Nenechte si ujít v týdnu od 5. do 11. srpna 2024

nenechte_si_ujit
Srpen je tu a s ním i další várka literárních akcí. I když mají knihovny přes prázdniny omezený provoz, zejména na děti rozhodně nezapomínají. Těšit se můžete třeba na letní čtení v táborské farní zahradě či na brněnskou výstavu zapomenutých záložek!

Nejprve se podíváme do BrnaKnihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 5. srpna manga anime klub. Setkání je určeno všem čtenářům mangy starším 13 let. Můžete si připravit prezentaci o své oblíbené manze či o anime. Akce začíná v 16.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

Používáte záložky? Nebo je vám úplně jedno, co vložíte mezi stránky? Zkrátka použijete cokoli, co je zrovna po ruce? Knihovna Jiřího Mahena v Brně uspořádala výstavu všeho, co čtenáři během roku zapomněli v knihách. Navštivte pobočku Žebětín – ve středu 7. srpna máte poslední možnost si výstavu prohlédnout. Na výstavu samozřejmě můžete vzít i děti!

A když už na pobočce Žebětín s dětmi budete, nenechte si ujít ani akci určenou právě malým čtenářům: Prázdninová křížovka. Prověří si své znalosti a třeba se stanou úspěšnými luštiteli. I tato akce ve středu 7. srpna končí.

A pokud vaši potomci raději malují, než luští křížovky, mohou si ve středu 7. srpna na pobočce Žebětín vymalovat svou oblíbenou postavičku (hasiče, princeznu či vílu). Každý malý malíř a malířka dostane drobnou odměnu.

I Městská knihovna Tábor naplánovala na středu 7. srpna akci pro děti: letní čtení v farní zahradě! Budou objevovat zákoutí zahrady a u toho naslouchat zajímavému příběhu. Z knihy Michaely Kukovičové nazvané Dívej, ulice bude číst Zuzana Sedláková. Na čtení navazuje výtvarná dílna: Naše ulice. Sraz je v 15.30 ve farní zahradě. V případě deštivého počasí je sraz v knihovně.

Ve středu 7. srpna se mohou čtenáři starší třinácti let zúčastnit anglického čtenářské klubu, který organizuje Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Procvičíte si angličtinu a ještě si popovídáte o knihách, které právě čtete. A pozor: na úrovni angličtiny nezáleží, takže se nebojte a dorazte v 16.00 do ústřední knihovny na Kobližné.

Nudit se děti nebudou ani v Havlíčkově Brodě. Na pátek 9. srpna zorganizovala Krajská knihovna Vysočiny akci Letní mozaika. Jde o výtvarné odpoledne plné tvoření, malování či skládání. Tak dorazte v 10.00 do ROZHLEDny.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář