Nenechte si ujít v týdnu od 12. do 18. srpna 2024

nenechte_si_ujit
Přemýšlíte, kam si v dalším srpnovém týdnu zajít za literaturou? Máme pro vás pár zajímavých tipů. Nenechte si ujít třeba letní čtení v táborské farní zahradě. Nebo se můžete zúčastnit některé ze soutěží, které pro vás knihovny připravily. 

Nejprve se podíváme do Tábora, kde se ve středu 14. srpna koná další letní čtení ve farní zahradě. Lada Lenkerová vám přečte povídku Nedělní oběd od Alžběty Janečkové (z knihy Rodiny a rodinky) a Stručný průřez jednou láskou od Michaely Červenkové (z knihy Za pět minut zvoní). Není lepší způsob, jak strávit příjemný letní večer! Sraz je v 18.30 ve farní zahradě. V případě deštivého počasí je sraz v městské knihovně.

Regionální knihovna Karviná opět naplánovala oblíbenou akci nazvanou Malování před knihovnou! Přijďte se ve čtvrtek 15. srpna odreagovat malováním – třeba právě vám se podaří vytvořit to nejoriginálnější dílko. A těšit se můžete i na zajímavé bublinkové techniky. Buďte v 9.00 na pobočce Mizerov.

Ještě se podíváme do Havlíčkova Brodu. Na pátek 16. srpna zorganizovala Krajská knihovna Vysočiny akci Letní mozaika. Jde o výtvarné odpoledne plné tvoření, malování či skládání. Tak dorazte v 10.00 do ROZHLEDny.

Patříte mezi šťastlivce, kteří ještě nebyli na dovolené? Kolik si s sebou berete knih? A už máte vybrané tituly, se kterými budete relaxovat? Pokud ne, využijte tipy na čtení Knihovny Jiřího Mahena v Brně. Navštivte během srpna pobočku Ořešín, kde vám s výběrem rádi poradí.

I letos si pro vás Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila Prázdninovou knižní šifru – na výběr je verze pro děti i dospělé. Své literární znalosti můžete po celý srpen otestovat na pobočce Vinohrady. Třeba se právě na vás usměje štěstí a vyhrajete některou z knižních cen – na konci prázdnin totiž budou vylosování čtyři úspěšní luštitelé, kteří získají knižní odměnu.

A když už budete v Brně, můžete se do konce srpna zúčastnit ještě další soutěže nazvané Hádej, z jaké jsem knihy?, kterou pořádá Knihovna Jiřího Mahena. Zajděte na pobočku Medlánky a na základě vystavených obrázků se pokuste poznat co nejvíce názvů knih. Soutěžící s největším počtem správných odpovědí budou začátkem září kontaktováni a jako odměnu obdrží knihu.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář