Zahrajte si o mrazivý horor ze Šumavy

Ignis fatuus uvod soutez (1)
Kolem řeky Křemelné se začíná o slovo hlásit tamní legenda spolu s bludičkami a beztělci. Někteří věří, jiní se domnívají, že jde pouze o výplody fantazie. I místa však mají sloní paměť a všichni si v sobě neseme stopy předků…

Kraj, který nezapomíná

Hororový příběh z magické Šumavy, kde si život a smrt podávají ruce.

V zakázaném území kolem šumavské řeky Křemelná se koncem sedmdesátých let začíná probouzet k životu dávná legenda. Pohraniční stráž zde stále častěji hlásí výskyt neznámých světelných jevů. Roste podezření na možné nepřátelské plány ze strany Západu. A krajem se opět šíří odvěké pověsti o bludičkách a beztělcích. Do míst, jež byla po desetiletí nepřístupná, je vyslána vědecká výprava, která má záhadná zjevení prozkoumat. Vědci věří, že najdou rozumné vysvětlení, ale možná právě oni uprostřed šumavských slatí o rozum přijdou. Je za vším jen únava a přírodní jevy, nebo si tu s nimi opravdu něco dávného hraje na kočku a myš?

Každý z nich si v duši nese minulost svou i svých předků a zdejší kraj nezapomíná. Tentokrát se bude mstít sama Šumava.

Ignis Fatuus

Autorka: Petra Klabouchová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 358
Vazba: vázaná
Vydáno: 05/2024
ISBN: 978-80-275-2045-9

Přečtěte si více o knize Ignis Fatuus, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat celou ukázku.

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Ukázka z knihy

Byl tu správně, teď už to věděl s jistotou. Tohle měli všichni společné, stejně jako člověk pod silnou hypnózou. Ta žena před ním za celou dobu ani jednou jedinkrát nepohnula očními víčky. Nemrkala. V té chvíli kdesi v dálce zahřmělo a zataženou oblohou nad kopci projel blesk. Tvář staré ženy se okamžitě napnula. Viděl, jak se její seschlé prsty bolavě zaryly do stromové kůry na kmeni pod ní. Ani nepostřehla, že se jí zpod lámajících se nehtů řinula krev. Měla strach.

O autorce

Petra Klabouchová (nar. 1980) pochází z Prachatic. Studovala mediální vztahy a žurnalistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let pracovala v redakcích regionálního tisku a televize. Nyní žije střídavě v Itálii, Spojených státech amerických a České republice, věnuje se hudebnímu průmyslu a jako manažerka zastupuje několik rockových skupin. Je autorkou série pro děti Upíří storky. V minulosti publikovala romány Poslední kubánské pomeranče, Podvod zlatého faraona nebo thriller Anglická zahrada. Mezi její nejúspěšnější knihy patří detektivní příběh ze Šumavy Prameny Vltavy, za který obdržela Cenu Johanna Steinbrenera. V roce 2023 jí vyšel román U severní zdi a historky z rockového podsvětí Na plný koule.

(Zdroj informací: Host)

————————————

Můžete si také přečíst náš rozhovor s autorkou.

————————————

Vyhrajte román Ignis Fatuus

Petra Klabouchová představuje horor, ze kterého vás bude ještě dlouho mrazit. Uprostřed Šumavy totiž ožívají nejenom staré legendy, ale také minulost našich vlastních předků, kterou si s sebou neseme ať chceme či ne.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ignis Fatuus vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ignis Fatuus
probíhá od 5. do 18. července 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Ignis Fatuus

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIgnis Fatuus

Klabouchová, Petra

Host, 2024

Napsat komentář