Zahrajte si o životní příběh nespoutané Fabioly a Lity

kocovny-biograf-pana-saita-perex
Oproti rušným ulicím Buenos Aires, na které byla Fabiola zvyklá, panuje na malém ostrově na její vkus až moc velký klid, přestože zde žije mnoho výstředních postaviček. A co teprve když přijede kočovný biograf pana Saita…

Životní úlety a láska ve všech podobách

Když na práh kláštera v Buenos Aires někdo odloží krabici od bot s nemluvnětem, jeptišky dají holčičce jméno Fabiola. U vzpurné Fabioly se brzy projeví zvláštní nadání – každému člověku dokáže najít dokonalý pár bot. Stane se z ní nejlepší prodavačka obuvi ve městě a také – ke zděšení jeptišek – matka Lity, dívky stejně svéhlavé, jako je ona sama.

Revoluční doba donutí matku s dcerou uprchnout z Argentiny, sen o Evropě se však brzy rozplyne a obě se ocitnou na malém větrném ostrově nedaleko Kanady a nastěhují se do námořnické ubikace zvané Betlém. V tomto tepajícím srdci ostrova žije spousta výstředních postaviček; mezi nimi i hostitelčina hluchá dcera Oona, která se stane Litinou nejlepší kamarádkou. Zatímco se Lita snaží zorientovat v novém prostředí, její osud zcela změní každoroční návštěvy kočovného biografu pana Saita, který na izolovaný ostrov přiváží pohyblivé obrázky z celého světa.

 

Kočovný biograf pana Saita

Autorka: Annette Bjergfeldtová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Magdalena Jírková
Počet stran: 430
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2024
ISBN: 978-80-275-2059-6

Přečtěte si více o knize Kočovný biograf pana Saita, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Kočovný biograf pana Saita

Fabiola je nejlepší prodavačka bot, která každému zákazníkovi vždy najde dokonalý pár obuvi. Zároveň nadevše miluje tango a stejně jako tento tanec je i Fabiola plná vášně a temperamentu, který ani všudypřítomné jeptišky nedokážou zkrotit. Proto se jí narodí stejně svéhlavá dcera. Jejich osudy můžete sledovat v knize dánské písničkářky, skladatelky a spisovatelky Annette Bjergfeldtové.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kočovný biograf pana Saita vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kočovný biograf pana Saita
probíhá od 11. do 17. srpna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Kočovný biograf pana Saita

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKočovný biograf pana Saita

Bjergfeldtová, Annette

Host, 2024

Napsat komentář