Zasoutěžte si o neobvykle zpracované šumavské legendy

sumavske-legendy-nahled
Některé šumavské legendy jsou známé po celé naší republice, s jinými se setkali jen nemnozí místní obyvatelé. Přečtěte si některé z nich v novém unikátním zpracování Hynka Klimka, který čerpal i z dosud nepublikovaných pasáží z prastarého lidového vyprávění.

Napínavé legendy z dávných časů

Staré šumavské legendy zpracoval zkušený autor zcela ojedinělým a unikátním způsobem, a to s respektem k jejich původnímu znění. Jsou působivě podané jako napínavé příběhy z dávných dob Šumavy. V deseti kapitolách jsou zachyceny i dosud nikým nepublikované pasáže z prastarého lidového vyprávění, dozvíte se tak mimo jiné, co tropil nebezpečný Klepálek, kdo zneužil dar Lesní matky nebo co má na svědomí Morová bába.

 

Staré šumavské legendy

Autor: Hynek Klimek

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Ilustrace: Přemysl Vranovský
Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2024
ISBN: 978-80-271-5290-2

Přečtěte si více o knize Staré šumavské legendy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Teď mě dobře poslouchej! Dám ti dar. Utíkal jsi před celníky, ale s mým darem už nebudeš muset prchat před nikým. Podívej se mi do očí! Nemusíš se bát, že zkameníš, to už bys kamenem byl, kdybych chtěla. No tak se už netřes strachem a poslechni mě!“ přikázala Jakubovi.
Znovu vyděšeně poslechl. Pozvedl zrak k její tváři a oslnilo ho zablesknutí, které vyšlehlo z jejích očí a zamířilo přímo do jeho zorniček. Nezkameněl však ani neoslepl.
„Tak! A teď ode mne máš slíbený dar. Na koho od této chvíle pohlédneš a budeš tomu tak chtít, zůstane strnulý, jako by zkameněl. Ale ne navždy, takovou moc dostat nemůžeš. Ten, koho pohledem zmrtvíš, zůstane jako by zkamenělý do následného rána, déle ne. Jednu drobnou vadu to však pro tebe bude mít pokaždé, kdy můj dar využiješ. Vždy ti přitom o trochu ztvrdne srdce. Je jen na tobě, jak tvrdé je postupem času budeš mít. (str.11–12)

 

Vyhrajte knihu Staré šumavské legendy

Máte rádi Šumavu a její staré legendy? Některé z nich si můžete přečíst v nové knize Hynka Klimka. Ten je zpracoval unikátním způsobem, přesto s respektem k jejich původnímu znění, o čemž se můžete sami přesvědčit. Kdo byl nebezpečný Klepálek? A co má na svědomí Morová bába? Nejen to v knize najdete.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Staré šumavské legendy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Staré šumavské legendy
probíhá od 6. do 19. srpna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Staré šumavské legendy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStaré šumavské legendy

Klimek, Hynek

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář