Zasoutěžte si o poznávací výpravu za pivní kulturou Brna

pivni-brno-perex
Nad pivem se lidé schází s přáteli, zažívají příjemné chvíle, ale občas dojde i na šarvátky. Češi jsou zkrátka národ pivařů a mnoho měst je s tímto mokem neodmyslitelně spojeno. Mimo jiné i Brno, o čemž si můžete nyní přečíst.

Průvodce pivním Brnem

Nad pěnivým mokem se uzavírají dohody, zakládají politické strany, řeší se světový mír a lze v podstatě říct, že co se v Čechám nedomluví u piva, jako by snad ani neexistovalo. Naše pivní kultura právem vstoupila do dějin.

Brno je spojováno s lecčím – s funkcionalistickou architekturou, kávou, speciálním orlojem, pro mnohé nesrozumitelným jazykem a – pivem! Pivní Brno je kniha, která by neměla chybět v žádné knihovně a je vlastně úplně jedno, jestli jste konzumentem piva, nebo se mu (z nepochopitelných důvodů) vyhýbáte. A důvod? Je naprosto jednoduchý – s pivovarnictvím a hospodami není totiž spojena jen ona kultura setkávání se, ale i architektura. Každý den při svých cestách městem míjíte budovy, které jsou s vařením a čepováním chmelového moku neodmyslitelně spojeny a které daly městu jeho současnou tvář.

Průvodce pivním Brnem čtenářům v jednotlivých kapitolách představí slavné brněnské osobnosti, které se zasloužily o rozvoj pivovarnictví, seznámí vás s historií i současností pivní scény a také odhalí spoustu zajímavých informací, které vás minimálně překvapí.

Věděli jste, že se kvalita piva posuzovala podle přilepených kalhot k lavici, že v Brně vařily pivo jeptišky nebo že sušárny sladu byly z preventivních důvodů vykázány za hradby a byla tu i nejstarší sladovnická škola v Evropě? Nachystejte si pořádně vymytý krýgl a vydejte se na fascinující objevitelskou cestu městem, které dalo českému pivu takové osobnosti jako byl František Ondřej Poupě nebo Bohumil Hrabal. Rozhodně nebudete zklamáni!

 

Pivní Brno

Autor: Filip Vrána

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 208
Vazba: pevná
Vydáno: 7/2024
ISBN: 978-80-7689-399-3

Přečtěte si více o knize Pivní Brno, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Pivní Brno

Když se řekne Brno, napadne vás jistě řada věcí, se kterými je tato moravská metropole neodmyslitelně spojována, a mezi ně patří také pivo. A právě o tom je kniha Filipa Vrány, která vás seznámí s historií i současností pivní scény, s řadou osobností, díky kterým se místní pivovarnictví rozvíjelo, a také poukáže na zajímavé budovy, kde se chmelový mok vařil nebo čepoval. Ať už patříte mezi pivaře, nebo nikoliv, tato publikace vás nezklame.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pivní Brno vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pivní Brno
probíhá od 25. do 31. srpna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Pivní Brno

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePivní Brno
Pivovarnictví a pivní kultura Brna od počátků po současnost

Vrána, Filip

Jota, 2024

Napsat komentář