Romantické osvěžení od ledu

zakazane-uvolneni-perex
Summer má jasnou vizi pro svůj život a udělá vše pro to, aby se její sen stát se sportovní psycholožkou splnil. Ovšem nepočítala s tím, že bude muset spolupracovat s hokejistou – to je totiž jediný sport, kterému se touží vyhnout…

Pokud vás zaujala romance Obránce mimo hru Leah Brunnerové, pak vás určitě potěší i novější počin nakladatelství Cosmopolis, kniha kanadské autorky Bal Khabry s názvem Zakázané uvolnění. Jde totiž o příjemné ledové osvěžení pro letní dny.

Hlavní hrdinkou je Summer Prestonová, která usiluje o přijetí na pokračovací studium sportovní psychologie. Aby ji vybrali, musí připravit dobře zpracovanou vědeckou práci na téma syndromu vyhoření u sportovců. Ze všech možných odvětví jí vedoucí její práce přidělí právě hokejisty. Jenže ona hokej nesnáší a „namachrované“ hokejisty nemůže ani cítit.

Trenér univerzitního mužstva právě musí řešit konání svých svěřenců po divoké párty. A protože vinu na sebe vzal kapitán Aiden, potrestá ho tím, že z něj udělá předmět výzkumu pro Summeřinu práci. A jak už to tak v romantické literatuře bývá, ti dva se nejdřív nemusí, ale postupně se sbližují a poznávají i tajemná zákoutí duše toho druhého.

Summer se snaží mít vše naplánované a za svými cíli jde navzdory potížím a překážkám. Aiden oproti ní žádné velké plány pro život nemá. Hokej je pro něj vším a všechno ostatní se mu musí podřídit. Aby se prosadil do NHL, trénuje každý den a neumí odpočívat.

Musím říct, že ač už dávno nejsem teenager, moc mě bavilo číst tento příběh z vysokoškolského prostředí. Obsahuje totiž nejen dostatek romantiky, ale také školních dobrodružství i psychologie. Proč vlastně Summer nechce mít nic společného s hokejem a hokejisty? A jaká traumata v sobě ukrývá sebevědomý Aiden? Dokážou se navzájem podržet v těžkých chvílích, nebo se jen zraní a půjdou každý vlastní cestou?

Bal Khabra svojí knihou Zakázané uvolnění ukazuje na to, jak velkou moc mají slova rodičů vůči dětem a že někdy stačí opravdu málo, aby se vzájemný vztah pokazil. Ale nemusí to tak zůstat. Vždy zůstává možnost odpuštění. Nemusíte se však bát, že se celou knihu řeší hluboké myšlenky. Naopak, většinu času se budete bavit, smát a dojímat tak, jak to u správné romantiky ze studentského prostředí má být.

Autorka navíc píše velice čtivě, takže se na konec knihy dostanete raz dva. A možná se vám i bude zdát, že stránek mohlo být klidně víc. Zakázané uvolnění potěší všechny studentky, milovnice hokeje i jeho zavilé odpůrkyně, ale především pobaví ženy všech věkových kategorií, které mají rády romantické příběhy s happy endem.


Knihu Zakázané uvolnění vydanou nakladatelstvím Cosmopolis a zakoupíte ji na Grada.cz.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZakázané uvolnění
Hokejová romance

Khabra, Bal

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář