Zahrajte si o případ vraždy ve spánku

Anna-O-perex
Neseme zodpovědnost za to, co se stane během spánku? Je možné, aby náměsíčný člověk vraždil? Nebo se vše odehrálo úplně jinak a Anna O. je nevinná? Na to se snaží přijít doktor Benedict Prince, ale musí jednat obezřetně. Proč? To si pojďte přečíst.

Poslední naděje na spravedlivý soud

Anna Ogilvyová byla mladá nadějná novinářka z dobře situované rodiny, dokud ji jednoho dne nenašli zakrvácenou a s nožem v ruce poblíž dvou těl jejích ubodaných přátel. Anna O. ale od té doby spí a další čtyři roky se ji nepovedlo probudit.

Doktor Benedict Prince je forenzní psycholog a odborník na poruchy spánku se specializací na zločiny spáchané během něj. Jeho novátorská metoda na přerušení „syndromu rezignace“, jak Annin stav popisují odborníci, je poslední nadějí na probuzení Anny a možností spravedlivého soudu. Takové profesní metě se nedá odolat…

Jenže případ Anny O., jmenovkyně pacientky z knihy Sigmunda Freuda, je ostře sledovaný a Ben musí jednat obezřetně. Nejenže čelí nenávistným útokům, ale sám má profesní tajemství a komplikovaný osobní život. Navíc v průběhu léčby znejistí: opravdu Anna vraždila, nebo je za tím něco jiného? Jen ona zná pravdu o tom, co se té noci skutečně stalo. A jen Benedict ví, jak se k ní dostat. Ani pro jednoho z nich to dost možná nebude výhra.

 

Anna O.

Autor: Matthew Blake

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Hana Sichingerová
Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2024
ISBN: 978-80-7625-276-9

Přečtěte si více o knize Anna O., kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je Metafora vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada.

 

Ukázka z knihy

Na druhé straně telefonní linky se ozve další šum. Bloomová zní roztržitě. „Přijďte do Abbey, ano? Bylo mi řečeno, že se o tom po telefonu nemáme bavit.“
Oficiálně mám týdenní dovolenou. Blíží se uzávěrka mého posledního článku pro časopis. Musím sepsat zprávy tří pacientů. Plánoval jsem si, že zítra zůstanu doma a vypořádám se s tou horou papírování. Jenomže případů souvisejících se spánkem, které jsou příliš citlivé na telefonní hovor, je velmi málo. Ta tajemnost mi nedá spát, přesně jak Bloomová zamýšlela.
„Musíte mi aspoň něco naznačit.“
Na druhém konci linky slyším, jak pomalu nasává vzduch. Chvíli mlčí a pak si hlasitě povzdechne. „Možná mi za to nepoděkujete.“
Venku je zima, ze zatažené oblohy zářijově mrholí. Už teď se děsím cesty z Pimlica na Harley Street. Mohl bych zůstat v pohodlí obývacího pokoje s Hitchcockovým filmem a další sklenkou vína. Jenomže mi to nedá.
Proto to vezmu. Proto to pokaždé vezmu.
„Jde o případ Anny O.,“ odpoví Bloomová konečně. „Chtějí, abychom se na to podívali.“ (str. 14)

 

Vyhrajte knihu Anna O.

Anna byla nadějnou novinářkou z dobré rodiny, alespoň dokud ji nenašli vedle dvou mrtvol jejích přátel. Skutečně vraždila ona, jak si myslí policie i veřejnost? Na to je těžké najít odpověď, protože jediný, kdo zná pravdu, je právě Anna a tu se od té doby nepovedlo probudit. Jistou nadějí by mohl být forenzní psycholog a odborník na poruchy spánku Benedict Prince, ale ani on není bez viny, takže si musí chránit své soukromí, a navíc zjišťuje, že se vše mohlo odehrát úplně jinak. Podaří se mu odhalit pravdu? To si přečtěte v thrilleru Matthewa Blakea.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Anna O. vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Anna O.
probíhá od 25. června do 8. července 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Anna O.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnna O.

Blake, Matthew

Metafora, 2024

Napsat komentář