Kouzla a přízraky

tipy-titulka
Hledáte knihu pro teenagera? Pak právě vy oceníte dnešní knižní tipy. Mladí milovníci historie se díky Veronice Válkové podívají do Indie v polovině 19. století. A fanoušci mangy by si neměli nechat ujít příběh o chlapci, který uzavřel smlouvu s přízrakem!

Báru – hlavní hrdinku historických příběhů Veroniky Válkové – čeká další dobrodružná výprava! Tentokrát se vydá do Indie, kde zažije několik životu nebezpečných situací…

Kdo usiluje o zkázu královny z Džhánsí? Proč k tomu potřebuje uťatou Bářinu hlavu? Jak usvědčit spiklence? A kdo je učeň deseti mistrů? Jaké překvapení čeká v britském vojenském táboře – a jaké nebezpečí číhá v chrámu bohyně Kálí? Bára si ani ve snu nepředstavovala, že výprava do Indie v polovině 19. století bude takhle divoká. Inu, když vás atlas přenese do cizokrajné země v době, kdy tam probíhá povstání, o životu nebezpečné situace nouze nebude. Bára si alespoň splnila jeden sen – pohladit si živého slona.

Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.

Indie

Královna z Džhánsí
Autorka: Veronika Válková
Ilustrátor: Petr Kopl

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 133×200 mm
ISBN: 978-80-271-3398-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Indie vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Bára už navštívila řadu zemí a různé historické éry:

   

Ukázka z knihy

 indie_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

PhDr. Veronika Válková vystudovala latinu a historii na FFUK a oba tyto předměty vyučuje na šestiletém Gymnáziu Na Pražačce v Praze 3. Sama je absolventkou výtvarné větve tohoto gymnázia. Pod pseudonymem Adam Andres publikuje fantasy – dnes již kultovní sérii Wetemaa. Pro SPN napsala řadu učebnic dějepisu pro ZŠ a gymnázia a metodických příruček k těmto učebnicím. Má pravidelný sloupek v časopise Rodina a škola. Kromě psaní ráda cestuje po Evropě i mimo ni (nejraději na Island), hraje na klavír, fotografuje (zvlášť broučky), vyšívá, studuje cizí jazyky, učí se kreslit ve Photoshopu, zabývá se etymologií, antroponomastikou, vulkanologií a vůbec vším, co se kde šustne.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorovi

Petr Kopl (1976) se narodil v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a předního českého komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě. Je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Petr je také držitelem cen Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013, 2014 a 2016. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Je spoluautorem prvního českého superhrdiny jménem Dechberoucí Zázrak. Vytvořil slavné postavy Morgavsy a Morgany, jejichž dobrodružství už získalo i cenu Muriel za nejlepší dětský komiks. Jeho komiksy si našly cestu i na Slovensko, Anglie a Španělska. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i na Islandu, opakovaně je zván na přednášky do Káhiry, Bruselu i Paříže.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O nakladateli

Nakladatelství BAMBOOK je součástí nakladatelského domu Grada. Nabídka Grady pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

————————————————

Milovníci mangy jistě ocení první publikovanou knihu švýcarské autorky s dominikánskými a italskými kořeny: Ben Zarbo vypráví o nemocném chlapci, který ve snaze zachránit si život uzavřel pakt s přízrakem…

Kamo se narodil s nemocným srdcem a jeho život se pomalu chýlí ke konci. Že by smutný závěr příběhu, který ještě ani pořádně nezačal? Ale kdeže! S nezlomnou vůlí žít přichází nová příležitost v podobě nabídky – nové srdce výměnou za určitou službu. Taková dohoda se neodmítá. Co na tom, že bytost, která ji Kamovi nabízí, je veskrze přízračná?

KAMO 1

Dohoda s říší přízraků
Autorka a ilustrátorka: Ban Zarbo
Přeložila: Eliška Škorpíková

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 126×188 mm
ISBN: 978-80-7413-602-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu KAMO 1 vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

 kamo_1_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Ban Zarbo se narodila v roce 1993. Je to Švýcarka s dominikánskými a italskými kořeny. Už jako malá věděla, že se chce stát mangakou a tenhle sen se jí později splnil: Kamo je její první publikovaná kniha, která vychází z příběhu KA-MO – Ban tenhle příběh publikovala online v roce 2014. Jako inspirace pro její nadpřirozené a duchařské mangy jí posloužily ságy a mýty z Karibiku.

Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press

O nakladateli

Vydavatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. Stěžejní produkcí jsou praktické návody pro fotografy všech úrovní a široká řada knih v edici Naučte se kreslit a malovat… V nabídce vydavatelství nechybí ani populární témata z oblastí oblíbených výtvarných technik. To vše je doplněno aktivitami na sociální síti FB.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Do které z dnes představených knih se začtete? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIndie
Královna z Džhánsí

Válková, Veronika

bambook, 2024

zobrazit info o knizeKAMO 1
Dohoda s říší přízraků

Zarbo, Ban

Zoner Press, 2024

Napsat komentář