Zahrajte si o příběh rodinného receptu

kosi kavarna soutez uvod
Anna Kate se vydává na pohřeb své milované babičky. Nechce se nechat vtáhnout do vztahů, které kdysi její matka zpřetrhala, nakonec se ale zdá, že její návštěva bude delší, než původně čekala. Nejenom kvůli minulosti, ale i kvůli záhadnému koláči, o kterém mluví každý.

Koláč plný rodinné minulosti

Děj románu se odehrává ve fiktivním městečku Wicklow ležícím ve stínu alabamských hor. Právě sem se vrací Anna Kate, aby pohřbila svou milovanou babičku Zee, majitelku Kosí kavárny. Měl to být krátký výlet. Myslela si, že jen zavře kavárnu a vyřídí pozůstalost po babičce.

Navzdory svému předsevzetí, že se vyhne navazování jakýchkoli vztahů a rozhodně nebude pátrat po otcově rodině, Anna Kate zjišťuje, že je k tomu svéráznému jižanskému městečku, odkud její matka před mnoha lety utekla, nevysvětlitelně přitahována. Dalším magnetem je tajemný kosí koláč, o kterém každý pořád mluví. Pravda o její minulosti pomalu vychází najevo a Anna Kate se musí rozhodnout, jestli dovolí, aby osamělá kosice konečně roztáhla pochroumaná křídla a vzlétla.

Tajemství Kosí kavárny

Autorka: Heather Webberová
Přeložila: Helena Hartlová

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Vydáno: 06/2024
ISBN: 978-80-7689-395-5

Přečtěte si více o knize Tajemství Kosí kavárny, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. Můžete si přečíst i kompletní ukázku.

JOTA_22

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

Ukázka z knihy

Jednou, to mi bylo sedm, se mezi nimi strhla velká hádka, když máma přišla z práce a přistihla Zee, jak mě učí péct proslulý kosí koláč z její kavárny. Máma mě hned poslala do mého pokoje, já ale bez potíží vyslechla, jak se hádají kvůli mně, Wicklow a ano, vážně i kvůli kosímu koláči, který přitom vůbec nebyl opravdických kosů, ale z ovoce. Hněvivá, trpká slova mé matky. Prosebná slova mé babičky.

O autorce

Heather Webberová je autorkou více než třiceti románů, dvakrát byla nominována na americkou cenu Agatha Award. Ráda čte, pije příliš mnoho kávy a čaje, pozoruje ptáky, háčkuje a peče. Žije nedaleko Cincinnati ve státě Ohio a usilovně pracuje na další knize. Píše také pod pseudonymem Heather Blakeová.

(Zdroj informací: Jota)

Vyhrajte román Tajemství Kosí kavárny

Když se Anna Kate jede rozloučit se svojí babičkou, nemá v úmyslu pátrat po vlastní minulosti. Navzdory jejímu předsevzetí se však zdá, že všechna rodinná tajemství budou konečně odhalena.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tajemství Kosí kavárny vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tajemství Kosí kavárny
probíhá od 2. do 15. srpna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Tajemství Kosí kavárny

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemství Kosí kavárny

Webberová, Heather

Jota, 2024

Napsat komentář