Hurá na zahrádku!

hura-na-zahrada
Pro všechny milovníky a milovnice zahrad dnes máme tipy na dvě knihy, které by jim neměly uniknout! První kniha za pomoci krásných fotografií představí hmyzí zahradní společenství. Oproti tomu druhá publikace díky praktickým tipům přiblíží, jak si vytvořit ze zahrady oázu klidu s minimem údržby.

Zajímá-li vás říše zvířat, a především pak říše hmyzí, nahlédněte do knihy Hmyz na zahradě od dua autorů Dominica Couzense Gail Ashton. V tomto průvodci najdete vše o našich hmyzích společnících, jejich charakteristiky, vlastnosti i životní cyklus.

Hmyz na zahradě

Praktický obrazový průvodce
Autoři: Dominic Couzens, Gail Ashton

Počet stran: 166
Vazba: brožovaná
Formát: 175×225 mm
ISBN: 978-80-276-0750-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Hmyz na zahradě vydalo nakladatelství Slovart.

Tento detailní průvodce je doprovázen úchvatnými fotografiemi a seznámí vás s hmyzem žijícím na vaší zahradě; popisuje jeho úžasné tvary a barvy a odhaluje podrobnosti o jeho životním cyklu. Díky podrobné a přesné charakteristice každého druhu dokážete určit i toho nejmenšího živočicha. Zvláštní pozornost je věnována vlastnostem, jimiž je daný druh výjimečný.

Ukázka z knihy

hmyz-na-zahrade-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorech

Dominic Couzens píše knihy a články o přírodě. Knih má na kontě něco přes 40 a je také držitelem několika cen. Své sloupky pravidelně publikuje v Bird Watching Magazine, Nature’s Home (RSPB) nebo v Water Life (WWT).

Zdroj informací: autorovy stránky

Gail Ashton je fotografka, spisovatelka, ilustrátorka a edukátorka, která většinu svého času tráví v přírodě.

Zdroj informací: autorčiny stránky

O nakladateli

Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí. Za poslední roky si Nakladatelství Slovart výrazně upevnilo pozici na českém knižním trhu, o jeho knihy je i velký mediální zájem a patří mezi nejvyhledávanější nakladatelství ze strany tuzemských i zahraničních obchodníků, běžných zákazníků i autorů.

————————————————

Máte vlastní zahrádku, v které rádi trávíte vaše volné chvíle? Potom pro vás máme jeden výtečný tip. Simone Kern vám ve své knize Bezúdržbová zahrada ukážejak na krásnou rozkvetlou zahradu všech barev a vůní, která bude vyžadovat minimum vašeho času a údržby!

Bezúdržbová zahrada

Kvetoucí záhony s minimem údržby
Autorka: Simone Kern

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-3956-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Bezúdržbová zahrada vydalo nakladatelství Grada.

Při správné výsadbě můžete mít zahradu plnou květin a vůní, a to s minimem údržby i zalévání.
Simone Kern a její Bezúdržbová zahrada vám ukážou, jak na to!
Kniha přináší 50 portrétů rostlin vhodných pro různé půdy i stanoviště. Ukazuje jejich užitečné kombinace a plány výsadby, a to i s ohledem na měnící se klima.
Ať už toužíte po osazené sklace, bohaté výsadbě trvalek, zpestření temných zákoutí zahrady či barevných záhonech letniček, tahle kniha je pro vás to pravé.
Kvete to samo!

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih o zahradách vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHmyz na zahradě

Couzens, Dominic - Ashton, Gail

Slovart, 2024

zobrazit info o knizeBezúdržbová zahrada
Kvetoucí záhony s minimem údržby

Kern, Simone

Grada, 2024

Napsat komentář