Zahrajte si o detektivní román s historickým námětem

ostri-mece-perex
Z Emauzského opatství byla ukradena socha Panny Marie Montserratské a překupníci jsou ochotni i vraždit, aby zametli stopy. Dokáže Jan Kadlec jejich síť rozkrýt, nebo se sám ocitne v ohrožení života?

Krádež Panny Marie Montserratské

Autorka detektivních románů píše knihy, které jsou víc než detektivky. Její Ostří meče má současně kriminální i historický námět.

Krádež Panny Marie Montserratské v Emauzích a zajištění této sochy v diplomatické poště do Londýna vede k rozkrytí pašerácké sítě, jejíž šéfové se ale rozhodnou zametat stopy i za cenu vražd.

 

Ostří meče

Autorka: Iveta Svobodová

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 320
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2024
ISBN: 978-80-7244-494-6

Přečtěte si více o knize Ostří meče, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Iveta Svobodová (*1965) se literární tvorbě se věnuje už delší dobu, vydala několik kratších detektivek (Přestaň se bát, Kruh se uzavřel, Postavení mimo hru, Stíny minulosti), píše scénáře televizních seriálů a je autorkou dvou divadelních her (krimikomedie Pár dní na zkoušku a Tajemství srubu u jezera). Její první kniha románového rozsahu bylo Podivné přátelství. V literatuře má ráda romantická dobrodružství a záhadná tajemství, napětí i humor svých hrdinů, přitahuje ji horor a fantasy stejně jako propojení historie a současnosti – z těchto zdrojů vzniká její další kniha Vyšehradské tajemství. Román Podivné přátelství napsala podobným způsobem, když spojila několik kriminálních případů přesahujících čtvrt století a směřujících k hororovému odhalení ženy, která rafinovaně likvidovala své blízké, aby si udržela svoji moc.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Ostří meče

Když mladá kunsthistorička a restaurátorka Markéta Mydlářová zjistí, že byla ukradena socha Panny Marie Montserratské v Emauzích, ještě netuší, do jak nebezpečné záležitosti se zapletla. S loupeží je totiž spojeno hned několik vražd i nalezení jedné mrtvoly v kasematech na Vyšehradě. Překupníci starožitností zkrátka udělají cokoliv, aby jejich síť nikdo nerozkryl. Nebo že by se to přeci jen Janu Kadlecovi podařilo? To si přečtěte v detektivním románu s historickým námětem od Ivety Svobodové.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ostří meče vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ostří meče
probíhá od 7. do 13. července 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivky Ostří meče

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOstří meče

Svobodová, Iveta

Šulc-Švarc, 2024

Napsat komentář