Modlitba sv. Františka z pohledu přírodovědce

Podivuhodne chvile se Slunecni pisni_uvodni
Nakladatelství Kazda nově vydalo známé vyprávění Miloslava Nevrlého o chvalozpěvu Sluneční píseň a také o životě a díle jeho autora, sv. Františka z Assisi.

Známý autor, povoláním přírodovědec, se vyznává ze své celoživotní inspirace modlitbou sv. Františka. Text, psaný původně pro mladé, oslovuje a zasahuje i ty, kteří jsou – bez ohledu na věk – mladí svojí vnímavostí a radostí z toho, co je nám Stvořitelem svěřeno.

 

Podivuhodné chvíle se Sluneční písní

Autor: Miloslav Nevrlý

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 115×148 mm
ISBN: 978-80-7670-180-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Podivuhodné chvíle se Sluneční písní vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

První podoba tohoto textu o Sluneční písni svatého Františka z Assisi vznikla v roce 2006. Tehdy jsem přijal náhodnou nabídku jednoho z bratří františkánů z farnosti v Liberci – Ruprechticích, abych pro měsíčník Obrázek libereckých farností psal do rubriky, věnované libereckému oddílu katolických skautů, články, které by se pokusily mladým lidem ukázat i duchovní rozměr toho, co je na jejich výpravách obklopuje a co nazývají „přírodou“. Zvolil jsem k tomu báseň, která již osm století ovlivňuje životy a duchovní směřování milionů lidí. Jedinečný chvalozpěv stvoření nazvaný Píseň bratra slunce. Napsal ho italský mnich Giovanni Bernardone, který je známější pod jménem sv. František z Assisi. Lidstvo pravděpodobně nezná nikoho, kdo by žil skromnějším a obětavějším a zároveň radostnějším a duchovnějším životem než on (str. 5)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Miloslav Nevrlý (* 29. října 1933, Praha) je český zoolog, publicista, spisovatel, cestovatel, turista a skaut. Autor legendárních Karpatských her či literárního místopisu Knihy o Jizerských horách nebo netradičního průvodce po československých chráněných územích – Nejkrásnější sbírka. V loňském roce Nakladatelství Kazda vydalo bestseller Náčelník – Rozhovor Aleše Palána s Miloslavem Nevrlým.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodivuhodné chvíle se Sluneční písní

Nevrlý, Miloslav

Kazda, 2024

Napsat komentář