Vzhůru za dobrodružstvím – ještě prázdniny nekončí!

deti si ctou
Letní prázdniny se sice pomalu chýlí ke konci, ale nebojte se, ještě si můžete užít pár dní volna – třeba s příběhem plným napínavého dobrodružství. My vám dnes představíme hned tři, které určitě stojí za přečtení.

Příznivci české spisovatelky Sandry Dražilové Zlámalové se mohou pustit do dalšího jejího vyprávění: Havířské štěstí. Vyrazte s hlavními hrdiny do spletitých chodeb – kdo ví, možná se v nich skutečně ukrývá bájný poklad?

Svatá Barbora a svatý Prokop jsou ochránci havířů. Nemine den, aby se ti dva nepohádali. Radegastovi, bohu slunce, s nimi dojde trpělivost a vyšle je do světa lidí, aby se poučili. Jak tohle může dopadnout?
Broňa a Janek, havíři a nejlepší přátelé, mají jednoho dne dolovat pod samotnou horou Radhošť. Ta je opředena pověstmi o bájném pokladu loupežníka Ondráše. Jenže ve stínech chodeb číhá něco hrozivého… Pomůže svatá Barbora havířům uniknout ze spárů zlého šotka Zlotřila včas?

Čeká na vás dobrodružné vyprávění o spletitých chodbách, o pokladu a bohatství, o přátelství a lásce. A možná se svatým Prokopem zjistíte, co takové pravé havířské štěstí vlastně znamená.

Havířské štěstí

Autorka: Sandra Dražilová Zlámalová
Ilustrátorka: Bibi Hykl

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-271-3872-2
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Havířské štěstí vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

havirske_stesti_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Sandra Dražilová Zlámalová se dětským čtenářům představila v roce 2017, kdy vyšla její pohádková prvotina Kulíškovy neposedné příhody.
Vystudovala učitelství jak pro střední, tak pro základní školy, z čehož čerpá i ve své tvorbě. Dříve se věnovala také překládání a tlumočení z německého jazyka. Nyní je především maminkou tří uličníků, takže jsou všechny její příběhy „testované na dětech“. Má ráda, když její vyprávění obsahuje více textových rovin. Miluje knížky, sportování a cestování se svými dětmi a manželem. Se svou rodinou bydlí v Jizerských horách, kde se odehrává i děj Čarodějnice Bordelíny. Dále napsala např. Co zmůže hvězdný prachBordelína a ŘachaticeNeplechy čerta Zbrklíka, Zbrklík a čertidloŘemeslné pohádky či Babiččina kouzelná zahrádka.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Nyní potěšíme milovníky hádanek a příběhů s kriminální zápletkou. Pokud mezi ně patříte i vy, nenechte si ujít knihu Alana Piskače a Jaroslava Majora nazvanou Pátrači na stopě I.

Pusťte se do rozplétání zapeklitých hádanek a detektivních případů společně se sourozenci Petrem a Pavlou, kteří si říkají Pátrači. Je jim teprve osm a dvanáct let, ale podařilo se jim už vyřešit pěknou řádku záhad. Na zločiny totiž mají nos! V téhle knížce se stanete svědky nebo přímo účastníky vyšetřování deseti případů s kriminální zápletkou. Ať už jde o krádež horského kola, pátrání po autorovi tajemného dopisu nebo po vykradačích bytů, jisté je, že vás čekají samá napínavá dobrodružství. Na konci každého příběhu najdete i logické vysvětlení toho, jak sourozenci došli k výsledku svého pátrání.

Pátrači na stopě I.

Dětské detektivky s hádankou
Autoři: Alan Piskač, Jaroslav Major
Ilustrátorka: Anna Años Kubecová

Počet stran: 98
Vazba: vázaná
Formát: 153×218 mm
ISBN: 978-80-7677-208-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pátrači na stopě I. vydalo nakladatelství Ella&Max.

Ukázka z knihy

 patraci_na_stope_I_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorovi

Alan Piskač se narodil 9. června 1970 v Praze. Nejprve pracoval jako právník, nyní je ředitelem a spolumajitelem vydavatelství Popron Music.

Zdroj informací: Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích

O ilustrátorce

Anna „Años“ Kubecová (nar. 1987) je ilustrátorka na volné noze žijící v Praze. Absolvovala Hellichovu grafickou školu v Praze (VOŠG). Ilustrovala několik učebnic a pracovních sešitů pro základní a předškolní zařízení a řadu dětských encyklopedií. Je vítězkou kategorie Komiks soutěže Raw Art Wrestling pro ilustrátory. Kreslení je pro ni relax. Ve volném čase ráda pracuje na zahradě a setkává se s přáteli. Má nejlepšího manžela na světě a sbírá skleněná těžítka.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Malý Oliver dobře ví, že jeho mamince nic neunikne. Ale rozhodně není žádnou špionkou! Nebo snad ano? To zjistíte v dobrodružném příběhu Maminka je špionka.

Moje máma absolutně, určitě a stoprocentně není špionka…

Když k nim na týden přijela Lucie se svým tátou, Oliver nemohl uvěřit svému neštěstí. Připravil se na to, že bude muset sdílet televizní ovladač a možná nějaké svoje hračky, ale rozhodně nebyl připravený na Lucii. Lucie MILUJE špiony a – co je nejhorší – je přesvědčená, že Oliverova máma je špionka.
A to prostě nemůže být pravda… že ano?

Při rodinném výletě do zoo se ale začnou dít záhadné věci. Šálil snad Olivera zrak, nebo někdo opravdu cosi upustil mámě do kabelky? A proč se orangutan Bud chová tak podivně? Možná je čas trochu pošpionit…

Maminka je špionka

Autoři: Jess Frenchová, Andy McNab
Ilustrátor: Nathan Reed

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-5072-4
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Maminka je špionka vydalo nakladatelství bambook.

O autorech

Andy McNab je bývalý britský elitní voják, dnes konzultant a spisovatel. Proslavil se jako velitel hlídky vysazené během první války v Perském zálivu hluboko v nepřátelském území. Svoje drastické zkušenosti popsal v knize Konečná stanice Bagdád. Dále napsal např. Dostaňte mě odsud (s Philem Earlem), Praktická příručka přežitíAgresor či Průstřel.

Zdroj informací: Kosmas

Jess Frenchová je veterinární lékařka, zooložka, televizní moderátorka a autorka několika knih.

Zdroj informací: josarsby.com

O ilustrátorovi

Nathan Reed dokončil v roce 2000 studium na College of Arts. Věnuje se především ilustracím knih pro děti. Ve volném čase rád hraji fotbal se svými dvěma syny a navštěvuje své nejoblíbenější místo na světě – Cornwall.

Zdroj informací: nathanreedillustration.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHavířské štěstí

Dražilová Zlámalová, Sandra

bambook, 2024

zobrazit info o knizePátrači na stopě I.
Dětské detektivky s hádankou

Piskač, Alan – Major, Jaroslav

EllaaMax, 2024

zobrazit info o knizeMaminka je špionka

Frenchová, Jess – McNab, Andy

bambook, 2024

Napsat komentář