Hledání vlastní identity

Milenec PR uvod (1)
Když si Allison začne románek s vojákem, ani jeden netuší, co všechno je může potkat. Invaze na sebe nenechá dlouho čekat a mladá žena se konečně musí rozhodnout, kam vlastně patří. V životě však není nic zadarmo a i ona nejspíš nakonec bude muset něco obětovat…

Milostný příběh dospělé Kanaďanky a mladičkého vojáka odkrývá na pozadí nečekané invaze izraelské armády do Gazy palčivé otázky ohledně vlastní identity. Allison, která do Izraele přijíždí studovat, se zamiluje do země, exotického jazyka a Ejala, devatenáctiletého chlapce na vojně. Do jejich vášnivé romance ale zasáhne invaze a události, které nečekaně syrově odkrývají, kam každý z milenců dokáže zajít, aby ochránil své blízké nebo sám sebe. Poklidný život v přímořském Tel Avivu protínají zvuky sirény, obyvatelé izraelských měst se schovávají v protileteckých krytech, zatímco jejich arabští sousedé vzpomínají na hrůzy války v roce 1948, kdy přišli o své domovy. Allison navštěvuje arabské město, židovskou osadu na západním břehu, ale i přednášky o Talmudu a musí se sama rozhodnout, kam patří. Její rozhodnutí však bude mít svou cenu.

Milenec

Autorka: Rebecca Sacks
Přeložila: Alžběta Glancová

Počet stran: 372
Vazba: brožovaná
Formát: 120×200 mm
ISBN: 978-80-7593-601-1
Doporučená cena: 430 Kč

Knihu Milenec vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

Když je káva hotová, vestoje upíjím z šálku. Ať už je bez kofeinu, nebo ne, stejně musím po několika doušcích téměř okamžitě na záchod. První tři měsíce těhotenství jsem měla zácpu, někdy jsem nebyla na velké několik dní, teď to ale pokaždé stěží doběhnu. Na záchodě si v hlavě skládám seznam toho, co musím dneska zvládnout. Opravit studentům písemky. Dát prát další pračku. Probrat ty podělaný svetry. Potvrdit si s Taliou, že přijdou s manželem v pátek na šabatovou večeři. Utřít se, spláchnout.

O autorce

Rebecca Sacks vystudovala programy psaní na University of California, Irvine. V roce 2019 získala grant Canada Council for the Arts a také Henfieldovu cenu od Joseph F. McCrindle Foundation za beletrii. Získala stipendia od Bread Loaf Writers‘ Conference, Juniper Summer Writing Institute a série Mellon-Sawyer Documenting War Seminar Series. Po absolvování Dartmouth College pracovala několik let na Vanity Fair, než se přestěhovala do Izraele, kde získala magisterský titul v židovských studiích. Její zprávy z Tel Avivu a Jeruzaléma byly publikovány v časopisech, jako je Paris Review Daily. Rebecca Sacks je občankou Kanady, Spojených států a Izraele. Bee nyní žije v Los Angeles s jejím psem Pupikem.

Zdroj informací: Pavel Dobrovský – BETA


logo.beta.2Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMilenec

Sacks, Rebecca

Pavel Dobrovský – BETA, 2024

Napsat komentář