Komiks pro starší a pokročilé

komiks-nahled
Dnešní tipy zajisté potěší všechny čtenářky a čtenáře mangy a komiksu. Ale doufáme, že nejen ty! První tip je queer manga o vztahu dvou chlapců, ve které vás čeká nálož akce, vtipu i muchlování. Druhá kniha je zas trochu opak – jedná se o hororový komiks inspirovaný samotným H. P. Lovecraftem.

Rubio Vin Astar se buď musí zbavit mocného šému a zpřetrhat s ním spojenectví, nebo jednou provždy naplnit svůj osud za pomoci černé magie. Podaří se mu najít odpovědi na své otázky? A jak ho ovlivní příchod Atiho? To už si pojďte přečíst v prvním díle queer mangy  BL je magie! od autorky Oroken.

BL je magie! 1

Autorka: Oroken
Přeložila: Jana van Luxemburg

Počet stran: 148
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7413-604-7
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu BL je magie! vydalo nakladatelství Zoner Press.

O knihu si můžete ještě do zítřka zasoutěžit!

Magie existuje! A je bláznivější a přitažlivější, než byste čekali.

Rubio Vin Astar je černý mág, který se vydává do světa lidí, aby našel odpovědi na ty nejpalčivější otázky – jak se zbavit mocného šému, s nímž uzavřel spojenectví, nebo jak jednou provždy ovládnout černou magii a naplnit tak svůj osud. Společnost na cestách mu dělá jeho praděda zakletý v sovu, který nijak nezastírá, že Rubio je podle něj hanba rodiny. Rubio tak kromě neschopnosti probudit v sobě potenciál stát se mocným mágem čelí i tíživé osamělosti… To se ale změní s příchodem Atiho, který se do Rubia ukrutně zamiluje! Může za to Rubiovo osobní kouzlo, nebo snad temné čáry?

BL je magie! je první díl oblíbené manga série, ve které si přijdou na své nejenom fanoušci vztahů mezi kluky, ale taky ti, kteří mají v oblibě ztřeštěné příběhy. Tahle manga má úplně všechno, co byste od podobného žánru čekali – krásnou kresbu, sympatické kluky, kteří často chodí bez trička, muchlování a hromadu vtipných situací.

Dejte šanci příběhu, ve kterém je hranice mezi bílou a černou magií poněkud nejasná a doprovoďte Rubia na jeho cestě k Atimu… Totiž k objevování vlastních schopností!

Ukázka z knihy

BL-Je-Magie-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Oroken je autorka, která žije a tvoří v Německu. Na kontě má už několik manga titulů, které si získávají srdce čtenářů. Oroken je aktivní na sociálních sítích a pokud navštívíte její Instagram nebo Facebook, najdete tam hromadu ilustrací nejenom k BL je magie!, ale i k dalším příběhům (ovšem pozor na spoilery!).

Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press

O nakladateli

zonerpress

Vydavatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. Stěžejní produkcí jsou praktické návody pro fotografy všech úrovní a široká řada knih v edici Naučte se kreslit a malovat. V nabídce vydavatelství nechybí ani populární témata z oblastí oblíbených výtvarných technik.

————————————————

Fandíte hororu? Fandíte komiksům? Potom si nenechte ujít knihu Činžák, kterou vytvořili Jeff Lemire a Andrea Sorrentino. Komiks je inspirován H. P. Lovecraftem a najdete v něm temnotu, prázdnotu a tíseň, které ovšem vdechují život prastarým bytostem, jimiž je celá kniha prostoupena.

Činžák

Autoři: Jeff Lemire, Andrea Sorrentino
Přeložil: Richard Klíčník

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 165×260 mm
ISBN: 978-80-257-4436-9
Doporučená cena: 898 Kč

Knihu Činžák vydalo nakladatelství Argo.

Jeff Lemire a Andrea Sorrentino stvořili Mýtus Sadu kostí. Ten svět se podobá našemu, ale pod jeho prahem číhá temnota se svou sestrou nicotou. A tam… tam žijí prastaré bytosti, o jejichž existenci má ponětí jen málokdo. Tu a tam ale existují místa, kde zlo vyvěrá na povrch. Činžák je jeden ze samostatných příběhů, které autoři servírují čtenářům a pomalu odhalují nejrůznější aspekty tísnivého hororového světa inspirovaného atmosférickými příběhy H. P. Lovecrafta. Lemire a Sorrentino během poutavých vyprávění sami zjišťují, co pro ně znamená horor. Jedno ale vědí jistě od začátku svého tápání – horor pro ně znamená velmi hodně. A oba vědí, že tenhle činžák ukrývá cosi zlého…

Ukázka z knihy

cinzak-ukazka

 

O autorech

Jeff Lemire je kanadský komiksový scenárista a kreslíř proslul pro své autorské komiksy Sweet Tooth, The Nobody a Descender. Dále také prací na sériích Animal Man a Green Arrow. Je samotář a má rád dlouhé procházky v hlubokých lesích. Celou autorovu tvorbu provází témata deprese a beznaděje.

Zdroj informací: Comics Centrum

Andrea Sorrentino je kreslíř a spolutvůrce Eisnerovou cenou oceňované komiksové řady Gideon Falls. Na kontě má celou řadu hitů pro DC i Marvel jako Wolverine: Starej dobrej Logan, Joker: Killer Smile a Batman: The Imposter. V komiksovém světě je proslulý svou kresbou plnou napětí a nálad stejně jako kreativním rozvržením panelů, které evokuje hluboké, sugestivní duševní stavy. Sorrentino žije a pracuje nedaleko italské Neapole, v nebezpečné blízkosti činné sopky.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O nakladateli

argo

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi spíše klasické komiksy, nebo mangu? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBL JE MAGIE!

Oroken

Zoner Press, 2024

zobrazit info o knizeČinžák

Lemire, Jeff - Sorrentino, Andrea

Argo, 2024

Napsat komentář