Strach jako nezvaný host

host-nahled
Co jste schopni udělat pro zachování vlastního štěstí? Jaké jsou vaše temné stránky, o nichž nikdo nic neví? Kde přesně leží hranice vašeho sebeovládání?

Asi takové otázky se mi honí hlavou po dočtení nového thrilleru z pera mojí oblíbené autorky, která píše pod pseudonymem B. A. Paris. Román Host vydalo stejně jako její předchozí tituly Za zavřenými dveřmi, V pasti lží, Přiveď mě zpátky, Dilema, Terapie a Vězenkyně nakladatelství Motto.

Manželé Iris a Gabriel žijí na britském venkově ve vlastním domě obklopeném zahradou. Iris navrhuje interiéry domů, Gabriel pracuje jako lékař. Poté, co našel při běhání v blízkém lomu umírajícího chlapce, kterému nedokázal pomoci, se však utápí v depresi a k Iris se chová odtažitě.

Znenadání se u nich objeví jejich francouzská přítelkyně Laure, protože si potřebuje rozmyslet, jak dál. Manžel jí totiž oznámil, že má dítě s jinou. Začnou se však dít zvláštní věci a děj směřuje je katastrofě.

Nikdo netuší, co se skrývá pod povrchem. Každý má svá přísně střežená tajemství a za jejich utajení je schopný se bít. Atmosféra v domě houstne a čtenářova představivost je napínána na skřipec. Co se stane, kdy to bouchne? Napětí a tajemná hrozba čiší z každé stránky, a čím více poznáváte všechny protagonisty, tím víc se bojíte. Kdo strhne z tváře masku a udeří, z koho se vyklube hlavní hybatel děje?

Autorka opět rozehrála zajímavou psychologickou hru. Ač jsem měla pocit, že se vlastně nic moc neděje, uvnitř jsem cítila pnutí, které podprahově sálalo z každé stránky, a opravdu jsem chtěla vědět, kam to celé spěje. Musím však říct, že jsem autorčin úmysl nebyla schopna odkrýt, a v závěrečném epilogu jsem jen nevěřícně kroutila hlavou.

Pokud máte rádi dobře vystavěné příběhy, u kterých není nic takové, jak se jeví na první pohled, pak novinka Host rozhodně uspokojí vaše očekávání. Navíc vám naservíruje otázku, co byste pro zachování svého tajemství udělali vy. Kam až byste byli schopni zajít, kdyby někdo chtěl zničit vaše štěstí. Není vlastně lepší si žádné tajnosti nevytvářet a žít se svými blízkými v pravdě a otevřenosti? Protože pak máte jistotu, že na vás žádný kostlivec ze skříně nevypadne.

Toužíte-li se v parném létě ochladit, pak si dopřejte thriller Host a užijte si jeho až hororově mrazivou atmosféru.


Knihu Host vydanou nakladatelství Motto můžete zakoupit na webu Albatros media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHost

Paris, B. A.

Motto, 2024

Napsat komentář