Pro milovníky true crime

krimi uvod ctvrtek (1)
Kdo se někdy nedopustil nějakého malého prohřešku…? Opravdové zločiny, na které si dnes posvítíme společně, jsou však z docela jiného soudku! Do čtvrtečních tipů jsme vybrali skutečné kriminální případy, ze kterých vám bude běhat mráz po zádech!

Lucie Bechynková předkládá zločiny skrze svůj podcast již nějakou dobu a nedávno vyšlo již třetí pokračování knižního zpracování jejího pořadu. I tentokrát nebude nouze o ty nejhorší zločiny (ať už jsou konány z jakéhokoliv popudu).

Do třetice všeho krvavého! Další pokračování bestselleru podle oceněného podcastu. Brutální i záhadné případy opět ožívají v nervydrásající sbírce příběhů. Lucie Bechynková, jedna z tvůrkyň podcastového fenoménu Opravdové zločiny, vás provede ponurými událostmi z různých koutů světa. Čeká vás jeden z nejhorších sériových vrahů německé historie, francouzský zabiják spalující své oběti v kamnech, americký Dům hrůzy nebo neuvěřitelný osud stalkera, který se stal partnerem zpěvačky švédské skupiny ABBA. A tím to nekončí – připravte se, že na povrch vyplavou nejděsivější stránky lidské povahy…

Opravdové zločiny 3

Do třetice všeho krvavého
Autorka: Lucie Bechynková

Počet stran: 254
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7448-105-5
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Opravdové zločiny 3 vydalo nakladatelství nastole.

Ukázka z knihy

Alexova zranění ale byla jasným důkazem. Bylo zřejmé, že si prošel naprostým peklem. Policie navíc zveřejnila videa z doby, kdy do domu přijela hlídka po nahlášení incidentu sousedy. Celá koupelna byla od krve, Alex měl pořezané zápěstí obvázané sportovní ponožkou. Jordan byla zatčena pro podezření z napadení a těžkého ublížení na zdraví. Alex se vrátil domů ke své rodině a dětem. V září 2017 byla Jordan obviněna ze 17 skutků, včetně úmyslného zranění, úmyslného těžkého ublížení na zdraví a kontrolního nebo nátlakového chování v intimním vztahu.

Můžete si stáhnout kompletní ukázku.

O autorce

Lucie Bechynková je nejen moderátorka, ale také velká milovnice zločinu. V jeho pasivní podobě, samozřejmě. Aby mohla využít svoji vášeň, rozhodla se příběhy šířit dál a s kamarádkou Bárou založila podcast Opravdové zločiny. Její další cesta tak logicky vedla k napsání stejnojmenné knihy o zločinu. Sama s oblibou říká: „Zůstaňte na svobodě a naživu!“

Zdroj informací: nastole

Nakladatel

nastole-logoNakladatelství nastole servíruje aktuální trendy v knižním balení. Knihy ladí k dokonalosti a jsou neustále hladoví po nových tématech. Tajemstvím jsou jednoduché a kvalitní suroviny: autentické zkušenosti autorů, jejich nevšední životní cesty, události hýbající světem a důsledná redakční práce, která má ten správný říz. Věci na stole jsou čitelné díky své přímočarosti: talíř, nůž, váza, šálek kávy nebo čaje. A knihy. Možná čekají na někoho, kdo zrovna půjde kolem a sáhne po nich. Jsou tady – na stole – spíše než v knihovně, protože už se někdo zakousl do jejich příběhu? Připravuje a obměňuje knižní hostinu, jejíž chody vás nepřestanou bavit. V menu najdete texty známých cestovatelů, novinářů, umělců, influencerů, sportovců, koučů a specialistů na moderní životní styl. Cílem produkce je pestrost, aktuálnost a vydatný čtenářský zážitek.

————————————————

Ti nejhorší z nejhorších se sešli na stránkách další knihy. Zločinci a vrazi, brutální až perverzní skutky, to všechno vás může potkat. Naštěstí pouze na stránkách knihy, jako varování toho, jací lidé mohou být součástí společnosti.

Žijí mezi námi mnohdy zcela bez povšimnutí. Nebezpeční a zvrácení jedinci, z jejichž ohavných činů běhá mráz po zádech. Touha zabíjet je pro ně totiž silnější než cokoliv jiného. Tato kniha odhaluje případy těch nejodpornějších vrahů, jejichž rukou, než je spravedlnost konečně dostihla, zahynulo nespočet obětí.

Nejkrutější vrazi v dějinách

Autor: Al Cimino
Přeložila: Nikola Polzerová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7695-100-6
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Nejkrutější vrazi v dějinách vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Šest dní po skončení podmínky v listopadu 1987 sbalil v gay baru čtyřiadvacetiletého Stephena Tuomiho. Společně odešli do hotelu Ambassador a měli sex. Když se Dahmer na druhý den probudil, Tuomi nejevil známky života. Ústa měl zakrvácená a krk samou modřinu. Dahmer se minulou noc velmi opil a až ráno si uvědomil, že Tuomiho nejspíš uškrtil. Nacházel se v hotelovém pokoji, vedle něj ležela mrtvola a každou chvíli mohla na dveře zaklepat pokojská. Vyběhl ven a narychlo koupil objemné zavazadlo. Tuomiho tělo nacpal dovnitř, zavolal si taxi a nechal se odvézt k babičce. Řidič mu dokonce pomohl těžký kufr odtáhnout před dům. Dahmer poté tělo nasekal na kusy a ty uložil do plastových pytlů, které nechal pro popeláře ležet u obrubníku. Počínal si na výbornou a nenechal za sebou žádné stopy. Když policie Tuomiho zmizení začala vyšetřovat, tělo už bylo kdovíkde. Dahmerovi prošla druhá vražda.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Al Cimino je novinář a autor, který se ve své tvorbě specializuje na historii zločinu a zločinců. Napsal řadu knih o 2. světové válce, organizaci SS, strukturách mafie, drogových kartelech, špionech a o řadě dalších témat.

Zdroj informací: Alpress

Nakladatel

alpressNakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejkrutější vrazi v dějinách

Cimino, Al

Alpress, 2024

zobrazit info o knizeOpravdové zločiny 3
Do třetice všeho krvavého

Bechynková, Lucie

Nastole, 2024

Napsat komentář