Získejte vtipnou fotbalovou klasiku v audiopodobě

Klapzubova jedenactka uvodni soutez
Jsou příběhy, které nestárnou a neustále oslovují nové a nové generace čtenářů. Mezi takové bezesporu patří i české humoristické dílo o chalupníkovi Klapzubovi, který si z vlastních dětí vystavěl a vycepoval fotbalový tým. Tentokrát si tuto klasiku můžete užít v podobě audioknihy.

Nesmrtelný Klapzuba a jeho fotbalová jedenáctka

„Na zelené trávě svítí bílé linie. Kdo chce s námi hráti, ten si to vždy vypije…“

Bylo nebylo, žil v Dolních Bukvičkách u Kouřimi chalupník Klapzuba a ten na loučce za stavením vycepoval ze svých synů fotbalovou jedenáctku. Nastoupil s nimi do zápasu III. třídy středočeské župy, ale funkcionáři už po pár parádních kličkách zjišťují, že někde udělali chybu. Po urychleném přeřazení do nejvyšší soutěže svěřenci vysmátého pantáty smetou Spartu i Slavii a ovládnou republikové mistrovství s celkovým skóre 122:0. V dresu mladého Československa poté pokoří nafoukané Italy i Němce, zákeřnou Barcelonu a už si to hasí na mač s Angličany, reprezentanty pravlasti fotbalu. Lze s takovým tahem na branku vůbec ještě zažít větší čest a slávu? Co třeba v Austrálii?

Nesmrtelná fotbalová pohádka z dob, kdy se před kopačkami Čechoslováků třásla celá Evropa, je tu po sto letech pro malé i velké kluky konečně v úplném zvukovém znění. Ani u protinožců se féroví Klapzubáci neocitnou v ofsajdu. A postaví se i lidojedům!

Klapzubova jedenáctka (audiokniha)

Autor: Eduard Bass
Interpret: David Novotný

Vydalo: OneHotBook
Délka: 4h 10m
Vydáno: 06/2024
ISBN: 8594169487113

Přečtěte si více o audioknize Klapzubova jedenáctka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství OneHotBook. Můžete si také poslechnout ukázku.

OneHotBook

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

O autorovi

Eduard Bass (1888–1946) byl český spisovatel a novinář. Syn a učeň malostranského výrobce kartáčů – rodným příjmením Schmidt – získal svůj tvůrčí pseudonym během působení ve varieté U Bílé labutě, a to díky hlubokému hlasu, kterým v kupletech komentoval stav upadajícího Rakouska-Uherska. Mimo novinářskou profesi, v níž rozvinul zejména tehdy ceněné žánry fejeton a soudnička, se též výrazně zasadil o věhlas kabaretu Červená sedma, jehož program spoluvytvářel už od roku 1913. Komediantskému prostředí složil později hold ságou Cirkus Humberto, která je stále populární i díky seriálové adaptaci z roku 1988, a povídkovým souborem Lidé z maringotek. Jeho všestranný humoristický um ocenili i nejmenší čtenáři. Vlnu nadšení ze svobodné Československé republiky a tehdejší úspěchy naší kopané promítl do „fotbalové pohádky“ Klapzubova jedenáctka. Mládeži dále šéfredaktor Světozoru a Lidových novin věnoval pojednání Ze začátku našich železnic či desítky adaptací světového folkloru, až posmrtně shrnuté do svazků Na lodi za pohádkou Koráb pohádek.

(Zdroj informací: OneHotBook)

O interpretovi

David Novotný (*1969) je český herec. Po vystudování Pražské konzervatoře získal angažmá v Jihočeském divadle. V letech 1998–2016 byl členem souboru Dejvického divadla – za titulní postavu z Kaurismäkiho Muže bez minulosti obdržel Cenu Alfréda Radoka 2010 – a nyní svůj široký výrazový rejstřík uplatňuje na volné noze. Jeden z nejobsazovanějších herců střední generace se blýskl ve filmech Non Plus Ultras, Pravidla lži, O rodičích a dětech, Hodinový manžel, Miss Hanoi a Případ mrtvého nebožtíka. Diváci ho dále znají např. ze snímků Tmavomodrý svět, Karamazovi, Křídla Vánoc, Díra u Hanušovic, Hastrman, Vlastníci, z trilogie Zahradnictví i z TV seriálů: nejnověji díky komediální epopeji Špunti na cestě, krimi Místo zločinu České Budějovice a dvěma řadám rodičovského dramatu Kukačky. Soustavně se věnuje dabingu.

(Zdroj informací: OneHotBook)

Vyhrajte stažení audioknihy Klapzubova jedenáctka

Chalupník Klapzuba má jedenáct synů. Jak jinak využít rodinný potenciál, než si vychovat vlastní fotbalový tým? Že to nebyl krok vedle, se ukáže vzápětí, protože tento mančaft má skutečně „tah na branku“, jaký svět neviděl. A to je třeba náležitě využít!

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Klapzubova jedenáctka, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Klapzubova jedenáctka
probíhá od 12. do 25. července 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Klapzubova jedenáctka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlapzubova jedenáctka (audiokniha)

Bass, Eduard

OneHotBook, 2024

Napsat komentář