Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. srpna 2024

nenechte_si_ujit
Opět vám přinášíme přehled literárních akcí, které nabízí další srpnový týden. Na své si tentokrát přijdou děti i dospělí! Nenechte si ujít různá pohádková čtení či autorské čtení Barbory Šťastné.

Nejprve se podíváme do BrnaKnihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 19. srpna manga anime klub. Setkání je určeno všem čtenářům mangy starším 13 let. Můžete si připravit prezentaci o své oblíbené manze či o anime. Akce začíná v 16.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

Přesuneme se do Litomyšle, kam můžete v úterý 20. srpna dorazit na autorské čtení spisovatelky, blogerky, překladatelky, divadelní a filmové kritičky a také novinářky publikující u Paměti národa Barbory Šťastné. Ve svých knihách se věnuje osobnímu rozvoji, psychologii i historii. Mezi nejčtenější patří Hotel Atlantik, Samotářky a Šťastná kniha. Setkání začíná na dvorku za městskou knihovnou v 18.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na úterý 20. srpna pravidelné čtení pro nejmenší: seznámíte se s knihou Myška a sedm postýlek od španělské autorky Susanny Isernové. Co myslíte, proč Myška nemůže usnout ve své vlastní postýlce? Čtení začíná v 10.00 na pobočce Maloměřice.

Pokud máte blíže pobočku Nový Lískovec, i tam se v úterý 20. srpna koná čtení pro děti. Těšit se můžete na knihu Arnolda Lobela Kvak a Žbluňk od jara do Vánoc. Poznáte dva nerozlučně kamarády z říše zvířat a zjistíte, co všechno se stane, když se ropušák Žbluňk vypraví do obchodu pro zmrzlinu! Začátek je v 16.00.

Žádný knihomol by si neměl nechat ujít akci, kterou na středu 21. srpna naplánovala Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Pokud máte rádi knihy a rádi si o nich povídáte, dorazte na představení knižních novinek – na pobočce Černá Pole v 15.00.

Táboře se ve středu 21. srpna koná další letní čtení ve farní zahradě. Andrea Šáchová vám představí knihu Jiřího Dvořáka Myko. Kompletní zpravodaj ze světa hubNení lepší způsob, jak strávit příjemný letní večer! Sraz je v 18.30 ve farní zahradě. V případě deštivého počasí je sraz v městské knihovně.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář