Zahrajte si o historické poklady světového formátu

UNESCO uvod soutez (1)
Při cestách během letních prázdnin by se vám mohla hodit encyklopedie plná UNESCO památek. A že jich po Česku je! I když publikace je určena především dětem, ocenit ji mohou i dospělí, protože lidé se pořád učí a opakování je matka moudrosti. Tak neváhejte a hurá na výlet!

S UNESCEM po českých památkách

Nejúžasnější památky a přírodní krásy všech zemí se zapisují na seznam světového dědictví UNESCO – největších pokladů naší planety. V České republice máme na tomto seznamu 17 míst, od historického centra Prahy přes celé krajiny (Krušnohoří či Jizerskohorské bučiny) po unikátní jednotlivé stavby, jako je třeba brněnská moderní vila Tugendhat.

A vedle těchto památek tu máme i řemesla a zvyky, jež tvoří neméně cenné nehmotné dědictví. Třeba ruční výroba skla, loutkové divadlo, půvabný modrotisk a řada dalších, které v naší knize objevíte.

unesco ukazka (1)

České poklady UNESCO pro děti

Autorka: Jana Jůzlová
Ilustrace: Tomáš Kopecký

Vydalo: nakladatelství Triton
Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Vydáno:
ISBN: 978-80-7684-309-7

Přečtěte si více informací o knize České poklady UNESCO pro děti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton. Podívat se můžete i na kompletní ukázku.

triton_logo120x60

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

O autorce

Jana Jůzlová (*1974) vystudovala jednooborovou historii na FF UK se zaměřením na obecné a komparativní dějiny. Od roku 1999 pracovala jako hlavní redaktorka všeobecné encyklopedie Universum, později byla nakladatelskou redaktorkou v Euromedia Group, kde připravovala naučné publikace, především rozsáhlé projekty (Dějiny českých zemí, Osobnosti českých dějin). Od roku 2013 je na volné noze a redaktorsky spolupracuje s různými nakladatelstvími i jinými subjekty. Vedle redakční práce se věnuje psaní knih. Všechny její naučné knihy, ať pro děti nebo pro dospělé, se vztahují k dvěma největším koníčkům – historii a cestování. Její první vydanou knihou je cestopis Tři ženy v Indii, na nějž navázala knížečkou esejů Jak si užít cestování. S historikem Radkem Diestlerem vytvořili příručky Velcí panovníci Evropy a České dějiny v kostce. Texty doprovodily půvabné ilustrace Aleše Jiránka v knize Pražské věže. Spolu s kastelánem zámku Sychrov Milošem Kadlecem napsali výpravnou knihu Rohanové. Raději zemřít nežli se poddat, zabývající se nejvýznamnějšími majiteli Sychrova i jejich francouzskými kořeny. Poslední autorčiny knihy nabízejí tipy na výlety v půvabných regionech naší vlasti – Toulky PolabímToulky Pojizeřím, Toulky mezi Labem a Sázavou a Toulky kolem Prahy. Dětským čtenářům jsou určené knihy Světoví Češi 1 a Světoví Češi 2 a Čeští cestovatelé, vše s ilustrátorem J. Fixlem. S ilustrátorem Tomášem Kopeckým vytvořila knihy pro děti Nasedat, jedeme!, která pojednává o počátcích motorismu, a České poklady UNESCO pro děti.

(Zdroj informací: web autorky)

Ilustrátor

Tomáš Kopecký je „hračička“ a trochu geek. Dělá hlavně to, co ho baví. Od roku 2002 je to v profesním životě kreslení. Kreslí počítačové hry, komiksy, ilustrace do knih a někdy i ehmreklamu. Více o tom, co dělá se dozvíte na webu www.littlecolor.com.

(Zdroj informací: Little color)

Vyhrajte publikaci České poklady UNESCO pro děti

Památky jsou v Česku velkou doménou. Fascinují nejenom dospělé, ale i naše ratolesti. Ty nejzajímavější stavby (které mají světový punc) můžete společně se svými dětmi poznat díky nové publikaci, kterou doplňují báječné ilustrace.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu České poklady UNESCO pro děti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu České poklady UNESCO pro děti
probíhá od 26. července do 8. srpna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy České poklady UNESCO pro děti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČeské poklady UNESCO pro děti

Jůzlová, Jana

Triton, 2024

Napsat komentář