Nenechte si ujít v týdnu od 26. srpna do 1. září 2024

nenechte_si_ujit
Letní prázdniny pomalu končí a dětem brzy začne nový školní rok. Využijte poslední srpnové dny k návštěvě některých z literárních akcí, jejichž přehled vám opět přinášíme. Na své si přijdou děti i dospělí!

Milovníci literatury, hudby i malířství jistě ocení akci, kterou na pondělí 26. srpna připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Nenechte si ujít výstavu obrazů malíře Zdeňka Hamži a fotografa a zakladatele vydavatelství Dobrý důvod Antonína Bíny. Součástí bude totiž mimo jiné i autorské čtení Terezy Bínové – držitelky ceny Magnesia Litera za rok 2024 za knihu Červený obr. Začátek je v ústřední knihovně na Kobližné v 15.30.

V Knihovně Jiřího Mahena v Brně nezapomínají ani na děti: v úterý 27. srpna se koná další čtení pro nejmenší. Tentokrát se  dětičky podívají do přírody – čeká je totiž pohádková procházka inspirovaná knihou Petra Horáčka O myšce, která se nebála. Buďte v 9.30 v ústřední knihovně na Kobližné.

V Brně se v úterý 27. srpna koná ještě další akce pro rodiče s dětmi do šesti let. Přijďte do Knihovny Jiřího Mahena na Zakončení prázdnin s mašinkou Tomášem. Těšit se můžete na čtení z jedné z knih o mašince Tomášovi a dále si děti budou moci pohrát s kolejemi, vláčky, složit puzzle či zahrát pexeso – vše s motivy mašinky Tomáše. Akce začíná v 10.00 na pobočce Medlánky.

A teď tu máme pozvánku pro dospívající starší třinácti let: pokud máte rádi historii, zúčastněte se badatelského klubu. Nadšení historici se sejdou ve středu 28. srpna v Knihovně Jiřího Mahena v Brně a budou se zabývat třeba tvorbou rodokmenu či čtením starého písma. Sraz je v ústřední knihovně na Kobližné ve 14.00.

Baví vás deskovky? Zastavte se ve středu 28. srpna v 18.00 na pobočce Knihovny Jiřího Mahena v Maloměřicích a zahrajte si s kamarády některou z deskových her. Dokonce si je budete moci půjčit i domů!

V Knihovně Jiřího Mahena v Brně dobře vědí, že s prázdninami je potřeba se pořádně rozloučit! Proto pro vás připravili na čtvrtek 29. srpna skvělý program! Užijte si jeden z posledních volných dnů, než zase zase začne škola. Můžete si vyzkoušet různé moderní technologie, pohyblivé LEGO, hry s elektro vláčkem nebo hledání cest v labyrintech s Ozoboty. Akce se uskuteční v ústřední knihovně na Kobližné od 10.00.

Máte rádi knihy a chtěli byste si vyzkoušet práci literárního kritika? Tuto jedinečnou možnost vám do konce srpna nabízí Knihovna Jiřího Mahena v Brně – pobočka Kohoutovice prostřednictví akce Recenzentem na dovolené. Zašlete jim na e-mail fotku vaší četby z dovolené s recenzí. Vše bude následně zveřejněno na sociálních sítích a všichni účastníci budou zároveň zařazeni do slosování o knižní ceny!

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář