Knižní výlet do Itálie

hotylek-v-italii
Léto a čas dovolených jsou tady! Proto jsme si pro vás připravili tip na oddechové čtení, které potěší třeba fanoušky a fanynky Julie Caplinové. Spolu s Ginny, kterou potkala nečekaná žádost o rozvod, se podívejte do Itálie, kde kromě party nových kamarádek narazí i na atraktivního cizince.

Nový začátek může člověk najít kdekoliv. Proč ne v prosluněné Itálii?
Moderátorka místního rozhlasu Ginny Splinterová ví vždycky nejlépe, co ostatní potřebují. Je si tedy jistá, že její manžel Adrian bude nadšený z překvapení, které mu přichystala: cesty do Benátek a Boloně k pětadvacátému výročí jejich svatby. Adrian se ale jubileum rozhodne oslavit úplně jinak: nečekaným rozvodem.
Zhrzená Ginny od dovolené neustoupí, a aby nemusela jet sama, vyhlásí v rádiu soutěž, jejíž vítězové navštíví Itálii s ní. Podmínky jsou jasné: zlomené srdce a naděje, že zase bude líp. Ginny se tak ocitá po boku Edny, Heather, Curtise a Erika, kteří se vyrovnávají s vlastními problémy, ve staromódním hotýlku, kde je čekají společné tři týdny.
Zatímco šplhají na boloňské kopce a křižují na gondolách benátské kanály, Adrian začíná rozvod přehodnocovat. Jenže rozhodování, jestli se vrátit domů a pokusit se zachránit manželství, nebo začít znovu, není pro Ginny vůbec jednoduché. Zvlášť, když přitažlivý cizinec, jehož potkala v italském hotýlku, může držet klíč k úplně jiné budoucnosti…

„Feel good“ román, který potěší všechny čtenáře Romantických útěků od Julie Caplinové.

Hotýlek v Itálii

Autorka: Phaedra Patricková
Přeložila: Petra Klůfová

Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Formát: 128×200 mm
ISBN: 978-80-7588-625-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hotýlek v Itálii vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

„Ahoj, hlásí se Ginny Splinterová. Jsem tady, abych vyslechla všechny vaše starosti…“
Ta slova během své rozhlasové show Zeptej se Ginny pronesla tolikrát denně, že se změnila na její osobnostní rys, třeba jako každodenní slunečnicová semínka v müsli nebo ranní pusa na manželovu tvář, když se loučí před odchodem do zaměstnání.
Toho dne Ginny dorazila do studia Od srdce FM, aby předala článek o úsporném hospodaření členu ostrahy, jenž se jí svěřil, že zaboha nezvládá platit nájem. Pak ještě prohodila pár slov s mladičkou recepční, jejíž přítel odmítal vážný vztah.
„Neměla byste si namlouvat, že bez něho nic neznamenáte. Pamatujte si, že jste cenná trofej, která stojí za námahu!“ usmála se Ginny na dívku laskavě. „A klidně si se mnou přijďte kdykoliv popovídat.“
Recepční si otřela mokré oči. „To jako vážně?“
„Berte to jako slib. Držte se, zlato.“
Ginny odcházela s hřejivým pocitem dojetí nad důvěrou, s jakou jí okolí svěřovalo své soukromé starosti. Nikomu se nevnucovala, ale když její kamarádky tiše plakaly nad sklenkou chardonnay, byla to právě ona, u koho hledaly radu a papírové kapesníčky. I tam, kde ostatní viděli další cestu posetou střepy, Ginny uměla vykreslit budoucnost zalitou vycházejícím sluncem. Možná proto se na ni v její každodenní rozhlasové show obracely s prosbou o radu tisíce obyvatel jejího domovského, v zeleni utopeného Greenhamu.

Stáhněte si celou ukázku v presskitu.

O autorce

Phaedra Patrick vystudovala umění a marketing, než se však stala spisovatelkou na plný úvazek, pracovala například jako designérka vitráží, organizátorka filmových festivalů, servírka nebo manažerka komunikace.
První úspěch zaznamenala, když přihlásila své povídky do několika literárních soutěží a všechny je vyhrála. Její knižní debut Podivuhodná odhalení Artura Peppera byl přeložen do pětadvaceti jazyků a získal ocenění Prix des Lectrices. Podle románu Druhá šance klenotníka Benedikta natočila stanice Hallmark televizní film a práva na další dvě knihy koupila velká studia.
Phaedra Patrick žije se svou rodinou v Saddleworthu ve Velké Británii a pilně pracuje na dalších bestsellerech.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (thriller Stopy v krvi) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHotýlek v Itálii

Patricková, Phaedra

Mystery Press, 2024

Napsat komentář