Na cestu do školy

čtoucí děti - ilustrační
Nový školní rok právě začal a děti jsou již v polovině prvního školního týdne. Zvládly start úspěšně? Pořiďte jim za odměnu knihu. Máme pro vás tip na několik příběhů, od kterých se nebudou moci odtrhnout – ani cestou do školy!

Začneme knihou Iva a Ema od Anety Navrátilové. Vypráví o dvou sestrách, které by snad nemohly být odlišnější – alespoň povahou, vzhledem se naopak podobají jedna druhé… Uvědomí si své přednosti a najdou s maminčinou pomocí společnou řeč?

Iva je introvertka, její starší sestra Ema extrovertka. Jejich rozdílné povahy je přivádí do spousty nepříjemných situací. Podaří se oběma dívkám nalézt samy sebe a vzájemný respekt?
Iva a Ema jsou sestry. Vzhledově jsou si velmi podobné, povahově ale rozdílné jako voda a oheň. Mladší Iva je introvertka, Ema extrovertka. V autorčině (místy komiksovém) humorném vyprávění sledujeme citlivou Ivu, která je stále někde v ústraní, hodně přemýšlí a pochybuje o sobě. A na první pohled vyrovnaná a sebevědomá Ema má stále pocit, že jí něco unikne, když tam bude chybět… Sourozenecké pouto obou pomáhá svazovat máma tak, aby si rozhádané sestry uvědomily přednosti svých osobností a byly pro sebe navzájem obohacením.

Iva a Ema

Autorka a ilustrátorka: Aneta Navrátilová

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 185×220 mm
ISBN: 978-80-7558-259–1
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Iva a Ema vydalo nakladatelství Meander v edici Modrý slon.

Ukázka z knihy

Iva_a_Ema_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce a ilustrátorce

Aneta Navrátilová se narodila v Pardubicích, středoškolská léta strávila v Praze na Hollarce a nyní žije v Plzni, kde v roce 2023 absolvovala obor Didaktické ilustrace na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara. Inspiraci a nápady pro své autorské knihy čerpá ze svého života, ať už to jsou maličkosti všedních dní, nebo cestovatelské postřehy ze vzdálených končin. Miluje malbu akvarelem, ale i kresbu pastelkami a úplně nejradši kombinuje více výtvarných technik dohromady.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

————————————————

Humorné vyprávění o jedné neobvyklé rodince napsala Sabine Bohlmannová. Zavede vás do veselého domu ve Čmeláčí ulici, kde se dějí neobvyklé věci…

Prachobyčejní nejsou, jsou hodně neobvyklá rodina!

Adéla se svými pěti sourozenci, rodiči a neviditelnou babičkou Ředkvičkou bydlí ve Čmeláčí ulici číslo 7, v tom nejveselejším a nejlepším domě, jaký jste kdy viděli! Občas se tam dějí hodně neobvyklé věci. Třeba ta záležitost se sedmým sourozencem, kterého si děti moc přejí. Šest je málo – a to se musí napravit. Sedmička je navíc jejich šťastné číslo!
Babička Ředkvička radí: Když vykoná sedm dětí v sedmi dnech sedm dobrých skutků, vyplní se jim jedno přání. A to zní jako výzva!

Adéla a její neobvyklá rodina

Autorka a ilustrátorka: Sabine Bohlmannová

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-271-5024-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Adéla a její neobvyklá rodina vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

adela_a_jeji_neobvykla_rodina_ukazka

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Sabine Bohlmannová se narodila v roce 1969 a vyrůstala v Mnichově. Po získání hereckého vzdělání hrála v různých televizních filmech a seriálech, kromě toho je také dabérkou. V roce 2004 začala psát knihy pro děti, v různých nakladatelstvích vydala již více než 40 titulů, a také rozhlasové hry, k nimž napsala i texty písní. Věnuje se režii a dabingu ve filmech i seriálech. Žije se svou rodinou v Mnichově.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Patříte mezi příznivce britské autorky knih pro děti Cressidy Cowellové? Pak pro vás máme dobrou zprávu: vyšel totiž druhý díl její série Kudy do kamkoli nazvaný Kudy do vesmíru. A hlavní hrdiny čeká záchranná mise!

Děti O’Hero-Smithovy se připravují na další dobrodružství. Ale pst! Je to tajné! Dospělým ani Horizabel by se totiž moc nelíbilo, kam se chystají. Ale tady jde o život – o život malého, bezmocného magického stvořeníčka, které jistojistě zahyne, pokud mu nepomohou dostat se zpátky na planetu, odkud pochází.

Jejich záchranná mise je však zavede přímo do smrtelného nebezpečí. Na mrazivé planetě, kde je jejich chlupatý kamarád Cvrček doma, je totiž nečekají jen nejrůznější jedovaté potvory. Ve chvíli, kdy se děti vynoří z magického portálu, sklapne past, kterou na ně nastražil jejich úhlavní nepřítel Vorcxix Ukrutný.

Tentokrát budou děti potřebovat víc než kouzelný dar K2, aby Vorcxixovi unikly. Snad jim někdo pomůže. A možná… možná není K2 jediný, kdo oplývá kouzelným nadáním. Což by se vážně hodilo, protože v rukou dětí se zase jednou ocitl osud celé galaxie.

Kudy do vesmíru

Kudy do kamkoli 2
Autorka a ilustrátorka: Cressida Cowellová
Přeložil: Ondřej Pauser

Počet stran: 424
Vazba: brožovaná
Formát: 145×200 mm
ISBN: 978-80-276-0683-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Kudy do vesmíru vydalo nakladatelství Brio.

Doporučujeme

Začtěte si také do prvního dílu série Kudy do kamkoli:

Ukázka z knihy

 kudy_do_vesmiru_ukazka

Nezapomeňte se podívat na další ukázky.

O autorce a ilustrátorce

Cressida Cowellová, britská autorka knih pro děti, se narodila 15. dubna 1966 v Londýně. Navštěvovala školu Keble College v Oxfordu, kde studovala angličtinu, absolvovala školu umění svatého Martina a univerzitu v Brightonu, kde studovala grafický design a ilustraci. Nyní žije v Londýně, kde vychovává spolu se svým manželem Simonem Cowellem dcery Maisie a Clementine a syna Alexandra. Je autorkou mnoha dětských knih, mj. úspěšné dvanáctidílné série Jak vycvičit draka (např. Jak vycvičit draka, Jak se stát pirátem, Jak správně mluvit dracky, Jak zlomit dračí prokletíJak zamotat dračí příběh, Hrdinův atlas smrtících draků, Jak přežít dračí bouři, Jak zlomit dračí srdce, Jak uloupit dračí meč, Jak bojovat s dračím hněvem, Jak uchvátit dračí klenotJak zradit dračího hrdinu), Blue Peter Book Award za rok 2018 oceněnou sérií Kouzelníci z pradávna (Kouzelníci z pradávna, Kouzlo druhé šance, Klepejte třikrát) nebo Nestlé Children’s Book Prize za rok 2006 oceněnou sérií o Emily Brown.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Líbil se vám příběh od Alana Piskače a Jaroslava Majora o dvou sourozencích, kteří si říkají Pátrači? Pak si nenechte ujít další pokračování – opět se můžete těšit na kriminální zápletku a plno hádanek.

Sourozenci Petr a Pavla si říkají Pátrači. I když je jim teprve osm a dvanáct let, podařilo se jim už vyřešit pěknou řádku záhad. Na zločiny totiž mají nos! V téhle knížce se stanete svědky nebo přímo účastníky vyšetřování deseti případů s kriminální zápletkou.

Pusťte se do rozplétání zapeklitých hádanek a detektivních případů společně se sourozenci Petrem a Pavlou, kteří si říkají Pátrači. Je jim teprve osm a dvanáct let, ale podařilo se jim už vyřešit pěknou řádku záhad. Na zločiny totiž mají nos! V téhle knížce se stanete svědky nebo přímo účastníky vyšetřování deseti případů s kriminální zápletkou. Ať už jde o loupež v galerii, pátrání po ukradené sbírce vojenských artefaktů nebo po fantomovi z koupaliště, jisté je, že vás čekají samá napínavá dobrodružství. Na konci každého příběhu najdete i logické vysvětlení toho, jak sourozenci došli k výsledku svého pátrání.

Pátrači na stopě II.

Dětské detektivky s hádankou
Autoři: Alan Piskač, Jaroslav Major
Ilustrátorka: Anna Años Kubecová

Počet stran: 103
Vazba: vázaná
Formát: 153×217 mm
ISBN: 978-80-7677-209-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pátrači na stopě II. vydalo nakladatelství Ella&Max.

Doporučujeme

Pořiďte si také první díl:

Ukázka z knihy

patraci-na-stope-II-ukazka-2

Prolistujte si i další ukázky.

O autorovi

Alan Piskač se narodil 9. června 1970 v Praze. Nejprve pracoval jako právník, nyní je ředitelem a spolumajitelem vydavatelství Popron Music.

Zdroj informací: Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích

O ilustrátorce

Anna „Años“ Kubecová (nar. 1987) je ilustrátorka na volné noze žijící v Praze. Absolvovala Hellichovu grafickou školu v Praze (VOŠG). Ilustrovala několik učebnic a pracovních sešitů pro základní a předškolní zařízení a řadu dětských encyklopedií. Je vítězkou kategorie Komiks soutěže Raw Art Wrestling pro ilustrátory. Kreslení je pro ni relax. Ve volném čase ráda pracuje na zahradě a setkává se s přáteli. Má nejlepšího manžela na světě a sbírá skleněná těžítka.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Vydejte se s Asterixem a Obelixem na olympiádu! Jak? Přece prostřednictvím následujícího komiksu.

Hurá na olympiádu – s Asterixem a Obelixem!

Po setkání s Klaudiem Tvrdokožusem, legionářem vybraným k účasti na blížících se olympijských hrách, se Asterix a Obelix rozhodnou rovněž zúčastnit jako římští poddaní – jediní cizinci, jimž je umožněno soutěžit na čistě řecké akci. A do Olympie je doprovázejí obyvatelé galské vesnice nepoddajných coby zapálení sportovní fanoušci.

Asterix a Olympijské hry

Speciální vydání
Autoři: René Goscinny, Albert Uderzo
Přeložili: Michal Lázňovský, Růžena Steklačová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 220×290 mm
ISBN: 978-80-252-5849-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Asterix a Olympijské hry vydalo nakladatelství Alicanto.

Ukázka z knihy

Asterix_a_Olympijske_hry_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorech

René Goscinny byl francouzský komiksový redaktor a scenárista. Narodil se v Paříži v rodině imigrantů z Polska. Nejvíce se proslavil jako autor komiksových alb Asterixe, která vytvořil společně s ilustrátorem Albertem Uderzem. Mezi jeho další známá díla patří Lucky Luke (s Morrisem) a Malý Mikuláš (s Jeanem-Jacquesem Sempém). S Albertem Uderzem vytvořili ještě další známé komiksové postavy, například Indiána Umpa-pu a Jehana Pistoleta.

Zdroj informací: nakladatelství Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIva a Ema

Navrátilová, Aneta

Meander, 2024

zobrazit info o knizeAdéla a její neobvyklá rodina

Bohlmannová, Sabine

bambook, 2024

zobrazit info o knizeKudy do vesmíru
Kudy do kamkoli 2

Cowellová, Cressida

Brio, 2024

zobrazit info o knizePátrači na stopě II.
Dětské detektivky s hádankou

Piskač, Alan – Major, Jaroslav

EllaaMax, 2024

zobrazit info o knizeAsterix a Olympijské hry
Speciální vydání

Goscinny, René – Uderzo, Albert

Nakladatelství Alicanto, 2024

Napsat komentář