V hlavní roli: psi a kočky

PesAKocka
Dnes vám představíme několik knih, v nichž hrají hlavní roli zvířátka. Potěšíme milovníky pejsků a kočiček – právě je totiž v příbězích najdete. Kterému z nich dáte přednost? Nebo snad pořídíte všechny? Za přečtení určitě stojí!

Každý správný milovník psů by měl vědět, jaká plemena existují a čím jsou jedinečná. A právě na toto téma se ve své knize Psi zaměřila Annabel Griffinová.

Milovníci psů, zbystřete! Tato kniha je plná těch nejoblíbenějších i nejvzácnějších psích plemen, od pracovitých ohařů po přítulné mazlíčky. Objevte, čím je každé plemeno jedinečné. Seznamte se s puntíkatými dalmatiny, přidrzlými čivavami, chundelatými ovčáky, rozvernými bígly a spoustou dalších!

Psi

Ilustrovaný průvodce stovkou nejbáječnějších plemen
Autorka: Annabel Griffinová
Ilustrátorka: Marina Halak
Přeložila: Eva Dobrovolná

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 240×305 mm
ISBN: 978-80-247-3509-2
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Psi vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

psi_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Annabel Griffinová je britská spisovatelka dětských knih se zaměřením na zvířata a přírodu. Původní profesí knihkupkyně.

Zdroj informací: Městská knihovna v Praze

O ilustrátorce

Marina Halak je ukrajinská ilustrátorka žijící v Německu. Její ilustrace oslavují ty nejlepší vzpomínky z dětství, magii a humor. Ráda se noří do imaginárních světů existujících v její hlavě a potkává tam jedinečné postavy. Má ráda žlutou barvu, podzim, Hanse Christiana Andersena a čaj Earl Grey.

Zdroj informací: albatrosmedia.eu

————————————————

Do Psovic vás ve své knize zavede Nikola Kucharská. Tušíte, kdo v tomto městečku žije? Samozřejmě psi. Jeden z nich vás Psovicemi provede. A také vás seznámí se svými kamarády.

Buďte vítáni ve městě psů – ve slavných Psovicích. S průvodcem zvaným Lívanec navštívíme Muzeum psů, Inštěkut psích studií, školu Čikiny Štěknové či Fort Dog. Půjdeme se projít na promenádu, zajdeme si na představení do Psího divadla a dáchneme si v parku. Seznámíme se s dějinami města, se slavnými obyvateli a s neobyčejnými vynálezy, jako je čechračka či pachomat. V Psovicích je toho k vidění habaděj! Policie honí raubíře, přilétají sem mimozemšťané, manželé Štěklinští slaví zlatou svatbu, Maxík Dalmatin zase narozeniny a nejen to! Roztržití turisté navíc pořád něco ztrácejí, a tak je třeba jim pomoct s hledáním… Jistě to zvládnete levou zadní.

Knížka o psech je plná humoru, báječných příběhů i neobyčejných nápadů! A zaručuje zábavu na dlouhé hodiny.

Město psů

Autorka a ilustrátorka: Nikola Kucharská
Přeložil: Michael Alexa

Počet stran: 28
Vazba: vázaná
Formát: 240×310 mm
ISBN: 978-80-276-0910-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Město psů vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

mesto_psu_ukazka

Nezapomeňte se podívat i na další ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Nikola Kucharská je polská ilustrátorka a autorka komiksů. Ráda čte cokoli jí přijde pod ruku – návody, etikety na šampónech i klasickou literaturu. Je vášnivou sběratelkou starožitností, gumiček, sponek a ptačích pírek. Věnuje se tvorbě pro děti.

Zdroj informací: knizniklub.cz

————————————————

Snad každý milovník psů zná proslulý román Arthura Conana Doyla Pes baskervillský. Co takhle si jej užít v nové, moderní podobě, ve formě komiksu?

Na venkovském panství se dějí divné věci. Řádí tu prý obludný démonický pes, který pronásleduje potomky rodu Baskervillů. Sherlock Holmes se bude muset postavit nejzáludnějšímu protivníkovi ve své detektivní kariéře. Děsuplná bažina však nevydá svá tajemství zadarmo. Prožijte tento napínavý příběh znovu. Myslíte si, že už vás nemůže nic překvapit? Nebuďte si tak jistí!
Victoria Regina je série komiksů, ve kterých
Petr Kopl umně proplétá klasické romány viktoriánské literatury tak, aby se dějově prolínaly a vytvořily jeden velký příběh. A tak nás tu autor velmi citlivě s ohledem na předlohu provádí nádhernou krajinou fantazie našich dědečků a babiček a dává jim nový vtipný a barevný kabát.

Pes baskervillský

Autoři: Arthur Doyle, Petr Kopl

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 150×240 mm
ISBN: 978-80-247-4891-7
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Pes baskervillský vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

baskerville ukazka (1)

Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Petr Kopl se narodil roku 1976 v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Obchodem se ale zabýval jen krátce. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě a věnuje se komiksu a ilustracím. Petr Kopl je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Je držitelem ceny Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013. Roku 2014 opět obhájil svůj titul Český kreslíř. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Některé z jeho knih vyšly také v zahraničí. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i v Berlíně. Kromě série Morgavsa a Morgana napsal také např. Komiksový náčrtník, Komiksový náčrtník 2 či se spolupodílel na komiksové podobě Tajemný hrad v Karpatech. Více na: www.petrkopl.cz.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Polská ilustrátorka a autorka komiksů Nikola Kucharska nezapomíná ani na milovníky koček: navštivte společně s ní Kočičín. Opět se můžete těšit na průvodkyni, která vás městečkem provede!

Pojďte se podívat do města koček – slavného Kočičína! Nejlepší skoro registrovaná a bezmála oficiální průvodkyně Šprota zná Kočičín jako svoje boty a provede vás od Velkých kočičích hor až do Kočkolandu. Navštivte továrnu krabic a kartonu (aneb nábytku, bez kterého se žádná kočka neobejde), v lázních se zúčastněte kurzu spaní na levém boku a v Kočferenčním centru se seznamte se slavným kočičím spisovatelem Théseem Smotkem. Můžete také využít služeb puckožichů, drbačů a mlskodajců. Všechno to má jedno ale: vaše průvodkyně Šprota ztrácí nejroztodivnější předměty! Pomůžete jí je najít?

Veselá obrázková knížka o kočkách, která cvičí všímavost a bude vás bavit.

Město koček

Autor a ilustrátorka: Nikola Kucharska
Přeložil: Michael Alexa

Počet stran: 28
Vazba: lepená
Formát: 230×310 mm
ISBN: 978-80-276-0990-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Město koček vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

mesto_kocek_ukazka

Prohlédněte si i další ukázku.

————————————————

Isla, hlavní hrdinka vyprávění z pera Katriny Charmanové, si moc přeje mít doma kočičku. Jenže rodiče jsou proti. Pak však narazí na Poppy, která jim všem změní život!

Isla Palmerová bláznivě miluje kočky a touží mít nějakou doma. Jenže maminka jí to nedovolí, protože už se stará o zvířata ve veterinární ordinaci, kde pracuje. Pak se ale Isla setká s Poppy, rozkošnou opuštěnou kočkou, která potřebuje milující domov. V útulku není místo, a tak si ji Isla smí dočasně vzít domů. Netrvá dlouho a kočka změní život celé rodině. A navíc: není jediná, která potřebuje domov…

Dům plný koček – Kočičí kavárna

Autorka: Katrina Charmanová
Ilustrátorka: Lucy Trumanová
Přeložila: Kateřina Cinková

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 133×203 mm
ISBN: 978-80-271-3870-8
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Dům plný koček – Kočičí kavárna vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

kocici_kavarna_ukazka

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Katrina Charmanová žije uprostřed jihovýchodní Anglie se svým manželem a třemi dcerami. Od svých jedenácti let, kdy dostala za úkol napsat epilog k Matildě od Roalda Dahla, se toužila stát autorkou dětských knih. Její učitel se domníval, že píše natolik dobře, že poslal její práci samotnému Roaldu Dahlovi. Bohužel Katrina nikdy nedostala odpověď, ale tato zkušenost v ní podnítila lásku ke čtení a psaní. Dále napsala Zvířecí hrdinové: Zoo v plamenech.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Po ukončení Loughboroughské univerzity, kde vystudovala ilustraci, se Lucy Trumanová stala jednou z předních komerčních ilustrátorek ve Velké Británii. Pro svou úchvatnou uměleckou tvorbu čerpá Lucy inspiraci v populární kultuře, módě a všem starobylém. A to jí, v kombinaci s její vášní pozorovat lidi, umožňuje vytvářet ilustrace zachycující každodenní život.

Zdroj informací: nakladatelství bambook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePsi
Ilustrovaný průvodce stovkou nejbáječnějších plemen

Griffinová, Annabel

bambook, 2024

zobrazit info o knizeMěsto psů

Kucharská, Nikola

Slovart, 2024

zobrazit info o knizePes baskervillský

Doyle, Arthur Conan – Kopl, Petr

bambook, 2024

zobrazit info o knizeMěsto koček

Kucharska, Nikola

Slovart, 2024

zobrazit info o knizeDům plný koček – Kočičí kavárna

Charmanová, Katrina

bambook, 2024

Napsat komentář