Na cestu do školky a školy

Skolacka
Letní prázdniny se pomalu chýlí ke konci, ale nebojte se, i v novém školním roce jistě budete mít čas na čtení knih. A my vám dnes představíme několik zajímavých titulů, které ocení nejmenší čtenáři i malí školáci.

Mají vaše ratolesti rády leporela s posuvnými prvky? Pak byste jim měli pořídit novinku spisovatele a výtvarníka Benjiho Daviese. Vypráví o Méďulovi, který se vydá do vesmíru!

Rýmované leporelo s posuvnými prvky a pohyblivými obrázky malým čtenářům jednoduše učaruje! Knížkou je provede roztomilý Méďula, který umí snad úplně všechno. V tomto titulu je vezme na výlet do vesmíru!
Pojďte objevovat svět společně s Méďulou šikulou! Rýmované leporelo s posuvnými prvky a pohyblivými obrázky malým čtenářům jednoduše učaruje. Knížkou je provede roztomilý méďa, který umí snad úplně všechno…
V celé sérii titulů, která nese jeho jméno, se postupně objevuje v nejrůznějších rolích. Ať už se stane astronautem, automechanikem, farmářem, potápěčem, strojvedoucím nebo veterinářem, zvládne Méďula všechno levou zadní!

Méďula Šikula astronautem

Obrázky s pohyblivými prvky
Autor a ilustrátor: Benji Davies

Počet stran: 8
Vazba: vázaná
Formát: 180×180 mm
ISBN: 978-80-7677-143-7
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Méďula Šikula astronautem vydalo nakladatelství Ella&Max.

Ukázka z knihy

medula-sikula-astronautem-2

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Benji Davies je spisovatel a výtvarník, s manželkou a dcerou žije ve východním Londýně. Ve své tvorbě si klade za cíl zachytit, jaké to je být dítětem. Benji doufá, že prostřednictvím jeho příběhů najdou děti sebedůvěru, se kterou se budou pohybovat ve skutečném světě. Jeho knihy lze číst ve více než čtyřiceti jazycích a po celém světě se jich prodalo mnoho milionů výtisků. Je autorem také následujících interaktivních leporel ze série Méďa a kamarádi – Na hřišti či Na statku.

Zdroj informací: benjidavies.squarespace.com

————————————————

Víte, jak vypadá dům, v němž bydlí myšky? Ne? Pak si nenechte ujít knihu Dům myšek – Hledej a najdi od Karina Schaapman. Zábavu na několik večerů budete mít zaručenou, protože při každém prolistování zaručeně objevíte něco nového!

Nejprodávanější knížka ze série Domu myšek!
Spousta zábavy při hledání zaručena! V této knížce budete společně se Samem a Julií hledat ty nejmenší detaily v Domě myšek. V obchodech, dílnách, pokojích, kuchyních i venkovních prostorách se toho totiž dá hodně objevit. Stačí se jen dobře dívat!

Dům myšek – Hledej a najdi

Autorka a ilustrátorka: Karina Schaapman
Přeložila: Lenka Sovová

Počet stran: 52
Vazba: vázaná
Formát: 240×285 mm
ISBN: 978-80-7558-256-0
Doporučená cena: 468 Kč

Knihu Dům myšek – Hledej a najdi vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

 dum_mysek_ukazka

Nezapomeňte se podívat i na další ukázky.

O autorce

Karina Schaapman pochází z Nizozemí. Knihu Dům myšek vytvořila pod pseudonymem Karina Content. Kromě psaní působí jako politička v nizozemské labouristické straně.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

————————————————

Václav Bárta se ve své tvorbě věnuje různým zvířatům. Po psech, kočkách a mořských zvířátkách si tentokrát zvolil motýly.

Chytit ten správný příběh je se síťkou na motýly hračka. Jenže vyzpovídejte takového motýla! Nevydá ani hlásku, ale ani nemlčí. Motýli totiž ševelí. A naštěstí známe někoho, kdo si s motýlím ševelením dokáže poradit.

Přečtěte si o módním úspěchu babočky paví oko, o hrůzostrašných historkách lišaje smrtihlava nebo o babočce admirál, která vyhlásila válku vosám.

Knížka o motýlech

Autor: Václav Bárta
Ilustrátorka: Zuzana Dreadka Krutá

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-5298-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Knížka o motýlech vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Pořiďte si i další autorovy tituly o zvířátkách:

  

Ukázka z knihy

knizka_o_motylech_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorovi

Václav Bárta se narodil 28. 9. 1937 a jeho synem je hudebník Václav Noid Bárta. Kromě psaní a skládání písniček se Václav Bárta starší dříve věnoval i režii. Spoluzakládal například jedinečný soubor Chorea Bohemica nebo připravoval programy pro řadu předních folklorních souborů. Postupně vydal Muzikantské pohádky a Uspávanky. Znát můžete i jeho knihu Zvířátka ze zoo. Je také stálým přispěvatelem literárního měsíčníku Divoké víno a vydal dvě sbírky poezie. Založil a vede občanské sdružení History o.s., které podporuje dětské talenty. V tomto programu vyšlo už několik knížek s dětskými obrázky, na jejichž přípravě se podílely více jak dva tisíce malých malířů. Je nositelem ceny Grand prix za celoživotní dílo nadace Život umělce.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Zuzana Dreadka Krutá ilustrovala celou řadu dětských knih. Zmínit můžeme např. Dorotka na táboře (2019) nebo Strašidelný dům (2021). Některé knihy s jejími ilustracemi vyšly i ve slovenštině.

————————————————

Máte doma zvídavé dítě, které má plnou hlavu otázek? Pak by ho mohla zaujmout kniha Zeptej se vědce. Obsahuje odpovědi renomovaných vědců na mnoho zajímavých otázek z různých oborů.

Projekt Zeptej se vědce odpovídá již několik let na jakékoliv vědecké i nevědecké otázky laické veřejnosti prostřednictvím sociálních sítí.

Kde se vzala sůl v moři?
Může se ježek probudit ze zimního spánku dřív?
Je káva opravdu tak nezdravá? A co cukr a alkohol?
Na jakou dálku je ještě nebezpečný atomový výbuch?
Opravdu žijeme v nejteplejším období historie?
Jak hodně můžeme ovlivnit geny potomka?
A jsme ve vesmíru sami?

Pokud si někdy lámete hlavu nad takovými nebo podobnými otázkami, držíte v rukou tu pravou knihu. Renomovaní vědci svoje odpovědi zpracovali vědeckou optikou, ale zároveň čtivě a hlavně srozumitelně širokému publiku. Jde o výběr 50 nejzajímavějších otázek ze všech 1200 dosud shromážděných dotazů. Jsou rozděleny do pěti tematických celků zaměřených na zdraví, techniku, přírodu a rodinu. Poslední okruh témat jsme nazvali Perličky. Projekt pracuje vždy zásadně s ověřenými informacemi. Máme rádi vaše otázky, ptejte se dál. Můžete k tomu využít sociální sítě nebo náš web zeptejsevedce.cz.

A pamatujte: neexistují blbé otázky.

Zeptej se vědce

Editor: Aleš Dvořák

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 163×210 mm
ISBN: 978-80-271-5372-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zeptej se vědce vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

zeptej_se_vedce_ukazka

Nezapomeňte si stáhnout celou ukázku.

O editorovi

Aleš Dvořák je v projektu Zeptej se vědce od srpna 2023. Odpovídá na všemožné biochemické dotazy týkající se pohybu, zdraví a výživy. Držel pevnou ruku nad autorským kolektivem Zeptej se vědce při sestavování knihy.
Aleš je biochemik, amatérský běžec a spisovatel. Doktorské studium absolvoval na Fyziologickém ústavu Akademie věd ČR. Nyní pracuje jako vědecký pracovník a odborný asistent na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde se věnuje výzkumu zaměřenému na novorozeneckou žloutenku. Pár hodin v týdnu učí chemii a biochemii, založil i vlastní volitelný předmět Biochemie sportu a výživy v praxi, kde propojuje moderní výukové přístupy se sportovně-laboratorní praxí. Zájem o vědu, sport a fyziologii vedl Aleše k sepsání tří populárně-naučných knížek o běhání a zdravém životním stylu: Z hospody na maraton (2017), Měl bys běžet, jestli to chceš stihnout (2018) a Do formy – společně i každý zvlášť (2020; zde jako autor i realizátor projektu). Svoje vědecko-sportovní postřehy sdílí i na Instagramu pod přezdívkou run_and_lab. Náhodou se dostal i k psaní povídek, když se s kolegou před lety vsadil, kdo napíše lepší soutěžní sci-fi povídku do Ceny Karla Čapka. K tomuto žánru si však nenašel vztah, mnohem atraktivnější je pro něj skutečný svět. Jedna z Alešových posledních povídek nazvaná „P.“, inspirovaná výukou na fakultě a zážitky se studenty, vyšla knižně mezi výběrem nejlepších prací soutěže #Ilustory 2021, kterou pořádá knihovna Akademie věd ČR. Povídkou Bojovnice přispěl do antologie Nevzdáme se – Sbírka povídek pro bojující Ukrajinu, kterou sestavil Dalibor Vácha v reakci na probíhající válku.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMéďula Šikula astronautem
Obrázky s pohyblivými prvky

Davies, Benji

EllaaMax, 2024

zobrazit info o knizeDům myšek – Hledej a najdi

Schaapman, Karina

Meander, 2024

zobrazit info o knizeKnížka o motýlech

Bárta, Václav

bambook, 2024

zobrazit info o knizeZeptej se vědce
Neexistují blbé otázky

(ed.) Dvořák, Aleš

Grada, 2024

Napsat komentář