Inspirace svatou Terezií z Lisieux

Nic nez duvera
Nechte se inspirovat odkazem svaté Terezie z Lisieux. Objevte spolu s ní krásy života a hodnotu lásky. Poznejte, jak je krásné a povznášející pečovat o druhé a být pro ně oporou.

Terezie z Lisieux je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších světic na světě. Podobně jako svatého Františka z Assisi ji mají rádi i ti, kteří nejsou křesťany, a dokonce i nevěřící. Papež František jí v exhortaci C’est la Confiance věnuje zvláštní pozornost a ukazuje, čím je tato mladá dívka inspirativní pro nás.
V době plné izolovaných jedinců uzavírajících se do svých bublin a ulit vlastních zájmů nám ukazuje krásu života jako daru. Tváří v tvář povrchnostem všeho druhu je Terezie svědkem evangelní radikality. V prostředí, kde má navrch individualismus, nám pomáhá objevit hodnotu lásky. Ve společnosti posedlé vlastní image a falešnými celebritami nám ukazuje cestu skrytosti a prostoty. V době, která ponechává tolik lidí na okraji a společenském dně, nás Terezička učí, jak krásné je pečovat o druhé a být tu pro ně.
Kéž se neuzavřeme do sebe a kéž vyjdeme do světa jako misionáři uchvácení přitažlivostí Ježíše Krista a jeho evangelia.

Nic než důvěra

Apoštolská exhortace C’est la Confiance o svaté Terezii z Lisieux
Autor: papež František 
Přeložila: Jana Hovorková

Počet stran: 52
Vazba: brožovaná
Formát: 115×180 mm
ISBN: 9788075665324
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Nic než důvěra vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Ukázka z knihy

Pozemský život svaté Terezie od Dítěte Ježíše byl krátký, sotva čtyřiadvacet let, a stejně prostý jako jakýkoli jiný. Prožila ho nejprve doma v rodině a poté na Karmelu v Lisieux. Mimořádný náboj světla a lásky, který vyzařoval z její osoby, byl zřejmý hned po její smrti, když byly vydány její spisy a díky nesčetným milostem, jichž se dostalo věřícím, kteří se k ní modlili.

Přečtěte si celou ukázku.

papež František

František (latinsky Franciscus), vlastním jménem Jorge Mario Bergoglio SJ (* 17. prosince 1936 Buenos Aires), je 266. papež katolické církve, římský biskup a suverén státu Vatikán, jehož zvolilo konkláve dne 13. března 2013. Stal se prvním papežem pocházejícím z amerického kontinentu a prvním z Tovaryšstva Ježíšova. Středoškolským vzděláním je chemik. Ve 21 letech vstoupil do Tovaryšstva Ježíšova, na jehož fakultách studoval filosofii, teologii a sociální vědy, vyučoval a získal titul profesora teologie. Mezitím v letech 1973 až 1979 působil jako jezuitský provinciál v Argentině. Od roku 1998 až do svého zvolení papežem byl arcibiskupem Buenos Aires a argentinským primasem a od roku 2001 kardinálem. Jeho biskupským a nyní i papežským heslem je Miserando atque eligendo (česky Pohlédl na něj s milosrdenstvím a vyvolil si jej.)

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství působí na knižním trhu od roku 1991 a od svého založení vydalo více než 1500 křesťansky zaměřených titulů. Nejvýznamnější částí edičního plánu nakladatelství jsou edice věnované duchovnímu životu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNic než důvěra
Apoštolská exhortace C’est la Confiance o svaté Terezii z Lisieux

papež František

Karmelitánské nakladatelství, 2024

Napsat komentář