Zábava s tlapkami

tlapkova-patrola-zabavne-ukoly-s-tlapkami
Potřebují vaše děti procvičit barvy, tvary, čísla či dokonce písmenka? S pomocí štěňat z Tlapkové patroly to bude hračka!

Stačí pořídit sešit plný různých aktivit, který vyšel pod názvem Zábavné úkoly s tlapkami. Hlavní roli v něm samozřejmě hrají právě záchranářská štěňata. V nakladatelství Egmont totiž dobře vědí, že Chase, Marshall, Rubble, Rocky, Zuma a Skye patří k oblíbeným hrdinům malých dětí. Často jsou pro ně vzorem, protože poskytnou pomoc komukoli, kdo ji zrovna potřebuje. Ničeho se nezaleknou a pouští se do nebezpečných misí. Proto bude kluky i holky osvojování nových dovedností prostřednictvím úloh s těmito neohroženými pejsky určitě bavit.

Oficiálně je kniha určena dětem od tří let a já s věkovým doporučením souhlasím. Většina dětí ve třech letech dokáže držet tužku. Mohou tedy začít s kreslením čar, vymalováváním obrázků, obkreslováním tvarů či dokonce číslic a písmen. Tříletí kluci i holky jsou zvídaví, tak proč nevyužít jejich ochotu učit se novým věcem a nedat jim možnost rozvíjet se od útlého věku. Vůbec nevadí, když jim něco nepůjde. Nechte je zkoušet, co dovedou. Nedostatky dopilujete později.

Líbí se mi, že jednotlivé úkoly se dělí do pěti tematických oblastí, které jsou odlišeny ikonami (najdete je na pravém okraji každé dvoustrany). Pokud na stránce vidíte ikonu Chase, úkoly budou spočívat v obtahování čar, hledání cest či poznávání tvarů. S Marshallem na děti čeká poznávání písmenek (především samohlásek), pojmenovávání předmětů a zvířat. Rubble se zaměřuje na zlepšení pozorovacích schopností (porovnání velikosti, hledání podobností i rozdílů). Skye se soustředí na jemnou motoriku: jde zejména o vystřihování a skládání. A Rocky? Ten s dětmi procvičí barvy.

Já jsem sešit pořídila pro tříletou neteř, která zbožňuje psy – včetně hrdinů z Tlapkové patroly (plyšová Skye ji věrně doprovází na každém kroku). Sešit ji okamžitě zaujal – především nádhernými ilustracemi. Některé úkoly zatím nezvládá, ale zpracování a doprovodné ilustrace ji motivují k práci – sama sešit přinese a chce ho vyplňovat. Nebude to tedy trvat dlouho a osvojí si i dovednosti, které zatím plně neovládá.

Pokud hledáte způsob, jak vašeho potomka zabavit, považuji podobné naučné sešity za skvělou volbu. Z mého pohledu jde o smysluplně strávený čas: vyplňováním úkolů si dítě procvičuje nabyté znalosti a zároveň získává nové. Což se mu jistě o pár let později bude hodit – třeba při nástupu do první třídy.

Knihu Zábavné úkoly s tlapkami vydalo nakladatelství Egmont a zakoupit ji můžete na AlbatrosMedia.cz.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTlapková patrola – Zábavné úkoly s tlapkami

Egmont ČR, 2024

Napsat komentář