Vyhrajte boj s bolestí

boj-s-bolesti-nahled
Trápí vás různé, třeba i chronické, bolesti, kterých se vám nedaří zbavit? Možná vám pomohou naše dnešní knižní tipy! První publikace se zabývá rolí mozku při léčbě chronických bolestí. Druhá kniha nabízí praktické a osvědčené metody, jak si efektivně od různých bolestí pomoci.

Proč to pořád bolí? je kniha Paula Bieglera, v níž se zaobírá chronickými bolestmi a cestami, jak je pochopit. Zaměřuje se na to, jakou roli při léčbě hraje náš mozek a prostředí a své poznatky ilustruje na příbězích konkrétních osob.

Proč to pořád bolí?

Jak se zbavit chronické bolesti
Autor: Paul Biegler
Přeložila: Dana Balatková

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 155×230 mm
ISBN: 978-80-7684-289-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Proč to pořád bolí? vydalo nakladatelství Triton.

Dlouhodobá bolest takové intenzity, že závažně mění kvalitu života, bývá pro lékaře oříškem. Co dělat, když jsou možnosti medikace a operativního řešení vyčerpány, pacient by tedy měl být zdráv, ale přesto trpí bolestmi? Klíčem k rozluštění tohoto rébusu může být pochopení schopnosti mozku adaptovat se na nové podmínky, dostane-li potřebné informace. Autor, sám lékař, nahlíží na téma chronické bolesti jak s profesním a vědeckým zájmem, tak prizmatem osobní zkušenosti s ní. Na případech konkrétních lidí, kteří trpěli chronickou bolestí – ať už ji odstartoval úraz, pohybové přetížení, či naprosto všední pohyb –, ukazuje, jak hluboce až tragicky bolest ovlivňuje jejich životy i osobnosti a že přitom může být překvapivě jednoduché se s ní sžít, zmírnit ji, či dokonce úplně odstranit.

Ukázka z knihy

Pokud tedy mozek shromažďuje řadu údajů o myšlenkách, pocitech a vjemech, aby vypočetl nebezpečí, které vyvolá bolest, a jestliže se ve svých propočtech často mýlí, potom chtěl Harvie vědět toto: Bylo by možné nabourat se mozku do jeho sběru zpráv a vrátit ho do správných kolejí? Je možné podat mozku jiné informace, aby bolest ustala?
Harvie nepůsobí dojmem technického gurua. Vyrábí si vlastní kombuchu a jako muzikant dává přednost fajnové kytaře Fender Thinline z roku 1969. Napsal písničku Homesick o útrapách farmářů zasažených suchem – ve videoklipu stojí s nataženou rukou na osamělé, rudé silnici v pustém vnitrozemí a stopuje. Má to organický domácký nádech, zato Harvieův přístup k léčbě bolesti je naopak velmi pro- gresivní. Rozhodl se, že využije úžasnou, pohlcující sílu virtuální reality.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Paul Biegler je novinář, filozof a lékař oceněný cenou Eureka, který píše o zdraví a vědě.

Zdroj informací: autorovy stránky

O nakladateli

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6 –10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu. V Nakladatelství Triton je každoročně přeloženo mnoho úspěšných zahraničních titulů z výše zmíněných oblastí.

————————————————

Dvojice autorů Roland Liebscher-Bracht a Petra Bracht přicházejí s další novinkou – s knihou Ischias & SI kloub, ve které čtenářům a čtenářkám představí (nejen) metodu Liebscher & Bracht, která vám uleví od bolesti.

Ischias & SI kloub

Účinná pomoc při bolesti
Autoři: Roland Liebscher-Bracht, Petra Bracht
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 165×200 mm
ISBN: 978-80-7670-146-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Ischias & SI kloub vydalo nakladatelství Kazda.

Roland Liebscher-Bracht a Dr. med. Petra Bracht vyvinuli, díky své více než 30 let trvající terapeutické praxi a výzkumu, efektivní metodu pro boj s bolestí.
V této knize se dozvíte:

  • Jak vznikají bolesti SI kloubu a syndrom hruškovitého svalu a proč klasická terapie obvykle dlouhodobě nepomáhá.
  • Proč máte díky metodě Liebscher & Bracht reálnou šanci na zbavení se bolesti.
  • Jak si zvyknou na speciálně vyvinutý program, který se skládá z lehké osteopresury, protahovacích a posilovacích cviků a fasciální masáže.
  • Jak se okamžitě zbavit akutní bolesti.
  • Jak si zachovat pohyblivost a žít bez bolesti až do vysokého věku.

Tři techniky samoléčby:
Aby se každý mohl zbavit své bolesti, vyvinuli jsme velmi účinné techniky, které bychom vás rádi v knize naučili. Zde vám je alespoň stručně představíme. I pouhá jedna technika má sama o sobě skvělé účinky. Vyzkoušejte ji! Když pak zkombinujete dvě, či všechny tři techniky, dosáhnete výsledků, o jakých jste ani nesnili.

1) Lehká osteopresura pro rychlou úlevu od bolesti: Cíleným tlakem na konkrétní oblasti těla snížíte během minuty nadměrné napětí ve svalech a fasciích, které jsou obvykle zodpovědné za bolesti hýždí a vystřelující bolesti.

2) Masáž fascií válečkem pro úlevu od bolesti a stimulaci metabolismu: Díky speciálním válečkům na fascie se vaše svaly a fascie do hloubky uvolní, což výrazně usnadňuje následné cvičení. Kromě toho se znatelně zrychlí metabolismus, který bývá v bolestivé oblasti drasticky zpomalený, a tkáň se opět začne zásobovat živinami.

3) Protahovací a posilovací cviky: Pomocí jednoduchých cviků můžete obnovit svaly a fascie takovým způsobem, že při jejich pravidelném provádění, můžete zůstat trvale bez bolesti hýždí včetně vystřelování bolesti do zad a nohou.

Navíc: Nástroje speciálně vyvinuté pro tuto metodu, jako jsou osteopresurní tlakové kužely nebo fasciální válečky a kuličky, pomáhají dosáhnout nejlepších možných výsledků. Ale nebojte se, poradíme vám, které běžné předměty můžete použít jako alternativu.

Dopřejte si úlevu s metodou Liebscher & Bracht:

  • Poznejte pravé příčiny vaší bolesti,
  • zbavte se pocitu bezmoci,
  • získejte sebevědomí při zacházení s vlastním tělem,
  • ulevte si od bolesti a jednou provždy se jí zbavte,
  • dejte se opět do pohybu,
  • získejte novou chuť do života,
  • zlepšete flexibilitu a sílu vašich nohou a zad,
  • udělejte ze sportu opět zábavnou činnost,
  • žijte bez bolesti hýžďových svalů až do vysokého věku.

Ukázka z knihy

Přední  strana kyčelní kosti

Osteopresura v této oblasti přináší velkou úlevu dolní části zad, kyčlím a kolenům. Vyplatí se zkoušet ji tak dlouho, dokud bezpečně a rychle nenajdete všechny potřebné body na těle.

Ischias-SI-kloub-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorech

Dr. med. Petra Brachtová je praktická lékařka a naturopatka. Již přes 30 let se věnuje nutriční a ortomolekulární medicíně a vede své soukromé zdravotní centrum Liebscher & Bracht (Gesundheitszentrum Liebscher & Bracht) v německém Bad Homburgu. Hlavním cílem její léčby je aktivovat silné samoléčebné mechanismy, které jsou vlastní každému člověku. Největšího účinku dosahuje optimalizací stravovacích a pohybových návyků svých pacientů.

Roland Liebscher-Bracht vystudoval strojní inženýrství, ale celý život trénoval a vyučoval asijská bojová a pohybová umění. To mu spolu s jeho ženou umožnilo vyvinout zcela novou a vysoce účinnou léčbu bolesti. Od roku 2007 školí v této terapii podle Liebschera & Brachtové lékaře, lékaře alternativní medicíny a fyzioterapeuty. Od té doby podle této metody léčí více než 3000 partnerských terapeutů v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

O nakladateli

Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.


 Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás dnešní tipy zaměřené na to, jak se zbavit bolesti? Napište nám svůj názor v komentářích. 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProč to pořád bolí?
Jak se zbavit chronické bolesti

Biegler, Paul

Triton, 2024

zobrazit info o knizeIschias & SI kloub
Účinná pomoc při bolesti

Liebscher-Bracht, Roland - Brachtová, Petra

Kazda, 2024

Napsat komentář