Vesmírní padouši

strakate_usi_a_suseni_padousi
Co se stane, když se na Zemi objeví vesmírní padouši? To se dozvíte v příběhu Daniely Fischerové, který si nyní můžete poslechnout jako audioknihu. Netradiční návrat do pravěku si jistě užijí malí i velcí posluchači.

Všude kolem pravěk. A do toho je navíc nutno polidštit ufony. Přesněji řečeno flufóny…
V místech, kde se jednou budou rozkládat Čechy, se u paty budoucí bájné hory Blaník usadil kmen Strakatých uší vedený šamanem Tě pérem. Jeho zvídavá omladina zastoupená holkou Sojkou a klukem Tě pírkem, kteří by si už moc rádi malovali uši tak jako všichni zdejší dospělí lovci a sběrači, zrovna objevila kouzlo poezie a písmenek, když vtom… Když vtom v kraji přistanou flufóni z planety, kde se pokrok nejdřív raketově urychlil a potom stejným fofrem zvrhnul. A co víc, desatero mimozemských padouchů, které jejich přešlechtěná kultura zavrhla jako trestance, hodlá území kolonizovat pěkně po vyvrhelsku. To jako vážně? No to by tak hrálo! Jestli to se zemí pod Blaníkem nemá jít z kopce, je třeba urychleně jednat. Moudré kmenové hlavy naštěstí cítí, že vesmír je poměrně úhledný a nesnáší lži. A tak vymyslí plán…

Strakaté uši a sušení padouši (audiokniha)

Autorka: Daniela Fischerová
Interpret: Petr Čtvrtníček

Délka: 2 hodiny 50 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169485485
Doporučená cena: 259 Kč

Audioknihu Strakaté uši a sušení padouši vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku.

O autorce

Daniela Fischerová pracovala po vystudování dramaturgie a scenáristiky na FAMU nejprve v barrandovských studiích a poté jako redaktorka nakladatelství Orbis. Od poloviny 70. let se ve svobodném povolání věnuje dramatické, rozhlasové i literární tvorbě. Vyučovala rovněž tvůrčí psaní na Literární akademii. K jejím nejznámějším hrám patří Hodina mezi psem a vlkem (1979), Velká vteřina (1991) nebo Dvanáct způsobů mizení (2008). Jako disidentka z okruhu Václava Havla byla v jeho úřadu načas poradkyní. Pro děti vytvořila přes třicet děl zaměřených převážně na proces sebepoznávání nejmenších hrdinů – mezi nimi vyniká nemocniční příběh Lenka a Nelka neboli Aha (1994). Po pohádkových sbírkách Kouzelná lampa a Duhové pohádky se nyní přiklání k poetice nonsensu. Její básnické knihy Milion melounů (2011), Tetovaná teta (2015), Ochechule s ukulele (2018) a originální náměty pohádkových vyprávění Pohoršovna (2014, Zlatá stuha), Bylum nebylum (2017), Strakaté uši a sušení padouši (2021) či Z tajného deníku Cyrilky D. (2022) se vyznačují nejen laskavou ironií, ale i přesvědčením, že na počátku lidské tvořivosti muselo být slovo.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

Petr Čtvrtníček (nar. 1964) vyrostl v Řeži u Prahy a vystudoval pražskou SUPŠ. Když nebyl přijat ke studiu na DAMU ani JAMU – za což je prý osudu dodnes vděčný –, rozhodl se věnovat múzám v amatérském divadle Vrata. Od 90. let je vyhledávaným hercem (po dvě desetiletí byl členem souboru Divadla Na zábradlí), scenáristou, režisérem, kreativcem a recesistou. Je podepsán pod oblíbenými televizními parodiemi Česká sodaČtvrtníček, Šteindler a Vávra uvádějíTV show Toma a DanaČobolkoviny nebo Gynekologie. Ve frašce Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? památně karikoval korupční praktiky fotbalových bossů. Televizní diváci ho dále znají ze seriálů PřístavAutobazar Monte Karlo, Světlu vstříc či Krejzovi. Svéráznými postavičkami obohatil řadu filmových veseloher a tragikomedií, např. KouřEliška má ráda divočinu, Mazaný FilipDoblba!Obsluhoval jsem anglického králePoslední plavkyFrantišek je děvkařVejškaInstalatér z Tuchlovic ad. V posledních letech začal sklízet úspěchy i jako interpret audioknih – roku 2018 získal v soutěži Audiokniha roku za své podání Rudišova Českého ráje cenu za nejlepší jednohlasou četbu.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStrakaté uši a sušení padouši (audiokniha)

Fischerová, Daniela

OneHotBook, 2024

Napsat komentář