Pohádky pro dospělé

pohadky-pro-dospele
Dnešní knižní tipy jen hýří fantasy až hororovou tematikou. První kniha vás zavede do jakési české alternativní historie, která je temná, krvavá a plná zla. Druhá kniha tematizuje alternativní dějiny celé Evropy, v níž má Byzantská říše navrch. Čtení vás čeká vskutku napínavé a netradiční!

Představujeme vám již 14. díl série Kladivo na čaroděje – Slepý hon od Jiřího Pavlovského. Čeká na vás spanilá jízda plná magie, temnoty, psychopatů, upírů či nekrofilů. Ba co víc, možná se v tomto světe setkáte i s Němcovou a Erbenem a to byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Slepý hon – Kladivo na čaroděje 14

Autor: Jiří Pavlovský

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-278-0196-1
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Slepý hon vydalo nakladatelství Epocha.

Začalo to docela nenápadně – hrou na slepou bábu, která nabrala dost temný nádech. Ale osleplé děti byly jen začátek. Brzy začne do našeho světa pronikat naštvaná minulost, po ulicích řádí podivní zabijáci a mrtvých přibývá. Tým Felixe Jonáše vyráží do akce proti hrozbě, která přesahuje nejen jejich síly, ale i chápaní. Kdo by kdy řekl, že největším ohrožením našeho vesmíru jsou Erben a Němcová.

Kladivo na čaroděje vás zavede do našeho světa, jak ho neznáte… a jak ho ani netoužíte poznat. Alespoň ne na vlastní kůži. Světa magie, temných přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů, psychopatů, nekrofilů, upírů – a to mluvíme jen o kladných hrdinech. Ti, proti kterým bojují, jsou ještě mnohem horší…

Ukázka z knihy

Pustili ho. Z toho točení se mu motala hlava a málem se svalil na zem. Rozkročil se a ze všech sil se snažil udr-žet rovnováhu. Nechtěl spadnout, nechtěl, aby se mu zase všichni smáli. Nechtěl si ani hrát na slepou bábu, ta hra se mu nelíbila, ale tetám ze školky se to líbilo, ostatním dětem se to taky líbilo, pobíhaly po zahradě a smály se a on nechtěl vypadat jako strašpytel.
Přes šátek nic neviděl. Dal ruce před sebe a snažil se něco nahmatat… cokoliv. Někdo se zasmál. Byl to Péťa? To je hloupá hra. Jak je má chytat, když je nevidí? Vždyť se bojí udělat krok, aby sebou nepraštil.
Přesto popoběhnul a mával před sebou rukama, jestli třeba nebude mít štěstí. Výsledkem byl jen další smích. Řezal ho do uší.
To se smějou jemu.
Smějou se mu, že je tak nemožný, že je nedokáže chytit. Martin měl někoho chycenýho hned – ale to byla Eliška a tase určitě nechala chytit schválně, protože je do Martina udělaná.
Prudce změnil směr a hmátl dozadu. Někdo vypísknul a uskočil. Skoro ho měl!

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Jiří Pavlovský (*1968) se narodil v Praze a je pisovatel, komiksový (a filmový) publicista, překladatel a vydavatel. Spolu s dalšími členy literární skupiny Rigor Mortis patří k autorské generaci (mj. Štěpán Kopřiva a Jiří Kulhánek), která v polovině devadesátých let vnesla do české fantastiky svěží vítr v podobě nekorektních, cynických a akčních příběhů.Sám i ve spolupráci s dalšími autory publikoval řadu povídek, z nichž mnohé získaly žánrová ocenění: Noční návštěva a Dobro vítězí (Cena Karla Čapka), Eskorta (Cena Akademie SFFH) aj. Jakožto samostatný titul mu v rámci sci-fi série Mark Stone vyšel román Zatykač na Stonea. Kladivo na čaroděje pak Jiří Pavlovský nejen vymyslel a napsal pět dílů, ale rovněž na něj dohlíží a do série hodlá přispívat i v budoucnu.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha

O nakladateli

epocha

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin.
V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

————————————————

Lékařka, žoldnéř, kouzelník a dělostřelec se sejdou v baru, tedy v hostinci… to není začátek vtipu, nýbrž premisa knihy Drak, jenž čeká od amerického spisovatele John Milo Forda. V tomto příběhu se ponoříte do alternativní historie, přesněji do alternativních dějin Evropy, kde Byzanc ovládá snad vše. Kniha je protnutá boji, vášní, kouzly i krví a rozhodně vás nenechá klidnými.

Drak, jenž čeká

Autor: John Milo Ford
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-4451-2
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Drak, jenž čeká vydalo nakladatelství Argo.

Ve sněhem zavátém hostinci vysoko v Alpách se sejdou čtyři lidé, kteří změní osudy světa. Žoldnéř urozeného byzantského původu, mladá lékařka z Florencie, bezvěký velšský kouzelník – a tajemný německý dělostřelec, který má rád krev a nesnáší denní světlo. Společně se vydají na cestu plnou dobrodružství a dramat, aby zajistili anglický trůn pro Richarda, vévodu z Gloucesteru, a učinili z něj krále Richarda III. V tomto alternativním světě vypadají dějiny Evropy zcela odlišně, než jak je známe. Kontinent z východu ohrožuje drtivá moc Byzantské říše, v níž se kdysi císaři Julianovi podařilo udržet polyteismus, a tak se křesťanství ani islám nerozšířily do celého světa. Dekadentní, pletichářská Byzanc spřádá své mocenské hry, v Miláně se vévoda Sforza stal upírem a napadl Florencii, Francie je mocenským bojem rozťatá vedví – a i mnohé další země jsou v ohrožení. Román Drak, jenž čeká je pestrá a působivá fantasy plná mečů, magie, vampyrismu a vášně; jedno z nejzásadnějších a nejpřekvapivějších děl v dějinách tohoto žánru. Mistrovské dílo prodchnuté krví a kouzly vychází s předmluvou Scotta Lynche.

Ukázka z knihy

Pět Byzancí, to minimálně, plus příslib dalších. A potom Mike pro- vede cosi s prsty, anebo možná s obočími, a na stole je jenom jedna Byzanc.
„No kruci,“ řeknete si. „Parádní fígl. Všechny na jednom místě. Všechna ta města složená do jednoho.“
„Města?“ opáčí on.
Podíváte se dolů. Byzanc je pryč. Místo ní zbylo jen pár odstavců na kancelářském papíru, k tomu nějaké načmárané poznámky, několik tenkých řádek textu poházených po odřené a nerovné ploše stolu.
„Víc toho nebylo?“ špitnete. „Vyčarovat Město, tolik Měst, z takového ošuntělého materiálu. To jsi teda vytasil neskutečný fígl.“
„Hm. Vážně jsem udělal tohle?“ Mikova obočí se spustí jako žaluzie.
Natáhne ruku, lehounce vás jedním prstem poklepe po straně hlavy, pak se s úsměvem odvrátí. „Ty máš ale představivost, chlapče.“

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Americký spisovatel John Milo Ford (1957–2006) proslul jako autor science fiction a fantasy pro náročné čtenáře, z jeho prací čiší znalost v mnoha různých oborech a všestranný dokázal být i jako autor fantastického žánru. Přestože jeho nejznámějším románem zůstává Drak, jenž čeká (The Dragon Waiting, 1983), čtivá směs alternativní historie s motivem vampyrismu, podobně uznávanými romány jsou kupříkladu i Growing Up Weightless (1993), příběh dospívání na lidmi kolonizovaném Měsíci, či The Last Hot Time (2000), městská fantasy z ulic magií opředeného Chicaga. Mimo to napsal i několik knih z prostředí seriálu Star Trek.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O nakladateli

argoNakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených fantasy knih vás více zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlepý hon
Kladivo na čaroděje 14

Pavlovský, Jiří

Epocha, 2024

zobrazit info o knizeDrak, jenž čeká

Ford, John Milo

Argo, 2024

Napsat komentář