Stíny minulosti

poklesky-malomesta
Ken Jaworowski napsal příběh o třech hlavních hrdinech, kterým se z různých důvodů během chvilky zcela změní život. Co všechno se odehraje v jednom na první pohled ospalém městečku? To zjistíte v knize Poklesky maloměsta.

Napínavý thriller z prostředí umírajícího města, ve kterém se kdysi těžilo uhlí a dýmaly komíny oceláren. Životy tří nepokojných duší se obrátí naruby: dobrovolný hasič Nathan v hořící budově najde tajně uskladněné peníze, které však záhy začnou ohrožovat všechny kolem něj; zdravotní sestra Callie, jejímuž pacientovi možná nezbývá mnoho času, riskuje kariéru, aby mu splnila poslední přání; a Andy se snaží zbavit závislosti na heroinu a zároveň vystopovat a zastavit sériového predátora. Na pohled ospalé městečko jim ukazuje svou zrezivělou tvář a je jen na nich, jak se postaví k minulosti a co všechno dokáží riskovat pro budoucnost.

Poklesky maloměsta

Autor: Ken Jaworowski
Přeložila: Adéla Bartlová

Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7593-602-8
Doporučená cena: 400 Kč

Knihu Poklesky maloměsta vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

Většinu událostí ve svém životě bych mohl spojit s jedním letním večerem v době, kdy mi bylo sedmnáct. Tehdy to všechno začalo a postupně se připojovala další léta, jako když si děti kreslí spojovánky: tady začni, nakresli čáru odsud sem, potom k dalšímu bodu a tak dále. Dříve nebo později se z toho vynoří obrázek.
Chvíli předtím jsem dokončil třetí ročník střední školy a pohrával jsem si s pár nápady, jak se dostat pryč z Locksburgu, zapadákova ve střední Pensylvánii, odkud jsem chtěl utéct ještě dřív, než jsem dokázal napsat jeho jméno bez chyby. Jednou z možností byla vysoká škola. Druhou, levnější, námořnictvo. Bylo mi jedno, co to bude, hlavně když odsud vypadnu. (začátek 1. kapitoly)

O autorovi

Ken Jaworowski pracuje jako redaktor pro New York Times a má na svém kontě několik úspěšných divadelních her, spisovatelská dráha tedy byla dalším logickým krokem jeho kariéry. Jaworowski rád píše o lidech, kteří mají své slabé stránky, ale přesto se snaží najít ve svém životě důstojnost a krásu. Poklesky maloměsta jsou jeho románovou prvotinou, kterou s nadšením přijali kritikové i čtenáři a Jaworowski si za ni vysloužil nominaci na Cenu Edgara Allana Poea.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA


Firma Pavel Dobrovský BETA s.r.o. byla založena v roce 1990. Věnuje se nakladatelské činnosti, distribuuje knižní produkci od více než 300 nakladatelů a obchodních partnerů po celé České republice. Zajišťuje distribuci zboží i na Slovensko. Provozuje maloobchodní síť prodejen, spolupracuje s knihovnami, školami, nemocničními zařízeními, kterým poskytuje zajímavé slevy. Počet knih, které nabízíme jak obchodním partnerům tak i v maloobchodní síti, se neustále zvyšuje. Každý měsíc uvádí firma na trh mnoho nových titulů. Široký výběr knih a serióznost podniku stále zvyšuje zájem obchodních partnerů o spolupráci s námi. Strategií firmy je nadále rozšiřovat všechny svoje aktivity.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoklesky maloměsta

Jaworowski, Ken

Pavel Dobrovský – BETA, 2024

Napsat komentář