Jedna láska, dva odlišné světy

soucast-tveho-sveta
Dnešní tip je pro všechny romantické duše. Pokud si rádi oddechnete u knihy, která s lehkostí tematizuje mezilidské vztahy, pak by vám ta dnešní neměla uniknout. Čeká na vás vztah dvou lidí, kterým zdánlivě osud (a především rodina) nepřeje, ale i tak si k sobě postupně nachází cestu.

Byl by to dokonalý vztah. Jen kdyby nebyli každý úplně jiný…
Bláznivá sázka, gurmánský sendvič a jedno roztomilé kůzlátko. Tak málo stačilo, aby se svět lékařky Alexis Montgomeryové obrátil vzhůru nohama. Tohle… a seznámení s o deset let mladším, velmi přitažlivým truhlářem Danielem Grantem. Přestože jsou naprosto rozdílní – nebo možná právě proto – se mezi nimi probudila vášeň, jakou Alexis dosud nepoznala.
Jenže nic není tak jednoduché, jak se zdá. Bohatí rodiče si vysnili, že Alexis převezme vedení úspěšné kliniky, a jsou zásadně proti tomu, aby s Danielem ztrácela čas. Může Alexis dovolit, aby jejich vztah přerostl v něco vážnějšího, když by to znamenalo otočit se zády k rodině a vzdát se možnosti pomáhat lidem, kteří to potřebují?
Přivést Daniela do svého života nemůže. Vzdát se radosti, kterou jí do něj vnesl, ale také ne. Jak si má vybrat mezi jeho světem a tím svým?
Romantická kniha roku podle serverů Bookpage, Booklist a Amazon.

Součást tvého světa

Autorka: Abby Jimenez
Přeložil: Monika Pavlisová

Počet stran: 392
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7588-658-3
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Součást tvého světa vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

Domů jsem to pořád měla ještě dvě hodiny cesty a teď jsem trčela na nějaké bezejmenné silnici mezi pohřebním ústavem v Cedar Rapids v Iowě, odkud jsem právě odjela, a svým domem v Minneapolis. Umírala jsem hlady, chtělo se mi na záchod a na sobě jsem měla stahovací prádlo. Vlastně perfektní finále toho nejhoršího týdne v mém životě.
Zavolala jsem své nejlepší kamarádce Bri. Zvedla to hned po prvním zazvonění. „Tak? Jaký byl pekelný týden?“
„No, rozhodně ti můžu říct, jak skončil,“ sklopila jsem si sedadlo. „Právě jsem s autem sjela do škarpy.“
„Au. Jsi v pořádku?“
„Jsem.“
„Zavolala sis asistenční službu?“
„Ano. Přijedou za hodinu. A na sobě mám stahovací body.“
Sykla. „Satanovo prádlo? Ty ses před cestou nepřevlékla? Musela jsi odtamtud vyletět, jako by tě pronásledovali. Kde jsi?“ zeptala se.
Vykoukla jsem ven přes čelní sklo. „Netuším. Doslova uprostřed ničeho. Nevidím ani lampy.“
„Máš něco s autem?“
„Nevím,“ přiznala jsem. „Neměla jsem šanci vylézt, abych se podívala. Ale nemyslím si.“ Nespokojeně jsem se zavrtěla na sedadle. „Víš co? Vydrž chvíli. Já si to sundám.“
Odepnula jsem bezpečnostní pás a sklopila sedadlo, jak nejvíc to šlo. Sundala jsem si lodičky a zahodila je pod sedadlo spolujezdce. Potom jsem se natáhla, abych si mohla rozepnout šaty. Stáhla jsem si ramínka všité podprsenky a opřela se do sedadla, abych si vytáhla obepnuté černé koktejlové šaty nahoru přes boky. Palce jsem zahákla za vrchní část stahovacího prádla.

Stáhněte si celou ukázku v presskitu.

O autorce

Americká spisovatelka Abby Jimenez je nejen autorkou bestsellerů podle deníku New York Times, ale také držitelkou několika prestižních ocenění „Food Network“, které získala její společnost Nadiiny koláčky jakožto nejlepší cukrářství a pekařství roku.
Debutovala romancí Jenom kamarádi, na kterou tematicky velmi volně navázala dalšími dvěma tituly Šťastně až navěky a Život je příliš krátký. Abby Jimenez v nich s vtipem, nadhledem a špetkou erotiky zkoumá komplikované vztahy mezi ženami a muži, přičemž se nebojí ani témat, o nichž se obvykle nežertuje. Zatím poslední autorčinou knihou je román o druhých šancích Navždy tvoje.
Abby Jimenez žije v Minnesotě, zbožňuje dojemné a vtipné romance, kvalitní kávu, malé pejsky a pokud je to jen trochu možné, tak nevychází z domu.

Zdroj informací: Mysterypress


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSoučást tvého světa

Jimenez, Abby

Mystery Press, 2024

Napsat komentář