Svazek dopisů

posledni_veta
Jaká tajemství ukrývá svazek dopisů? To zjistíte v románu Poslední věta od Terezy Chvojkové. Hlavní hrdinka Ela vyráží na cestu po Irsku. A má jasný cíl: musí najít autora dopisů, které patřily její milované babičce! Přijde na kloub rodinné hádance?

Ela obdrží po smrti milované babičky Apoleny svazek starých dopisů. Jsou plné keltských mýtů, ale také milostných vyznání babičky a jakéhosi Liama, a především odkazují na záhadné tajemství. Plná odhodlání rozkrýt Apoleninu minulost se Ela vydává do Irska. Chce najít autora dopisů a možná i svou „druhou rodinu“. Ta však zdaleka neodpovídá dívčiným idylickým představám. Starý bručoun Liam, jeho potrhlá sestra Triona s neustále koketujícím manželem Benjaminem a jejich desetiletý syn Enda Elu neustále přivádějí do rozpaků, navíc to vypadá, že tajemství tady mají úplně všichni. Společně vyrážejí na cestu po Irsku, po stopách dopisů mezi Apolenou a Liamem. Výlet, který měl být holdem všemi milované Apoleně, znamená pro Elu jedinečnou možnost přijít celé rodinné hádance na kloub. Ale teprve když projedou půl Irska a nahlédnou jeden druhému do duše, může tajemství konečně vyjít na světlo.

Poslední věta

Autorka: Tereza Chvojková

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-4440-6
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Poslední věta vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Hluboký nádech, jedna, dvě, tři, čtyři, pět. Dlouhý výdech, pět, čtyři, tři, dva, jedna.
„Paní! Ehm… slečno, prosím! Brána se zavírá. Letíte, nebo ne?“
Ela otevře oči a pár vteřin nechápavě zírá na blondýnu ve žluto-modrém kostýmku. Trošku to přehnala s make-upem. Teď na ni upírá napůl otrávený, napůl pobavený pohled a nespouští oči z obálky, kterou Ela svírá o dost nápadněji, než je na letišti vhodné.
Stojím tu jako kráva se zavřenýma očima, zatímco všichni ostatní už jsou v letadle. Zatím to jde skvěle, pomyslí si sarkasticky a omluvně se na zmalovanou stevardku zakření. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Tereza Chvojková (*1992) se narodila v Havířově a vystudovala publicistiku v Ostravě. Později se přestěhovala za prací nejprve do Prahy a poté do Irska, kterému beznadějně propadla už během studií. Kromě psaní cestopisů například pro časopis Lidé a Země nebo pro turistické průvodce Marco Polo neúnavně shromažďuje také netradiční osudy, se kterými se jí lidé na jejích cestách svěřují. Ve své prvotině Poslední věta vytvořila právě z těch nejpodivnějších historek a zážitků spletitý příběh a zasadila ho do malebných, byť někdy docela drsných kulis svého milovaného Irska.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední věta

Chvojková, Tereza

Argo, 2024

Napsat komentář