České true crime

imgonline-com-ua-twotoone-Dd9mQhuqVM
Dnes  přinášíme tipy na dvě velice zajímavé knihy, plné kriminálních případů z dob dávno i nedávno minulých.

Kniha čtenáře seznamuje s mnoha téměř šokujícímí kriminálními případy, které se odehrály v moravské metropoli nebo v jejím okolí.

Šokující milníky brněnské kriminální historie.

V samém srdci Moravy se odehrály případy, které otřásly i zkušenými kriminalisty. Vydejte se na cestu temných odhalení a poznejte hrůzné události z Brněnska! Čeká na vás řádění nevyléčitelného sadisty, absurdně kruté loupežné vraždy i případ matky, která si objednala smrt vlastního syna. Odhalíte osudy nenasytného sexuálního fantoma, kdysi nadějného boxera závislého na pervitinu nebo čtyřnásobného vraha původem z Ameriky. Brány do skutečného světa zločinu, kde je pravda děsivější než fikce, se otevírají…

Skutečné zločiny v Brně a okolí

Autoři: Ivana Žáková, Vilém Žák

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7448-114-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Skutečné zločiny v Brně a okolí vydalo nakladatelství Nastole.

Ukázka z knihy

19. července 1983 v odpoledních hodinách byla ve svém bytě v Brně nalezena mrtvá Zdena Minaříková. Pohled na tělo atraktivní třicetileté ženy jasně naznačoval, že ji někdo zavraždil. Ruce i nohy měla svázané. Vrah oběti vecpal do úst kalhotky a ty pak převázal punčochou. Druhou silonku jí omotal kolem krku tak silně, až se do něj punčocha hluboce zařízla. Mrtvá měla v hrudi hlubokou bodnou ránu a zakrvavený nůž ležel hned vedle nahého, rovně nataženého těla.

Můžete si stáhnout celou ukázku

O autorovi

Ivana Zelinová se narodila a působí na severu Moravy, přímo v rázovitém ostravsko-karvinském regionu. Od svých osmnácti let je novinářkou, dlouhé roky působila v prestižním českém deníku a jako redaktorka pracovala i pro multižánrové časopisy. Je autorkou projektu Skutečné zločiny – ve stejnojmenných magazínech již více než 10 let předkládá čtenářům zločiny, které otřásly Českou republikou. Případy plné emocí, mnohdy s těžko uvěřitelnými motivy. Šokující příběhy, které vyprávějí sami zločinci nebo jejich oběti. Kromě práce v médiích je tvůrkyní projektu neziskové organizace Tábory v Beskydech, specializující se na zážitkové pobyty pro děti, rodiny i seniory, a je zakladatelkou Školičky na farmě, která je zcela ojedinělým předškolním zařízením svého druhu v městských podmínkách.

Zdroj informací: nastole

Nakladatel

nastole-logo

Nakladatelství nastole servíruje aktuální trendy v knižním balení. Knihy ladí k dokonalosti a neustále hledají nová témata. Cílem jejich produkce je pestrost, aktuálnost a vydatný čtenářský zážitek.

————————————————

Vydejte se po stopách pachatelů mediálně známých i před veřejností skrytých kriminálních případů z let 1883–1961.

Autor Emil Hruška v knize Retrokrimi opět zpracovává skutečné kriminální případy, tentokrát z let 1883–1961. Některé z nich ve své době žily pestrým životem na stránkách novin, jiné byly naopak před veřejností skryty.
Jaký byl Hugo Schenk, loupežný vrah, který svým romantickým literárním duchem poblouznil mnohé služebné dívky? Kdo byl největším podvodníkem éry první Československé republiky, ale nesmělo se o něm mluvit? Byli odsouzení v případu vraždy na statku skutečně vinni, nebo zde selhala justice? Jak to, že se pachatel vraždy málem vyhnul trestu za závažný zločin předstíráním duševní poruchy?
Autor podobně jako ve svých předchozích knihách rámuje kriminální případy dobovými společenskými souvislostmi a dává je do kontextu s kriminalistickou a trestněprávní teorií. Vytváří tak pozoruhodný text, jenž je nejen poutavým příběhem, ale zároveň i dokladem atmosféry doby a poměrů tehdejší kriminalistiky.

Retrokrimi

Autor: Emil Hruška

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-278-0181-7
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Retrokrimi vydalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

Chlap se začal hýbat. Žádnou krev doktor neviděl, jen to, že chlap má na sobě roztrhaný pulovr a rozervanou košili. Na jeho obličeji nebylo patrné žádné zranění. Ale přece, měl nějaké škrábance, na tvářích a rukou.

Můžete si přečíst celou ukázku.

O autorovi

Emil Hruška vystudoval práva (s pozdější specializací na právo průmyslového vlastnictví) a žurnalistiku. Po léta působil jako novinář a podnikový právník (mimo jiné v plzeňském holdingu ŠKODA). V rámci své profese pobýval v řadě zemí včetně Mongolska, Ruska, Srbska či Bulharska. Od roku 2004 se specializuje na problematiku Evropské unie a působí jako poradce některých českých poslanců Evropského parlamentu. Literární činnost a publicistika se často překrývá s jeho profesním zájmem. Je mimo jiné autorem knih Akce Zeppelin (1999), Pohoří divočáků (2002), Sudetoněmecké kapitoly (2008), Konrad Henlein – Život a smrt (2010), Převedu vás… Na onen svět! (2012), Nacisté a české poklady (2016), ale také povídkových sbírek My, hoši ze Sudet (2005, německy pod názvem Das Pferd am Fallschirm, 2010) a Muž dvou rakví (2007) či například Pán protektorátu (2015), My, hoši z pohraničí (2015) Publikoval také velké množství článků v českém a německém tisku.

Zdroj informací: Epocha

Nakladatel

epocha

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin.
V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše tipy na knihy se skutečnými krimi příběhy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkutečné zločiny v Brně a okolí

Žáková, Ivana - Žák, Vilém

Nastole, 2024

zobrazit info o knizeRetrokrimi
Kriminální případy z let 1883–1961

Hruška, Emil

Epocha, 2024

Napsat komentář