Když se lidé skrývají před realitou v pokojích

Dej mi pokoj_uvodni
Pokud máte chuť nahlédnout do mysli Čechů a užít si v silných příbězích typické české hlášky, pak určitě dejte šanci skvěle hodnocené knize Dej mi pokoj od oblíbené autorky Petry Štarkové.

Pro Táňu a její dvě malé děti je bývalý dětský pokoj azylem, pro jejího partnera Luise úkrytem před spravedlností, pro Josefa dobrovolným vězením. Dušan je po nehodě odkázaný na vozík a pomoc rodičů, Marta doma čeká na životní šanci a Adéla ji už několikrát promarnila. Všichni už dospěli, ale nedokážou se osamostatnit. Spojuje je touha po spokojeném životě, ale každý z nich o něm má jinou představu. Dočkají se uznání, pochopení i lásky a budou mít konečně od všeho špatného pokoj?

 

Dej mi pokoj

Šest příběhů ukrytých za zdí
Autorka: Petra Štarková

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 120×190 mm
ISBN: 978-80-267-2681-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Dej mi pokoj vydalo nakladatelství Motto.

 

Ukázka z knihy

Adéla (a Luis)
Dobíhá k budově úřadu práce s dvacetiminutovým zpožděním. Snad tu bábu tam nepobliju, zadoufá, když v odlesku skla na chodbě nacvičuje omluvný výraz.
„No dobré ráno!“ přivítá ji úřednice sedící na dvou židlích. Tedy ne obrazně, ale úplně doslova, trůní na dvou sedadlech přitisknutých těsně k sobě, protože její určitě přes sto padesát kil vážící tělo se na jednu židli pohodlně nevejde. Adéla překonává touhu zkoumat, jestli ta ženská sedí většinou těla na jedné židli a na tu druhou jen odkládá přebytečné tukové polštáře, nebo jestli sedí přesně uprostřed, což podle ní musí být značně nepohodlné. (str. 23)

Stáhněte si ukázku.

 

O autorce

Petra Štarková je psycholožka a autorka fantasy povídek, fejetonů, populárně-naučných článků a knih. V současné době se jako spisovatelka realizuje především tvorbou pro děti. V roce 2015 debutovala knihou Pirát jménem Šampaňský, po níž následovala dětská psychologická encyklopedie Jak to chodí v lidské hlavě. Odbornou praxi zúročila i při psaní knih Lukáš a profesor NeptunMůj brácha TornádoPravidla skutečných ninjů či Největší nemehlo pod sluncem. Všechny jsou součástí edice Má to háček, která vypráví o dětech s různými psychickými problémy a diagnózami. Tento výjimečný nakladatelský počin získal v roce 2018 Cenu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany za publicistické práce zaměřené na téma zdravotního postižení a v roce 2021 byl oceněn Zlatou stuhou. Knihy Petry Štarkové jsou také opakovaně vybírány do katalogu Nejlepší knihy dětem. Román Dej mi pokoj je její první knihou pro dospělé čtenáře. I zde čerpá ze svých bohatých pracovních i mimopracovních zkušeností a citlivě zachycuje lidskou psychiku ovlivněnou různými nepříznivými aspekty. Ve své literární tvorbě vždy vyzdvihuje snahu řešit problémy a úsilí čelit nepřízni osudu.

Zdroj informací: nakladatelství Motto


Motto je nakladatelství s pozitivním nábojem. Vydává kvalitní českou, převážně humoristickou beletrii a romány předních českých spisovatelek (Halina Pawlowská, Ivanka Devátá , Irena Obermannová, Barbara Nesvadbová). Objevuje i nové autorky (Eva Rýznerová, Michaela Klevisová) a uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány Říkal jsi, Ti amo a Oběd v Paříži, které kombinují příběhy o lásce s recepty. Významnou součástí portfolia tohoto nakladatelství jsou kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Nejen ženám jsou pak určeny tituly z oboru populární psychologie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDej mi pokoj

Štarková, Petra

Motto, 2024

Napsat komentář