Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. června

nenechte_si_ujit
I poslední červnový týden přináší několik zajímavých literárních akcí. Děti se mohou zúčastnit čtení z knih Krabička a Ani za nic. Dospělí by si neměli nechat ujít třeba setkání s básníkem Petrem Čichoněm či umělkyní Denisou Sobolovou.

Knihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 24. června další manga anime klub. Setkání je určeno všem čtenářům mangy starším 13 let. Na své si však přijdou i milovníci anime či obecně japonské kultury. Buďte v 16.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

V pondělí 24. června dorazí do brněnské Knihovny Jiřího Mahena básník, spisovatel a architekt Petr Čichoň. Za doprovodu loutny přečte verše nejen ze své nové knihy Borderline Frau, ale i ze starších sbírek (zazní ukázky např. z rukopisné sbírky Gladioly). Navštivte ústřední knihovnu na Kobližné v 18.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně naplánovala na úterý 25. června čtení pro nejmenší: tentokrát z knihy Krabička od italské autorky Isabelli Paglii. Co se stane, když zvířátka v lese najdou krabičku? Kde se tam vzala? A co se v ní ukrývá? Přijďte na pobočku Kohoutovice v 16.00.

A máme tu další čtení pro děti, které připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Koná se ve středu 26. června a těšit se můžete na knihu Ani za nic! italské autorky a ilustrátorky Beatrice Alemagna. Vypráví příběh o netopýří holčičce Paskalíně, která za žádnou cenu nechce chodit do školky. Ano, tuto situace velmi dobře zná i řada rodičů. Zvykne si Paskalína? To zjistíte na pobočce Černá Pole v 15:00.

Městská knihovna v Praze zve ve středu 26. června všechny příznivce klasické literatury na seminář o 16. zpěvu z Homérovy Ílias – Patroklova smrt a sláva. Lektor Ján Hreško z Vyšší odborné školy publicistiky se zamyslí nad otázkami týkající se smrtelnosti – i hrdinové trójské války jsou totiž smrtelní, přestože mají božské předky. Začátek je v Domě čtení na ulici Ruská v 18.00.

Ve čtvrtek 27. června se mohou čtenáři starší třinácti let zúčastnit anglického čtenářské klubu, který organizuje Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Procvičíte si angličtinu a ještě si popovídáte o knihách, které právě čtete. A pozor: na úrovni angličtiny nezáleží, takže se nebojte a dorazte v 16.00 do ústřední knihovny na Kobližné.

A ještě se vrátíme do Městské knihovny v Praze, kde se ve čtvrtek 27. června můžete setkat s Denisou Sobolovou. Vyprávět bude o své prvotině Deník Idiotky aneb moje cesta k herectví. Dozvíte se, jaké to je jít si za svým snem! Beseda začíná v 17.00.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář