Udržitelné zahradničení

zahradniceni-nahled
Dnes zajisté potěšíme všechny, kteří jsou na zahradě jako doma. Rádi své zahrady vylepšujete a opečováváte? Chcete se dozvědět nové tipy a triky? Pak se začtěte do následujících dvou publikací. První vám předá znalosti a zkušenosti se zahradničením našich předků, druhá vám poradí, jak na „džungloidní“ zahrady.

Patříte-li k vášnivým zahradnicím a zahradníkům, rozhodně byste neměli minout knihu Zahradnická moudrost našich předků z pera autorky Ingy-Marii Richbergové. Publikace přináší mnoho tipů pro obdělávání půdy, ochranu rostlin či pro kompostování na základě zkušeností ze starších dob.

Zahradnická moudrost našich předků

Bohaté zkušenosti dávných dob
Autorka: Inga-Maria Richbergová
Přeložila: Lucie Rybová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 172×245 mm
ISBN: 978-80-271-3712-1
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Zahradnická moudrost našich předků vydalo nakladatelství Grada.

Úspěšné zahradničení po vzoru našich babiček a dědečků

Jaká byla pěstitelská tajemství našich předků, proč se obešli bez všech možných postřiků a moderních nástrojů?
Kniha přináší přehršel tipů pro všechny oblasti zahradničení, od obdělávání půdy až po organickou ochranu rostlin. Autorka navíc všechny rady i postupy osobně vyzkoušela a aplikuje na své zahradě. Které rostliny si rozumí, co můžete vysadit jako přírodní antimykotikum a čím spolehlivě urychlíte zrání i kompostování? Dále se dočtete o zahradničení podle fází Měsíce, starých pěstitelských pravidlech nebo zvycích. 

Hospodařte na své zahrádce zdravě a perspektivně – s bohatými znalostmi našich předků!

Tato publikace patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější knihy o zahradničení v Německu, v čele žebříčku se drží již několik let.

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Chcete si vytvořit krásnou rozkvetlou soběstačnou zahradu? Kniha Džungloidní zahrady od Nezkrotné zahradnice Radky Votavové vám pomůže vytvořit váš osobní ráj na zemi. Stačí jen následovat její podrobné návody a rady. Nechybí ani názorné ilustrace.

Džungloidní zahrady

od Nezkrotné zahradnice
Autorka: Radka Votavová

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 200×260 mm
ISBN: 978-80-264-5133-4
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Džungloidní zahrady vydalo nakladatelství CPress.

Anglickým trávníkům už odzvonilo. Jak na rozkvetlou a soběstačnou zahradu?
Do džungloidní zahrady nemusíte jít s mačetou v ruce. Je téměř obyčejná, inspirovaná zahradami našich babiček, plná hojnosti jídla, bylin a květin. Na její tvorbu nepotřebujete žádnou školu, zvládnete to jednou ženskou silou, vlastním tempem a s lehkostí. S nohama na stole nebo tančíc rosou si můžete užívat svůj zelený domov, svůj prostor lásky.
Kniha plná informací, rad a návodů vás provede světem půdy, vody, stromů, keřů, luk, trvalek a zeleniny z pohledu ženy, která více než desítku let tvoří svou hektarovou zahradu sama, s vizí částečné soběstačnosti a trvale udržitelného způsobu života.

Ukázka z knihy

dzngloidni-zahrady-ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Nezkrotná zahradnice Radka Votavová je architektkou permakulturních zahrad – přírodních, plných zdraví a krásy. Inspiruje všechny, které v duši volá dřímající správce planety. Vyvrací mýtus, že permakultura je slaměný binec a z trávníkových pouští kouzlí oázy života. Podporuje všechny zahradtvůrce na jejich cestě za soběstačným rájem na Zemi.

Zdroj informací: nakladatelství CPress

O nakladateli

Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše tipy na knihy o zahradničení? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZahradnická moudrost našich předků

Richbergová, Inga-Maria

Grada, 2024

zobrazit info o knizeDžungloidní zahrady od Nezkrotné zahradnice

Votavová, Radka

CPress, 2024

Napsat komentář