Vyhrajte zábavný příběh plný katastrof

troska uvod soutez (1)
Ne každý dostane do vínku to, co by od života opravdu chtěl. Dita „vyfasovala“ manžela alkoholika. Právě jí je padesát, dcera jí pořídila zcela nezvladatelného psa a navíc se chce k ní i s rodinou přestěhovat. To je opravdu dost podnětů k zešílení…

Nervy v kýblu

Hlavní hrdince Ditě Hamáčkové opilé sudičky Hněvka, Žizňava a Kvašena v den jejího narození předpověděly, že bude absolutní budižkničemu a provdá se za výstavního alkoholika z pohraničí, za katastrofální existenci. A tak se také stalo, neb – jak známo – osudu neuniknete.

Neurotická Dita slaví padesáté narozeniny, což je pro ženu už sama o sobě dost velká pohroma, mimoto se ale musí vyrovnat s nečekaným dárkem od dcery – zcela nezvladatelným loveckým psem. Ten během chvilky zdemoluje již i tak neutěšený interiér jejího venkovského stavení a obrátí jí život vzhůru nohama.

Přidávají se však i další svízele: Dita si vzhledem k žalostné finanční situaci zoufale hledá práci. Nachází ji v obskurním vydavatelství plném podivínských zaměstnanců. Přičteme-li k tomu manželovu vášeň pro alkohol a motorky a fakt, že dcera se zetěm prodali byt a stěhují se i s batoletem do Ditina mrňavého baráčku, nelze se divit, že hlavní hrdinka má nervy, jak se říká, v kýblu.

Zpověď stárnoucí trosky, která má psa

Autorka: Eva Michorová

Vydalo: nakladatelství Epocha
Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Vydáno: 07/2024
ISBN: 978-80-278-0198-5

Přečtěte si více informací o knize Zpověď stárnoucí trosky, která má psa, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha. Můžete si přečíst i kompletní ukázku.

epocha

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Ukázka z knihy

Když jeho napůl ještě dřímající hlava konečně přijala a zpracovala informaci, že praskla jiná voda, než si původně myslel, ne ta, na niž se volají instalatéři, vyřítil se z paneláku v kabátě jen tak halabala přehozeném přes příšerné pruhované pyžamo. Uháněl kolem Káranky, což byla dobová prodejna potravin, kolem níž se od rána do večera vinula zoufalá fronta nakupujících, pídících se po nedostatkových základních potravinách, okolo moderního komplexu nízkých budov, v nichž sídlilo květinářství, holičství s kadeřnictvím, opravna deštníků a punčoch, rychločistírna a veřejná knihovna. Hnal se podél činžáku, kde se říkalo U Vraha, neboť tu svého času žil obávaný vrah Václav Mrázek, nejslavnější obyvatel města, k lékárně, před níž trůnila telefonní budka. Drobně sněžilo, ve sporém světle pouličních lamp si rozpustilé bílé roje vloček hrály na honěnou, na mrkanou a na slepou bábu. Mrzlo, studeně foukalo a zběsile utíkající Hamáček si zapomněl čepici – jak jinak než dobovou ušanku sovětského typu. Bohužel nejen dobovou ušanku, zapomněl si i nezbytný padesátihaléř na telefon.

O autorce

Eva Michorová (*1964) je kladenská rodačka. Vystudovala tamní gymnázium a následně Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy. Pracovala v celé řadě novin a časopisů, od Kladenského kováku v Poldi SONP Kladno přes pradávný legendární Dikobraz po kupříkladu Nedělní Blesk. Toto svérázné prostředí plné kuriózních, mnohdy až pološílených postav ji spolu s její originální rodinou inspirovalo ke psaní. Do povědomí čtenářů vstoupila jako autorka dívčích a humoristických románů Čekání na prince, Bára ze zámku, Kdo mi dá růži?, Nikoho se nepros, Samá voda, Tak co, holky, co si počnete?, Jedna jediná noc s inženýrem Kuželem, Přece nemůžeš zastřelit tchána a dalších. Je spoluautorkou knihy o výchově k rodičovství Přinesl nás čáp, asi, knihy o hazardu Hříchy velkých hráčů, podílela se na sborníku skutečných kriminálních příběhů A teď padáme, rejžo. Nějakým zázrakem je stále ještě vdaná a v současné době je šťastnou babičkou.

(Zdroj informací: Epocha)

Vyhrajte knihu Zpověď stárnoucí trosky, která má psa

Ditě je rovných padesát! Její manžel má zálibu v alkoholu, od dcery dostala k narozeninám psa, se kterým neví, co si počne, musí změnit práci a k tomu všemu se k ní dcera s manželem a batoletem hodlá nastěhovat!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zpověď stárnoucí trosky, která má psa vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zpověď stárnoucí trosky, která má psa
probíhá od 23. srpna do 5. září 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Zpověď stárnoucí trosky, která má psa

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZpověď stárnoucí trosky, která má psa

Michorová, Eva

Epocha, 2024

Napsat komentář