Vyhrajte utajené příběhy z historie

tajne ostudy uvod soutez (1)
Pokud vás zajímá historie, pak jste u nás na správné adrese. V novince českého reportéra se totiž můžete dozvědět o událostech, které byly časem tak trochu pohřbeny. Proč o nich ale nevíme? No, možná se tak docela není čím chlubit, a právě proto jsou tyto příběhy ještě zajímavější…

Minulost plná neznámého

Naše historie je plná příběhů, na které nejsou jejich aktéři hrdí. Čím mocnější jsou tito aktéři, tím hlouběji jsou tyto příběhy zastrkané.

Jak to, že v Černobylu otevřeně ukazují následky jaderné havárie odborné veřejnosti, ale i turistům, zatímco v Jaslovských Bohunicích se kvůli jiné havárii nesmí natáčet ani v informačním středisku? Jak důsledně byl zameten příběh, ve kterém se Komunistická strana Československa těsně před únorem proměnila v teroristickou organizaci? Kam se propadli záhadní američtí parašutisté, kteří „brutálně přepadli“ vojenskou jednotku na vrchu Praha? Jak moc uvěřil federální ministr vnitra na existenci červené rtuti a kamene mudrců, že byl kvůli tomu ochotný přepadnout vojenské letiště? Proč se v 16. století rovnalo zvolení olomouckým biskupem rozsudku smrti? Jak se bájný londýnský démon dostal až do ulic Jičína a proč kradl spodní prádlo?

Na tyto a další příběhy našich dějin hledá odpovědi známý český reportér.

Přísně tajné ostudy

Autor: Jaroslav V. Mareš

Vydalo: nakladatelství Epocha
Počet stran: 288
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-278-0179-4

Knihu Přísně tajné ostudy do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

tajne ostudy ukazka (1)

O autorovi

Jaroslav V. Mareš je absolvent oboru Žurnalistika a mediální studia na FSV UK a oboru Informační studia a knihovnictví na FF UK. V roce 2000 nastoupil do České televize, kde v roce 2005 za cyklus reportáží pro pořad Reportéři ČT získal ocenění v kategorii publicistika na mezinárodním festivalu Ekofilm. Od roku 2014 člen reportérského týmu pořadu Očima Josefa Klímy na Prima TV, od roku 2018 pořadu Záhady Josefa Klímy na TV Seznam. Autor nejúspěšnějšího badatelského pořadu u nás taJeMno na stream.cz. Provozovatel webové stránky badatele.net a stejnojmenného kanálu na serveru YouTube.com. První kniha Jaroslava Mareše Největší záhady kriminalistiky se na konci roku 2018 stala jednou z nejprodávanějších knih na našem trhu. Vyšly také jeho knihy Největší záhady zločinu a Největší záhady české historie.

(Zdroj informací: Epocha)

epochaNakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Vyhrajte knihu Přísně tajné ostudy

Jaroslav V. Mareš, český reportér, sesbíral ostudné příběhy lidí, které jste možná ještě neslyšeli. Proč tomu tak je? Zkrátka a dobře proto, že zde platí jednoduché pravidlo: čím mocnější a vlivnější osobnost, tím lépe ukryté „tajemství.“

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Přísně tajné ostudy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Přísně tajné ostudy, která
probíhá od 28. června do 11. července 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Přísně tajné ostudy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřísně tajné ostudy

Mareš, Jaroslav V.

Epocha, 2024

Napsat komentář