Romantické snění pro dívky

romany-pro-zeny
Dnešní tipy obsáhnou všechna možná témata, která si dívky mohou v romantických knížkách jen přát. Čeká tu na vás romance ideální pro horké letní dny, romantika z českého prostředí i jedna dystopická lahůdka.

Po úspěšné letní YA romanci Léto porušených pravidel přichází autorka K. L. Walther s dalším čtivým románem pro dívky. Knížka Co se stane po půlnoci vypráví o jedné bláznivé krádeži školních ročenek.

Co se stane po půlnoci

Autorka: K. L. Walther
Přeložila: Lucie Schürerová

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-247-4896-2
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Co se stane po půlnoci vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Některá pouta musíte zpřetrhat, abyste zjistili, že ve skutečnosti se zničit nedají. Do maturity už zbývají necelé dva týdny, když Lily obdrží tajuplný anonymní dopis. Má se zúčastnit tradičního pranku, který chystá parta čtvrťáků na ostatní spolužáky. Když se ukáže, že za vším stojí její bývalý kluk Tag, Lily už nemůže vycouvat. Tagův geniální plán ukrást školní ročenky a pomocí nápověd k nim dovést neoblíbeného předsedu školní rady ale nemá chybu. Celá skupina se musí v průběhu noci nepozorovaně pohybovat po celém školním areálu, prchat před nočními hlídači, učiteli i ponocujícími studenty, a Lily a Tag se po dlouhé době ocitají spolu o samotě. Co se mezi nimi stane během jedné jediné noci?

 

Ukázka z knihy

Strach je tu proto, aby se mu čelilo. Jenom jsem nečekala, že jednomu ze svých strachů budu muset čelit takhle brzy ráno. Možná později během dne, ale před osmou ráno? Když jsem s mohutným zíváním scházela dolů po schodech za mamkou do kuchyně, stěží jsem dokázala udržet oči otevřené. Opatrně pozorovala vzdálenější roh místnosti, jako kdyby se zrovna pohádala s kávovarem, který trůnil na granitové kuchyňské lince. „Přišel čas,“ podívala se na mě. Její ústa tvořila téměř vodorovnou linku, jen jeden koutek se mírně optimisticky zdvihal. „Musíme to zkusit.“
„Ne, to nemusíme,“ odvětila jsem rychle. „Nemusíme zkoušet vůbec nic.“ (str. 9)

Prolistujte si celou ukázku.

 

O autorce

K. L. Walther se narodila a vyrůstala ve zvlněných kopcích Bucks County v Pensylvánii, obklopena rodinou, psy a knihami. Dětství strávila cestováním po severovýchodním pobřeží, kde hrála lední hokej. Navštěvovala internátní školu v New Jersey a získala bakalářský titul z angličtiny na Univerzitě ve Virginii. Nejšťastnější je na pláži s knihou, fandí New York Rangers nebo si užívá romantickou komedii, zatímco si dopřává velkou mísu popcornu a M&Ms. Samozřejmě stále dokola poslouchá Taylor Swift. Je autorkou YA contemporary romance Léto porušených pravidel.

Zdroj informací: autorčiny webové stránky

————————————————

Petra Martišková, autorka oblíbených letních romancí a pohádek pro děti, přichází s dalším romantickým příběhem z českého prostředí. Začtěte se do novinky Nečekaný polibek.

Nečekaný polibek

Autorka: Petra Martišková

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7695-181-5
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Nečekaný polibek vydalo nakladatelství Alpress.

Osmnáctiletou Alex čeká stěhování z Prahy na vesnici. Nová škola, noví spolužáci, a pokud bude chtít dál hrát hokej, pak i přestup do nového týmu, který je navíc plný kluků. Nestačí, že má srdce rozbité na tisíc kousků, ještě se na ni i tátu vykašlala mamka. Že by někdy znovu uvěřila v lásku? Tak to rozhodně nemá v plánu. Chce si jen vybojovat místo v týmu a v klidu odmaturovat. Jenže to by jí do života nesměl nečekaně vpadnout Max…

 

Ukázka z knihy

Od našeho výletu do Hrádku vzalo všechno neskutečně rychlý spád. To, že je pro nás dům Peterkových jako stvořený, jsme s tátou věděli okamžitě. A když z paní Peterkové při loučení vypadlo, že jsme už asi pátí, kdo se byl na dům podívat, táta neváhal, přihodil něco málo navíc a rovnou si plácli.
Týden nám trvalo, než jsme sbalili celý náš dosavadní život do krabic, tašek a kufrů. Nikdy bych neřekla, že se nám do našeho třípokojáku toho vešlo tolik. Pro samé věci nebylo kam šlápnout. Přeskakovali jsme už zabalené krabice a ty poloprázdné doplňovali a balili všechno do ochranné fólie. Za normálních okolností bych byla právě teď smutná a těžko se loučila s Prahou, spolužáky i hokejovou partou, ale to, čemu jsme posledních osm měsíců s tátou říkali život, nebyly normální okolnosti ani náhodou.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Talentovaná autorka Petra Martišková  bydlí nedaleko Kadaně. Kromě knižní tvorby pro děti a mládež se věnuje práci šéfredaktorky internetového magazínu pro ženy. Když zrovna sama nepíše vlastní texty, určitě nějakou knížku aspoň čte. Ve volném čase se toulá přírodou se svou fenkou Bellou, baví ji také tanec, jóga a cestování. Napsala např. knihy Léto na vodě, Léto na maximum nebo Hejkalka aj.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

Na závěr tu máme něco trochu drsnějšího, dystopický YA román Mohla bys být krásná od populární Holly Bourne s šokujícími zvraty.

Mohla bys být krásná

Autorka: Holly Bourne
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-276-0866-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Mohla bys být krásná vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Ve světě Joni a Belle mají dívky na výběr ze dvou možností. První možnost: následuj pravidla Doktríny jako Belle, nos Masku, tvrdě dři, aby tě korunovali vítězkou Ceremoniálu, buď Krásná. Druhá možnost: vzepři se pravidlům jako Joni, nech svou tvář přirozenou, tvrdě dři, abys mohla nastoupit na Edukaci, buď Nepřístojná. Ale možná existuje ještě třetí možnost… změň pravidla. Vezmi si zpět svou moc. Pokud to dokážeš. Co si vybereš? Ošklivky a krásky se v novém románu oblíbené young adult autorky Holly Bourne potkávají s Příběhem služebnice pro novou generaci. Krása má svou cenu – a musí ji zaplatit každá.

 

Ukázka z knihy

Nikdy nezapomenu na matčin křik.
Její ostrý jekot mi pronikl až do morku kostí, probudila jsem se a prudce posadila. Zprvu jsem se bála v posteli třeba jen pohnout, srdce se mi v hrudi třepotalo jako vyděšený kolibřík, a pak vzduch v domě zežlukl kvílením. Skopla jsem peřinu a plyšáky, rozběhla se ke dveřím a nastražila uši, jestli neuslyším cizí vetřelce, ale kromě matčiných vzlyků se neozývalo nic. Roztřesenou rukou jsem zmáčkla kliku a bosky se vyšourala do chodby.
„Matko?“ špitla jsem.
Našla jsem ji v koutě koupelny, schoulenou na koupelnové předložce, zhroucenou jako hadrovou panenku.
„Matko?“ (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku na webu nakladatelství.

 

O autorce

Holly Bourne začala svou kariéru jako novinářka. Pak pracovala 6 let jako redaktorka, ale přivydělávala si také jako vztahová poradkyně a působila v dobročinných spolcích. Zkušenosti z tohoto období svého života zúročila, když začala psát knihy pro mládež, zejména oblíbenou sérii Být holka je dřina (Spinster Club), která přibližuje dospívajícím téma feminismu. První díl této série s názvem Už jsem normální?!? jsme pro vás zrecenzovali. Na knihu pak navázaly dva neméně úspěšné tituly – Je tohle láska? a Jsem holka. Co s tím?.
Ve třiceti letech napsala Holly svůj první román pro dospělé a to knihu A jak se vám líbím teď?, v níž řeší problémy a příkoří, se kterými se ženy musí v tomto věku vyrovnávat.
Kromě psaní se Holly zajímá o ženská práva a aktivně bojuje za odstranění stigmat ohledně psychických problémů. Mimo jiné vede webovou stránku Rethink’s mental health book club, která se tímto tématem zabývá.
Mezi další knihy této oblíbené britské autorky patří například tituly To se může stát jen ve filmu nebo Jsme všichni sněhové vločky?.

Zdroj informací: Goodreads


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám romantické tipy pro dívky? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMohla bys být krásná

Bourne, Holly

#BOOKLAB, 2024

zobrazit info o knizeNečekaný polibek

Martišková, Petra

Alpress, 2024

zobrazit info o knizeCo se stane po půlnoci

Walther, K. L.

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář