Nenechte si ujít v týdnu od 16. do 22. září 2024

nenechte_si_ujit
I příští týden se v různých koutech naší země konají literární akce. A na co se můžete těšit? Třeba na besedu s Evou Neuschlovou či autorské čtení Bogdana Trojaka. Připraveno je také mnoho akcí pro děti – mimo jiné bude zahájen festival Děti, čtete?

V pondělí 16. září navštíví Knihovnu Jiřího Mahena v Brně paní Eva Neuschlová, aby čtenářům představila svou knihu Brána do nebe. Jde o skutečný příběh Milady Gramerové a Julia Löwenrosena beletrizovaný na základě rodinných pramenů Miladinou dcerou, kterou je právě Eva Neuschlová. Mluvit se tedy bude o osudové lásce Češky k židovskému chlapci a také o protinacistickém odboji. Beseda začíná v 17.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

V úterý 17. září se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně koná čtení pro děti: tentokrát se seznámíte s knihou Erica Carla s názvem Tuze hladová housenka. Co myslíte, kolik toho musí malá housenka sníst, aby se z ní stal krásný motýl? Program pro děti do 3 let začíná v ústřední knihovně na Kobližné v 10.00 a pro děti od 3 do 6 let v 16.30.

A máme tu další akci pro děti: Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na středu 18. září čtení venku z knihy Kamil neumí lítat od Jennifer Berne spojené s výtvarnou dílničkou. Kamil je špaček, který neměl čas naučit se létat. Proč? Protože místo trénování si raději četl… Chcete vědět, jak příběh dopadne? Buďte v Zahradě 5 elementů na Zaječí hoře v 15.00.

Přesuneme se do Prahy, kde se ve středu 18. září uskuteční zajímavá přednáška na téma Neviditelné řemeslo vs. AI: Kdo ovládne budoucnost knižní branže? Debatovat na téma budoucnosti knižního průmyslu v době umělé inteligence budou grafická designérka a zakladatelka iniciativy AI dětem Eva Nečasová, filosofka a výzkumnice v oblasti AI Dita Malečková a datový novinář Českého rozhlasu Michal Kašpárek. Začátek je v Knihovně Václava Havla v 19.00.

A máme tu další čtení pro děti, které opět zorganizovala brněnská Knihovna Jiřího Mahena. Dorazte do Brna ve čtvrtek 19. září a poslechněte si vtipný příběh Den, kdy voskovky řekly dost. Napsal ho Drew Daywalt a vypráví o rozzlobených voskovkách, které si už nechtějí malovat s chlapcem Toníkem. Chcete-li vědět, jak vše dopadne, navštivte pobočku Tuřany v 15.00.

V pátek 20. září si v Městské knihovně v Praze nenechte ujít autorské čtení a diskuzi s básníkem Bogdanem Trojakem. Napsal ceněnou prózu pro děti a mládež Safírový ledňáčci. Vydejte se společně s hlavními hrdiny za pořádným dobrodružstvím: přijďte do ústřední knihovny v 10.10.

V sobotu 21. září dorazte do Prahy na zahájení 15. ročníku největšího literárně-dramatického festivalu Děti, čtete?. Připraven bude bohatý program: čtení, poslouchání, tvoření, hudba, zpěv… Kromě toho se můžete těšit také na vyhlášené dětské knihkupectví 2veverky, u nichž si budete moci prohlédnout i pořídit nejen festivalové tituly, ale spoustu dalších nádherných knih pro děti. Buďte ve Werichově vile na Kampě v 10.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář