Romance se psem

Kdo_je_tu_sef-nahled
Uzavřeli spolu dohodu o krátkém románku, protože on bude za tři měsíce na opačné straně zeměkoule. Jenže se jim to tak trochu vymklo z rukou…

Nakladatelství Cosmopolis vydalo již druhý láskyplný příběh německé autorky Petry Schierové. Po Psím štěstí jde o další román ze stejného prostředí – malého přímořského městečka – a jmenuje se Kdo je tu šéf?

Hlavním hrdinou je světoznámý sochař Ben, který tvoří svá díla v ateliérech rozesetých po celém světě. Než se zase vydá do jiného koutu světa, hledá tichý kout, a osada Lichterhaven na břehu Severního moře se mu vynořila ze vzpomínek jako to pravé místo. Veze s sebou mladého psíka Bosse, kterého zachránil z rukou surového majitele. Jenže Boss nového pána absolutně nerespektuje, protože jeho zkušenosti s lidmi nejsou právě dobré. Rovnováhu do jejich vztahu by mohl vnést výcvik – u krásné majitelky psí školy Christiny.

„Samozřejmě, že tě ignoruju. Však taky nejsi můj páníček. Já už totiž nikdy žádného nechci, a  basta. Jasně, můžeš mi dál dávat jídlo a vodu a místo na spaní, to je v pořádku. Ale to neznamená, že budu tancovat podle toho, jak pískáš.“ (str. 56–57)

Cvičitelku si brzy zamiluje nejen tvrdohlavý Boss, ale i jeho pán. Ben s Christinou tak uzavřou dohodu, že si prostě budou tři měsíce užívat kamarádství s výhodami, ale pak se jejich cesty rozejdou. Dokážou však svoji úmluvu dodržet?

Pokud jste milovníci psů, pak si romantickou sérii Petry Schierové zamilujete. Čtyřnohými mazlíčky se to v ní jen hemží. A nejen to! Dokonce mají v příbězích i své slovo. Nebudete tedy vývoj vztahu dvou protagonistů sledovat jen z jejich pohledu (tedy mužského a ženského), ale také z toho psího. A zjistíte, že možná právě ten psí úhel je nejen nejpraktičtější, ale také správný. Tedy aspoň pokud jde o komentáře mezilidských vztahů…

Kniha Kdo je tu šéf? splňuje všechny požadavky na příjemnou romantickou oddechovou četbu se šťastným koncem. Autorka vytvořila ideální místo pro snění, přidala do něj navzájem se milující a podporující rodinu, do hlavních rolí zvolila sympatické hrdiny a nad to přidala mnoho čtyřnohých miláčků. To vše dohromady jsou atributy, které vám vyloudí úsměv na rtech.

Ano, asi jsem se celou dobu, co jsem knihu četla, usmívala a měla dobrou náladu. Dokázala jsem se snadno vžít do vytvořené situace a jedinou mojí obavou bylo, zda se na konec opravdu rozloučí a Ben skutečně odletí do Kanady, jak plánoval.

Pokud hledáte tip na knihu plnou lásky, kterou přečtete za pár večerů na dovolené, pak romance Kdo je tu šéf? by mohla být trefou do černého.


Knihu Kdo je tu šéf? vydalo nakladatelství Cosmopolis a zakoupíte ji na Grada.cz.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo je tu šéf?

Schierová, Petra

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář