Cesta za štěstím

cesta-za-stestim-nahled
Dnes jsme si pro vás připravili dvě knihy, ve kterých vás čeká jak láska, tak rodinné trable. První kniha zajisté nadchne nejednu romantickou duši a milovnice či milovníky Francie. Druhá kniha pojednává o náhradním mateřství, rodinných neshodách, ale i o silných poutech.

Rebecca Raisinová přichází s novinkou Kouzelná Paříž – Obchůdek s poklady. Do knihy se nechte vtáhnout atmosférou menších francouzských obchůdků a zjistěte, zda se hlavní hrdinka nechá zpoza regálů vtáhnout do milostného vztahu s Tristanem.

Kouzelná Paříž – Obchůdek s poklady

Autorka: Rebecca Raisinová
Přeložila: Jana Kordíková

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-5219-3
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Kouzelná Paříž – Obchůdek s poklady vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Anouk věřila na lásku, ale od té doby, co jí jeden muž zlomil srdce, o tom pravém radši jen sní. Celé dny tráví v aukčních síních nebo v šeru svého milovaného antiku a hledá ty pravé cennosti pro své zákazníky.
Jednoho dne se při pátrání po novém zboží seznámí s tajemným Američanem Tristanem. Ten se až podezřele často objevuje v její blízkosti a jejich setkání bývají občas matoucí, ale vždy plná vzrušení.
Bude se Anouk dál schovávat před světem mezi starožitnostmi, nebo se odváží následovat své srdce?

Ukázka z knihy

Na kůži mi naskočila jemná husí kůže, což bylo neklamné zname- ní, že jí se svými šperky můžu věřit. Občas jsem na reakci svého těla na daného člověka dala mnohem víc než na kterékoli jiné znamení.
Agnesin pohled zamířil k jednoduchému přívěsku s jediným rubí- nem, který jsem měla ve vitrínce, a už tam zůstal. Nebyla chamtivá, nechtěla je koupit všechny, stála o jediný, dokonalý kousek – člověk to z její tváře vyčetl stejně snadno, jako by to měla napsané na kůži.
Vzácný drahokam se i v poledním šeru velkolepě leskl. Prsty na- hmatala lem košile a hrála si s ním, jako by si chtěla zabránit, aby se po šperku natáhla. Zvolila si dobře. Byl to klasický a nadčasový šperk, který člověka uchvátil. Smyslná rudá byla tak tmavá, že by se v ní jeden mohl i ztratit.
Byla jsem hrdá na to, že jsem znala původ všech svých kousků, protože jsem se domnívala, že bez něj ztrácejí část svého kouzla.
„Pojďte blíž,“ pokynula jsem Agnes. „Tenhle přívěsek jsem kou- pila před pár lety během rozprodeje jedné pozůstalosti v Provence. Chcete něco říct o jeho minulosti?“

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Rebecca Raisinová je opravdová milovnice knih. Tato láska ke knihám se u ní přetavila v touhu psát knihy a publikovala v různých povídkových antologiích, časopisech a nyní se zaměřuje na psaní romancí. Rebecca si klade za cíl psát postavy, s nimiž se dokážete spřátelit. Lidé s velkým srdcem, kterým záleží na vztazích, a hlavně věří v opravdovou lásku.

Zdroj informací: autorčiny stránky

O nakladateli

Nakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

————————————————

Touha po štěstí je novou knihou z pera autorky Barbary Hannay. Kniha tematizuje náhradní mateřství a to, jak se s touto situací celá rodina a zejména hlavní hrdinka Freya, jež odnosila dítě své sestře, vyrovnávají. Emotivní román o rodině, rodinných poutech, ale i starých šrámech.

Touha po štěstí

Autor: Barbara Hannay
Přeložila: Nikola Polzerová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7695-180-8
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Touha po štěstí vydalo nakladatelství Alpress.

Freya své sestře Pearl pomůže splnit sen a coby náhradní matka pro ni odnosí vytoužené dítě. Namísto vděku se však dočká jen nesvárů v rodině a ztráty životní lásky. O několik let později Freya dopadne na samé dno – nemá děti, manžela, ani střechu nad hlavou. Nečekanou oporu najde v neteři Billie. Dlouho odkládané shledání ale oživí staré křivdy a věci naberou náhlý spád.

Ukázka z knihy

Trajekt byl naštěstí poloprázdný, ale o to víc sebou při cestě z kryté zátoky přes otevřené moře do Townsvillu házel ze strany na stranu. Z trhavých pohybů se Freyi zvedal žaludek a kontrakce prudce sílily. Zapudila nutkání vyjeknout a raději zavřela oči. Soustředila se na pravidelné dýchání a během něj si jemně masírovala obrovské břicho.
Sólo akce nebyla součástí plánu. Šlo o spontánní rozhodnutí. Po devíti dlouhých a mnohdy náročných měsících se holčička drala na svět a Freya náhle zatoužila významnou událost prožít o samotě.
Zachovala se sobecky? Možná, ale její velkorysost zkrátka měla své hranice.
Přesto netušila, že se porod rozběhne tak rychle. Copak si první miminka nedávají načas? Ostrov posetý borovicemi se jim pozvolna vzdaloval a každý stah se ozýval silněji a naléhavěji než ten předchozí.
Dvacetiminutová plavba se zdála nekonečná, a když konečně dorazili do zátoky Ross Creek, mladík, který měl na starosti přivázání lodi k molu, si počínal neuvěřitelně pomalu. Turisté v přístavišti se už nemohli dočkat, až se nalodí a užijí si den na idylickém tropickém ostrově. Freya se vrávoravě postavila a vtom dole ucítila vlhkost. Zpanikařila.

O autorce

Barbara Hannay je autorkou románů pro ženy, kterých se po celém světě prodalo více než dvanáct milionů. Knihy s jejími příběhy, odehrávajícími se v Austrálii, byly přeloženy do šestadvaceti jazyků. Autorka za svá díla získala řadu ocenění, mimo jiné prestižní cenu RITA udělovanou asociací autorů romantické literatury. Žije se svým manželem, který je rovněž spisovatelem, v Townsville, kde si užívá ohromující tropické scenérie v blízkosti Korálového moře, do nichž často zasazuje děj svých příběhů.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

O nakladateli

Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše tipy na knihy o hledání životního štěstí? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelná Paříž – Obchůdek s poklady

Raisinová, Rebecca

Cosmopolis, 2024

zobrazit info o knizeTouha po štěstí

Hannay, Barbara

Alpress, 2024

Napsat komentář