Nenechte si ujít v týdnu od 9. do 15. září 2024

nenechte_si_ujit
Další zářijový týden je před námi a to znamená i nové pozvánky na různé literární akce. Děti by si neměly nechat ujít např. čtení z knihy Kataríny Macurové Měsíční zrnko a dospělí historicky první Festival Dobrých knih věnovaný českým autorům a autorkám. 

Příznivce spisovatele Milana Kundery by v pondělí 9. září mohla potěšit akce v Brně nazvaná Podvečer s Totožností Milana KunderyTento autor se proslavil zejména svými romány, které se vyznačují filozofickými a existenciálními otázkami. Mezi jeho nejznámější díla patří Nesnesitelná lehkost bytí, Žert, Nevědění a Kniha smíchu a zapomnění. Často se zabývá tématy jako osobní svoboda, láska, sex a politika. Tentokrát se však bude mluvit především o jeho románu Totožnost. Buďte v Moravské zemské knihovně v 17.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na úterý 10. září další čtení pro nejmenší čtenáře: seznámíte se s dojemným a křehkým příběhem Měsíční zrnko od Kataríny Macurové. Vypráví o dvou sestrách, které se vydají na cestu za vytouženým snem. Kdo ví, možná se s nimi podíváte až na Měsíc? Začátek je v 16.30 na pobočce Bohunice.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na středu 11. září akci, na které se dozvíte, co všechno nabízí Knihovna pro nevidomé a slabozraké. V září vás čekají nové audioknihy, které vás zavedou do světa sci-fi. Nebo se necháte okouzlit inspirativními příběhy z cestopisů? Akce začíná ve 14.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

Další akci pro malé čtenáře chystá opět Knihovna Jiřího Mahena v Brně: ve středu 11. září si mohou všechny děti od 6 do 12 let užít v knihovně zážitkové, reflektivní a tvořivé setkání zaměřené na rozvoj dětské fantazie. Program pomocí výrazové hry, spontánní tvorby a reflektivního dialogu citlivě a všestranně rozvíjí dětskou osobnost. Přijďte do ústřední knihovny na Kobližné v 16.00.

Ve stejný den, tedy ve středu 11. září se v Městské knihovně v Praze koná seminář Jána Hreška z Vyšší odborné školy publicistiky zaměřený na 18. zpěv Homérovy Íliady: Achilleův žal a rozhodnutí. Ztráta blízkého člověka je jedním z nejtěžších momentů lidského života. Jak zvládne Achilleus ztrátu svého nejlepšího přítele? A jak smutek promění jeho hněv? Buďte v Domě čtení na ulici Ruská v 18.00.

A na závěr tu máme pozvánku, které neodolá žádný knihomol! V sobotu 14. září se v Praze uskuteční historicky první Festival Dobrých knih věnovaný českým autorům a autorkám. Užijte si nezapomenutelné knižní odpoledne! Festivalový program (těšit se můžete např. na Veroniku Opatřilovou, Petru Klabouchovou či Martina Moravce) se bude odehrávat na dvou místech: v pražském Vnitroblocku – stage Terárko a stage V Blocku od 14.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář