Jak být v pohodě sám sebou

pondeli muzi a zeny uvod (1)
Chcete žít pohodový život a cítit se naplnění a šťastní? Pak si nenechte ujít páteční knižní tipy. Tentokrát vám představíme několik knih, díky kterým budete spokojení sami se sebou. Opravdu si vybere každý!

První titul je určený ženám: menopauza se pojí s mnoha fyzickými i emocionálními změnami a mnoho zástupkyň něžného pohlaví z ní má obavy. Ovšem zbytečně! Přesvědčí vás o tom Alexandra Popeová a Sjanie Hugo Wurlitzerová.

Co vlastně v životě ženy představuje menopauza? Není to zdravotní problém, který je třeba řešit. Naopak, jde o období vnitřního přerodu, čas zaměřit se na vlastní potřeby, naučit se přijímat, připustit si dosud zapovězené, zkoumat nové cesty k sobě a k Životu. Vydejte se na vzrušující pouť ke svému novému JÁ.

Síla a moudrost bohyně: Menopauza

Objevte nový vztah k životu a dary, které přináší
Autorky: Alexandra Popeová, Sjanie Hugo Wurlitzerová
Přeložila: Iva Havlíčková

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7625-320-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Síla a moudrost bohyně: Menopauza vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Menopauza je obrovská životní událost a velká iniciace. Nejen že je to naprostý hormonální posun v oblasti celkového zdraví, ale také psychologická a emoční transformace. A aby toho nebylo málo, projdete také duchovním zasvěcením. To všechno znamená, že se změníte. A to významně. Něco ve smyslu „smrti a znovuzrození“. (str. 9)

Podívejte se na celou ukázku.

O autorkách

Alexandra Popeová a Sjanie Hugo Wurlitzerová společně vyvinuly a šíří radikálně nový přístup ke zdraví, tělesné a duševní pohodě, tvořivosti, vůdčí roli a duchovnímu životu, to vše na základě nezměrné síly menstruačního cyklu. Ve své knize Síla a moudrost bohyně: Menopauza přináší výsledky čtyřiceti pěti let výzkumu: osvětlují nejen sílu ženského cyklu, ale i iniciační cesty od první menstruace až po menopauzu. Autorky jsou vzácnými průkopnicemi v nově vznikajícím oboru menstruality, podporujícím všechny bytosti, jež tímto cyklem procházejí.

Společně také napsaly knihu Divoká síla, v níž kombinují své znalosti z oborů psychoterapie, hypnoterapie, coachingu, metody Embodied Movement, učení a podpory. Jsou expertky na poli ženské duševní pohody a spirituality. Jejich tvůrčí a produktivní vztah vnáší do všeho, co dělají, štědrou dávku koření v podobě drzého humoru.

————————————————

Další kniha naopak osloví pány. John Wineland odpovídá (nejen) na následující otázky: proč muži čelí krizi identity? Jaký to má dopad na jejich chování? A jak se mohou adaptovat na měnící se svět, aniž by došlo ke ztrátě jejich vlastní mužské podstaty?

Co se stalo s vyrovnanými, laskavými, milujícími muži s nadhledem? S muži, kteří mají smysl pro humor a jsou připravení naslouchat, podporovat a schopní sdílet? S muži, kteří dokážou být upřímní k sobě, své rodině a okolí, kteří bezpodmínečně milují sebe i druhé? Dnešní muži čelí krizi identity. Staré paradigma patriarchální nadvlády musí odejít – a řešením rozhodně není zcela vymazat samotnou ideu maskulinity! Potřebujeme vědomé muže, aby se odvážně ujali svých životů, šlechetně ctili a chránili své partnerky a stali se zdrojem uzdravení ve svých komunitách. V knize Jádro muže objevíte cestu, jak se adaptovat na měnící se svět a přesto zachovat spojení se svou nejhlubší pravdou – a jak proměnit, uzdravit svůj přístup k lásce, úspěchu a vztahům. Nabízené vhledy a techniky vám umožní flexibilně reagovat na proměny okolního světa, aniž byste ztratili kontakt se svou vlastní mužskou podstatou, a nechybí ani jasný plán pro muže, kteří chtějí žít, milovat a vést z těch nejhlubších míst svého nitra.

Jádro muže

Žij svou pravdu, veď s láskou a uzdravuj svět
Autor: John Wineland
Přeložil: Zdeněk Böhm

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7370-676-0
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Jádro muže vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Ukázka z knihy

Muži se dnes potýkají s bolestivým zmatkem, jak komunikovat se ženami. Dnešní žena nepotřebuje, aby ji muž zaopatřoval nebo chránil. Dokáže si sama vydělat peníze, je často duchovně a emocionálně vyspělejší, dokáže sama vychovávat děti a dokáže se o sebe dobře postarat. Tato skutečnost některé muže mate, když se snaží přehodnotit a nově definovat svoji roli v milostném vztahu. Častou stížností, kterou slýchám, je, že si nejsou jisti, co jejich partnerky skutečně chtějí. Někteří muži ženám vůbec nevěří a obviňují ženy ze své osamělosti, jak můžeme vidět na nárůstu počtu mužů žijících nedobrovolně bez vztahu. (str. 14)

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorovi

John Wineland je spisovatel, učitel a řečník, který již mnoho let vede muže i ženy v oblasti duchovní intimity a sexuality.

Zdroj informací: johnwineland.com

————————————————

Nejen rodiče jistě ocení rady od dvou expertů v oblasti pedagogiky a psychologie: Zdeněk Martínek a Markéta Švamberk Šauerová vám prozradí, jak na  výchovu panovačných dětí.

Publikace reaguje na vzrůstající počet dětí s projevy panovačnosti a popisuje základní charakteristiky panovačných dětí i faktory, které se na vzniku této vlastnosti podílejí.
Kromě popisu charakteristických projevů a příčin vzniku panovačnosti se kniha věnuje také významu komunikačních strategií v rodině i ve škole a nabízí techniky zaměřené na redukci panovačných projevů v rámci zdravého osobnostního rozvoje – např. techniky podporující rozvoj zdravé reflexe, porozumění emocím a získání konkrétních emočních prožitků. Autoři věnují pozornost i situacím, kdy jsou projevy panovačnosti součástí určité diagnózy dítěte, která jej ovlivňuje primárně.
Porozumění příčinám vzniku panovačnosti u konkrétního dítěte pomůže čtenářům cíleně nasměrovat podporu z pozice rodičů, prarodičů, učitelů či dalších dospělých, s nimiž dítě přichází do kontaktu. Kniha vybízí k hledání možností, jak dětem pomoci se zdravě prosadit, uplatnit jejich schopnosti, nadání a talent při respektování důležitých pravidel společného soužití.

Výchova panovačného dítěte

Autoři: Zdeněk Martínek, Markéta Švamberk Šauerová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-271-3197-6
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Výchova panovačného dítěte vydalo nakladatelství Grada.

O autorech

PaedDr. Zdeněk Martínek je absolventem Pedagogické fakulty UK Praha (obor speciální pedagogika, specializace psychopedie, etopedie, sociální patologie). Pracuje v Pedagogicko-psychologické poradně v Pelhřimově. Ve své praxi se zabývá především agresí a agresivním chováním dětí a mládeže a šikanou ve školních kolektivech. Kromě toho přednáší pod vzdělávacími agenturami semináře na téma Agrese a agresivita u dětí a mládeže, Šikana jako narušení vztahů ve skupině, Agresivní a hyperaktivní dítě v MtŠ.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

PhDr. Markéta Šauerová, Ph.D. vystudovala obor pedagogika-psychologie a jednooborová psychologie na FF UK Praha. V rámci profesního rozvoje absolvovala řadu kurzů zaměřené na arteterapeutické a muzikoterapeutické techniky. Při studiu v zahraničí na Freie Universität Berlin se hlouběji věnovala oblasti rozvoje komunikačních dovedností. Od roku 2006 působí na VŠTVS PALESTRA, kde se zabývá problematikou pedagogicko-psychologické diagnostiky u vybraných skupin klientů a možnostmi intervence – problematika volby vhodných aktivit u dětí s ADHD, volby pohybových aktivit u dětí s ADHD s ohledem na dodržování didaktických zásad, motivace ke vzdělávání, podpora komunikace v rodinné výchově apod. Rovněž se zabývá tvorbou volnočasových aktivit pro vybrané cílové skupiny.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

I když jste zatím nenašli svého životního partnera, nebo po něm ani netoužíte, žijete v mnoha vztazích – s přáteli, kolegy, sourozenci, rodiči… Gary Chapman vám ukáže, že nejen o partnerské vztahy je třeba pečovat!

Takzvaní „singles“ dnes tvoří nesmírně velkou skupinu dospělých, která se každým rokem rozrůstá. Jak konkrétně může uznávaný koncept Garyho Chapmana – pět jazyků lásky – pomoci lidem, kteří z různých důvodů žijí sami nebo sami vychovávají děti? I singles žijí v mnoha vztazích – s rodiči, sourozenci, kolegy v práci, spolubydlícími, se svými dětmi.

Kniha Pět jazyků lásky pro singles je aktualizovaným vydáním původních Pěti jazyků pro svobodné a osamělé. Najdete v ní mnoho praktických rad, zkušeností a zajímavých situací a pohledů, které vám mohou pomoci vyřešit vztahové problémy a žít mnohem spokojeněji.

Pět jazyků lásky pro singles

Autor: Gary Chapman
Přeložila: Zuzana Kempná

Počet stran: 206
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7255-463-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Pět jazyků lásky pro singles vydalo nakladatelství Návrat domů.

Ukázka z knihy

Věnoval jsem mnoho let tomu, že jsem pomáhal lidem navázat s druhým člověkem citové pouto – dávat a přijímat lásku, a ne jen pasivně čekat, až se to nějak magicky samo stane. Mohu směle prohlásit, že když si přečtete a uplatníte informace uvedené v následujících kapitolách, dozvíte se, jak lásku mnohem lépe projevovat i přijímat. Zjistíte, co vlastně některým vašim minulým vztahům chybělo, a naučíte se budovat zdravé, nosné vztahy. Dozvíte se totiž, jak komunikovat primárním jazykem lásky druhých lidí a jak rozumět tomu svému. (str. 16)

Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi

Gary Chapman (1938) je americký manželský poradce a autor knih o vztazích – nejznámější z nich je série Pět jazyků lásky. Je ředitelem poradenské organizace Marriage and Family Life Consultants, Inc., a mezinárodně uznávaným řečníkem. Vystudoval antropologii Absolvoval také biblická a teologická studia. Od roku 1971 působí jako jeden z pastorů v Calvary Baptist Church v Severní Karolíně, kde má na starosti především spirituální vyučování a péči o rodinu. Je mezinárodně uznáván jako biblický učitel a odborník na vztahy. Nejvíce vešel ve známost pravděpodobně díky své myšlence pěti jazyků lásky, která lidem pomáhá vyjadřovat lásku různými způsoby a lépe vnímat, jak ji vyjadřují ostatní.

Zdroj informací: Církev.cz

————————————————

Chcete být šťastní? Radujte se z maličkostí! Jak na to? Stačí si uvědomit, za co jste v životě vděční. Své poznatky si můžete zapsat do deníku, který pro vás připravila Erika Bach.

Deník vděčnosti na 111 dní je skvělý pomocník při každodenní vědomé cestě ke šťastnému životu.
Posláním této knihy je společně změnit rčení „Nevděk světem vládne“ na „Vděčnost světem vládne“.
Cílem je, abychom se začali více radovat z maličkostí. Aby se tento „radovací rituál“ stal součástí každodenní duševní hygieny.

Můj deník vděčnosti – zlatá edice

Autorka: Erika Bach

Počet stran: 178
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7428-462-5
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Můj deník vděčnosti – zlatá edice vydalo nakladatelství Plot.

O autorce

Erika Bach je life kouč, byznys mentorka a marketing managerka. Má dar silné empatie a rozpozná tak v lidech jejich talenty. Umí odemknout jejich jedinečný potenciál a nakopnout je do toho, aby žili své poslání. Provází své klienty ve všech životních situacích na jejich cestě za sebepoznáním a to s lehkostí a empatií. Je kreativní a dokáže zhmotnit nápady a sny svých klientů tak, aby se stali realitou. Její vášní je nakopávat ostatní do akce jak v byznysu, tak i v životě. Proto se zaměřuje především na start-up projekty. Má více jak dvacetileté zkušenosti ze světa marketingu a reklamy.

Zdroj informací: erikabach.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSíla a moudrost bohyně: Menopauza
Objevte nový vztah k životu a dary, které přináší

Popeová, Alexandra – Wurlitzerová, Sjanie Hugo

Metafora, 2024

zobrazit info o knizeJádro muže
Žij svou pravdu, veď s láskou a uzdravuj svět

Wineland, John

Synergie Publishing SE, 2024

zobrazit info o knizeVýchova panovačného dítěte

Martínek, Zdeněk – Švamberk Šauerová, Markéta

Grada, 2024

zobrazit info o knizePět jazyků lásky pro singles

Chapman, Gary

Návrat domů, 2024

zobrazit info o knizeMůj deník vděčnosti – zlatá edice

Bach, Erika

Plot, 2024

Napsat komentář