Romantika k moři

pondeli more uvod (1)
Čas dovolených se nezadržitelně blíží. Sbalíte-li rádi do svého kufru i něco na čtení, máme pro vás několik tipů na romantické čtení. Chybět nebude ani trocha cestování po zajímavých místech, ale ani kapka erotiky, která dokáže příběh příjemně okořenit…

Holly věří, že si každý čas od času rád osladí život. Když zjistí, že malebná cukrárna, se kterou ji pojí vzpomínky, je na pokraji krachu, rozhodne se to tak nenechat!

Když Holly odhalí nevěru svého přítele, rozhodne se vrátit do malebné vesnice v Cotswolds, s níž ji pojí řada sladkých vzpomínek. Doslova, neboť kdysi pracovala v místní cukrárně. Té však nyní hrozí krach a Holly to rozhodně nehodlá dopustit, protože každý občas potřebuje osladit život. A snad přijde i někdo, kdo ho osladí jí.

Cukrárna sladký žívot

Autorka: Hannah Lynn
Přeložila: Blažena Kukulišová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7695-155-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Cukrárna sladký žívot vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

V poledne skočila do pekárny koupit oběma něco k obědu. Za starých časů se musely vystřídat, aby se ve skladišti jedna po druhé najedly, ale teď, když do krámu přišel jen tu a tam nějaký zákazník, jedly společně dole a povídaly si. Měly spoustu vzpomínek, hezkých vzpomínek. Třeba na ten rok, kdy napadlo tolik sněhu, že ho musely vpředu odhazovat, aby se k nim lidé dostali. Nebo jak se jednou předním vchodem vbatolila dovnitř kachna s půltuctem kachňátek, zamířila ke schodišti, vylezla na první schod a víc než hodinu tam spala. Pokaždé když něco dopovídaly si hned vybavily jiný příběh, právě tak veselý a dojemný. Závěr dne oslavily rybou s hranolky a dezertem ve tvaru cukrové myši.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Hannah Lynn je úspěšná autorka oceňovaných románů. Narodila se v roce 1984 a vyrůstala v britské oblasti Cotswolds. Po studiích na univerzitě strávila deset let jako učitelka fyziky. V tomto období, inspirována představami mladých lidí, které učila, začala psát nejdřív povídky pro děti a pak fikci pro dospělé. Za své knihy se dočkala řady ocenění, mimo jiné je držitelkou zlaté medaile za nejlepší e-book v kategorii fikce pro dospělé při oceňování nezávislých vydavatelů IPPY. V současné době je nejen spisovatelkou, ale i učitelkou, manželkou a matkou. Žije v rakouských Alpách.

Zdroj informací: Alpress

————————————————

Někdy k tomu, aby mezi dvěma lidmi vznikl vztah, není třeba láska; postačí pouze sexuální přitažlivost. Ta ale sama o sobě nemusí vydržet dlouho, a pokud se k erotickému vzplanutí místo lásky přidá žárlivost či nedůvěra, kdoví, zda ti dva spolu zůstanou…

Ona je úspěšná spisovatelka s čerstvým traumatickým zážitkem, on charismatický právník a světoběžník. Oba jsou v nejlepších letech a oba pocházejí z Chile. Brzy po jejich setkání v Londýně je pohltí vzájemná vášeň a žár, předznamenávající bouřlivý milostný vztah na dálku. Vytoužená setkání obou milenců kromě nespoutaného sexu a erotických experimentů naplňují i hovory o literatuře a sdílení nejhlubších tajemství, vynalézavé milostné hry neustále boří a posouvají jejich vnitřní hranice. Prvotní slastný opar však postupně mizí a místo něj se s rostoucí intenzitou dostavují jiní souputníci lásky – žárlivost, majetnickost, lži a nedůvěra. Poslední zoufalý pokus milenců opustit začarovaný kruh a najít novou cestu naopak dospěje k šokujícímu konci. Jako se lidská mysl zdráhá přijmout to, co se vzpírá rozumovému vysvětlení, i hlavní hrdinka ve svém útržkovitém vyprávění věcně a bez zbytečných příkras rekapituluje tento úsek svého života, snaží se pochopit a dojít ke smíření. Schůzku za schůzkou, město za městem sledujeme vývoj vztahu dvou kosmopolitních osobností, jejich bezbřehou vášeň i temnou posedlost, evokující ikonický Bertolucciho film Poslední tango v Paříži.

Podstata touhy

Autorka: Carla Guelfenbein
Přeložila: Jitka Schmidtová

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 124×200 mm
ISBN: 978-80-7625-274-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Podstata touhy vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Celé tři dny a tři noci jsem neodlepila oči od mobilu a zachumlaná pod peřinou jsem čekala na jeho zprávu. Byli jsme spolu pět let, půl dekády, během níž nikdy neuběhlo víc než pár hodin, aniž by se jeden tomu druhému ozval. Jeho mlčení mě bolelo, jako bych utrpěla nějakou nehodu. Spálila jsem za sebou všechny mosty, abych s ním mohla začít žít v bytě, který jsme pro sebe v Chile na dálku vybrali a zařídili. Zřekla jsem se své práce učitelky španělštiny ve škole. Elisa, moje dcera, se odstěhovala ke svému otci a já jsem oznámila Maggie, své editorce a kamarádce, že od příštího měsíce může počítat s podkrovím, kde jsem doposud bydlela. Uzavřela jsem brány svého života a náhle jsem se ocitla v zemi nikoho, v zemi stínů. F zmizel z povrchu planety. Z naší planety.

Můžete si stáhnout kompletní ukázku.

O autorce

Carla Guelfenbein je chilská autorka, pochází z rusko-židovské rodiny, jejíž politický aktivismus vedl k jejímu exilu po převratu v roce 1976. Vyrostla v Anglii, kde vystudovala biologii na University of Essex. Později studoval design na Škole umění svatého Martina. Od návratu do své rodné země v roce 1987 Guelfenbein  pracovala v různých zaměstnáních souvisejících s kreativitou, jako návrhářka pro reklamní agentury a umělecká ředitelka módních časopisů. Pravidelně přispívá do různých médií. V literární oblasti začal publikovat ve 40 letech. Od té doby dosáhlo jeho dílo v Chile značného úspěchu a během jeho kariéry bylo přeloženo do více než 14 jazyků. Z literárních ocenění, které získala, stojí za zmínku prestižní  cena Alfaguara Novel Prize , která jí byla v roce 2015 udělena díky dílu  Contigo en la Distancia .

Zdroj informací: lecturalia.com

————————————————

Sexuální přitažlivost a erotika prostupují i dalším příběhem, který má tentokrát nádech tajemna. Zařina spřízněná duše totiž byla údajně předpovězena. Může se něco takového opravdu stát?

Zara nevěří na osudovou lásku. Láska přece není psaná ve hvězdách. A proroctví pouťové věštkyně o spřízněných duších, které si vyslechla jako malá holka, je jen dětská vzpomínka. Když však o několik let později uslyší z nemocničních reproduktorů to jedinečné jméno, které jí bylo kdysi předpovězeno, dokonce ani skeptik jako ona se nedokáže ubránit zvědavosti. A když se z neznámého muže vyklube vtipný, pohledný, inteligentní a úspěšný právník, nabízí se to vše přehodnotit. Ale je skutečně vším, co o sobě tvrdí? Nebo je příliš dokonalý, než aby to byla pravda? Šílená přitažlivost a nepopiratelné propojení tvoří společně smrtící kombinaci. A on je buď její jediná pravá láska, nebo největší omyl jejího života.

Nejlepší omyl mého života

Autorka: T. Gephartová
Přeložila: Alžběta Komrsková

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7689-385-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Nejlepší omyl mého života vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Moje sestra byla vždycky idealistka, věřila v pohádky a šťastné konce a dobré záměry všech okolo. Kdybych si nebyla tak jistá, že jednou skončí se zlomeným srdcem a unavená životem, možná by mi to připadalo roztomilé. Ale byla jsem její starší sestra, a přestože existovala nadprůměrná šance, že se svou láskou z šesté třídy neskončí, nechtěla jsem být zodpovědná za její zlomenou duši o nic dřív, než bylo nutné.

O autorce

T. Gephartová je autorka mezinárodních bestsellerů z australského Melbourne, jejíž knihy se pravidelně objevují v žebříčku USA Today. K životu přistupuje svérázně a rozhoduje se za pochodu. Její nulové plánování vyústilo v poměrně zajímavý a eklektický životopis, který spíše než výčet minulých zaměstnání připomíná beletrii, kterou píše. Povyprávěla by vám o tom, ale ještě neuplynula promlčecí lhůta. Všechny bláznivé zvraty jejího života ji však přivedly ke kariéře, kterou miluje – psaní romantických komedií. Když právě neplní stránky sexy drzými postavami, žije ve své vlastní reality show na předměstí Melbourne se svým americkým manželem, dvěma dospívajícími dětmi a svým čtyřnohým dítětem Woodleym. Miluje dobrodružství, smích a cestování a snaží se žít naplno.

Zdroj informací: Jota

————————————————

Láska může do našich životů přinést mnohé a někdy i více, než bychom čekali. Své o tom ví i hrdinka dalšího příběhu. Tu čeká nový vztah až v Africe, ale jak se zdá, nebude to jediná věc, která ji potká. K lásce se totiž nečekaně přidá také dávka pořádného dobrodružství.

Dobrodružná romance české autorky o shledání po letech, o výletech na safari a o počátcích nové lásky, která se zvrhne v nečekané a dramatické dobrodružství.

Divoká Afrika

Autorka: M. K. Hardy

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 147×206 mm
ISBN: 978-80-271-5272-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Divoká Afrika vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Rozklikla jsem si jeho profil a prohlížela si poslední příspěvky. Moc jich nebylo, asi jen pět za poslední čtyři roky. Jednou to byla nějaká oslava, kde byl označen. A pak několik fotek divokých zvířat z Afriky. Nádhera. Už při cestě z práce jsem se rozhodla, že pokud nebudu muset, telefon od Ralfa nevyužiju. Přišlo mi to jako neuvěřitelné nabourání soukromí. Po letech dostat kontakt a hned ho zneužít kvůli práci. Proto jsem se rozhodla nejprve pro Facebook. Tam si lidé píšou každou chvíli a nebudu si připadat tak vlezlá. Sakra, vypadá docela dobře. Mžourala jsem na fotku z restaurace. Ty zelené oči si pamatuju, vlasy má trochu delší, což je jedině dobře, protože sestřih podle hrnce, co nosil, mu fakt nesvědčil. Ani si nepamatuju, kdy jsem šla spát, ale rozhodně nikdy nezapomenu na ráno, kdy mi na mobilu blikala zpráva.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

M. K. Hardy je českou autorkou úspěšných romancí. Čtenářky si její postavy chválí především díky zajímavému prostředí, postavám, které si zamilují, a osobitému, neuvěřitelně čtivému stylu vyprávění. Od té doby, co v sobě objevila grafomanské sklony, píše jeden příběh za druhým a nenechala se odradit ani těžkými začátky. Kromě psaní se M. K. Hardy věnuje především své rodině – je maminkou dvou úžasných dětí. Každý jejich polední spánek ale využívá k psaní. I přesto, že je na mateřské a času nemá nazbyt, nedokáže se svého koníčku vzdát. Ačkoliv je jejím zaměstnáním práce s čísly, zbožňuje možnost uzavřít se ve světě knih, ať už jde o psaní, nebo o čtení. Vydáváním knih si plní svůj sen, a tím vám dovoluje nahlédnout do jednoho ze svých světů. Prozatím největšího úspěchu dosáhla M. K. Hardy u čtenářů se svou volnou trilogií Hřiště lásky, kam patří knihy Tanec za odpuštění, Haka za lilii a Tetování za trest.

Zdroj informací: Cosmopolis

————————————————

I poslední kniha se poveze na vlně erotiky, romantiky a lásky. Zoe a Dylan se nepotkali zrovna za obvyklých okolností. Teď jsou z nich spolubydlící a Zoe si s tím tak docela neví rady. Hlavně proto, že se jí zrychlí dech pokaždé, když je Dylan poblíž. On však o tom, jak na Zoe působí, nemá ponětí. Nebo je to nakonec jinak?

Provokativní erotický román od bestsellerové autorky Elly Maise
Z Dylana Reeda jsem jako první poznala to, co skrývá v kalhotách. Byl to trapas. Kamarádka Lindsay mě ve snaze vyléčit mou plachost vyzvala, abych na večírku políbila náhodného kluka. Dylan byl urostlý a přitažlivý a já ho následovala do pokoje… jen abych zjistila, že je to koupelna. To už jsem ho mohla políbit jen stěží, zvlášť poté, co jsem zjistila, že má holku. Snažila jsem se mu vyhýbat, jak se jen dalo, ale úplně mi to nevyšlo. Osud z nás totiž nečekaně udělal spolubydlící… Teď se potkáváme každé ráno. Dylan si myslí, že budeme nejlepší kamarádi. S úsměvem mi říká, že ho moje roztržité chování fascinuje. Kdyby jen tušil, jak mi buší srdce, když se na mě takhle usmívá! Musí přece vědět, že mě přitahuje, nebo ne? Doufám, že to ví. Protože tentokrát je pro mě mnohem těžší od něj odtrhnout zrak.

Druhá šance na polibek

Autorka: Ella Maise
Přeložila: Daniela Čermáková

Počet stran: 382
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7588-629-3
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Druhá šance na polibek vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

Zoe Clarková mě poprvé uviděla, zrovna když jsem v ruce držel svoje péro. Bohužel jsem si ho nehonil. Kdyby to tak bylo, možná by jí to připadalo sexy – zdůrazňuju slovo možná, protože ne každou dívku to nažhaví, pominu-li fakt, že by bylo divné, kdyby mě načapala při masturbaci v koupelně na nějakém večírku. Kéž bych vám mohl říct něco, co by se vám líbilo. Něco strhujícího, jako třeba že to byla láska na první pohled místo nečekaného a trapného zírání na penis na náhodné univerzitní párty. Nebo že to byla romantická scéna, kdy jsme do sebe vrazili, oba spěchající na přednášku, jí vylétly knížky z ruky, já poklekl, abych jí je pomohl sebrat, a když jsme do sebe drkli hlavami, naše pohledy se setkaly… a zbytek už by byl jasný.

Můžete si stáhnout kompletní presskit s ukázkou.

O autorce

Ella Maise sice (zatím) nemá na kontě desítky knih, ale o to větší slaví úspěchy. Její romány Manželství pro jednohoMiluji tě, Jasone Thorne a Druhá šance na polibek hned po vydání obsadily přední příčky žebříčku mezinárodních bestsellerů na Amazonu, za což je Ella svým čtenářům neskonale vděčná. Největší uspokojení jí totiž přináší, když může vytvářet postavy a příběhy, díky nimž na chvíli zapomenete na strasti každodenního života a které vám vykouzlí úsměv na rtech. Jak sama říká: „Pokud se mi podaří zlepšit náladu alespoň jednomu člověku, můžu být se svou prací spokojená.“ Psaní je pro ni vším a už si ani nedokáže představit, že by nebylo součástí jejího života. „Některé věci ve vás prostě probouzí čistou radost. Dobrá kniha, štěňátka, obejmutí někoho, po kom se vám šíleně stýskalo… Přesně takovou radost cítím, když píšu.“ A všechna ta náročná práce, spousta vypité kávy a probdělé noci nad novým příběhem podle ní nakonec vždycky stojí za to.

Zdroj informací: Mystery Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

A kterou z knih byste si do kufru na dovolenou sbalili vy?
Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodstata touhy

Guelfenbein, Carla

Metafora, 2024

zobrazit info o knizeCukrárna Sladký život

Lynn, Hannah

Alpress, 2024

zobrazit info o knizeDruhá šance na polibek

Maise, Ella

Mystery Press, 2024

zobrazit info o knizeDivoká Afrika

Hardy, M. K.

Cosmopolis, 2024

zobrazit info o knizeNejlepší omyl mého života

Gephartová, T.

Jota, 2024

Napsat komentář