Hlavním hrdinou muž

Tipy_Zakutalene vejce_Nejlepsi clovek
Dnes pro vás máme dva zajímavé a vlastně i poučné příběhy mužů, jimž do klína spadl obrovský úspěch a bohatství. Tyto věci ale mění charaktery a ovlivňují životy netušeným způsobem. Často pak přichází strmé pády.

Co s člověkem udělá dědictví ve formě miliardového podniku a následný výlet do světa generálních ředitelů? O tom vypráví román Zakutálené vejce od Jana Nedomy.

Zakutálené vejce

Autor: Jan Nedoma

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7428-460-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zakutálené vejce vydalo nakladatelství Plot.

Ben, sympatický geodet v nejlepších letech a shodou okolností hlavní hrdina našeho příběhu, zažije něco, co se poštěstí málokomu – zdědí, vedle středověkého hradu a nějakých těch milionů, miliardovou firmu. Přátelé mu radí, že nejlépe bude ji prodat, ale Ben se rozhodne si ji ponechat a na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je, žít jako takový malý český miliardář. Jaký bude jeho nový život a co se na svém výletu do světa generálních ředitelů a dravých obchodníků dozví o sobě a svých blízkých? To se dočtete na stránkách nejnovějšího románu Jana Nedomy Zakutálené vejce.

 

Ukázka z knihy

Brunovu smrt jsem ihned oznámil Ferymu. Zastihl jsem ho, když kolaudoval další z početné řady domků za polárním kruhem. Jak mu předpověděla Gunnar, odborné kruhy i laická veřejnost ho začaly nazývat Corbusierem severu. Zpráva ho zaskočila natolik, že zprvu nebyl schopen slova. Nebylo se co divit. Bruno byl jeho bratr, i když ne podle tradičních zvyklostí. Byli spojeni krví vytékající z řezné rány na zápěstí podobně jako Vinnetou a Old Shatterhand.
Když se trochu vzpamatoval, ptal se, jak se to stalo.
„Zemřel nejen jako šlechtic smrtí na honu, ale také jako politik kulkou zákeřného vraha.“
V tom rozrušení nebylo Ferymu jasné, kterou kulkou zemřel, a tak se otázal, zda kulky byly dvě. Sdělil jsem mu, že na definitivní soudy je ještě brzy. Ale vzhledem k okolnosti, že jsem byl u Bruna první a naposledy vydechl v mém náručí, jsem viděl, že v hrudi měl jen jednu díru. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O nakladatelství

Nakladatelství PLOT vydává knihy o psech, strašidlech, historii nebo pověstech, a spoustě dalších věcí, které baví tamní redaktory, ale i čtenáře.

————————————————

Přečtěte si působivý příběh původně úspěšného politika, jehož kariéru ale potkal nezadržitelný pád. S novelou Nejlepší člověk na světě uspěl autor Matouš Dvořák v prestižní literární soutěži.

Nejlepší člověk na světě

Autor: Matouš Dvořák

Počet stran: 113
Vazba: brožovaná
Formát: 120×175 mm
ISBN: 978-80-76-29-125-6
Doporučená cena: 180 Kč

Knihu Nejlepší člověk na světě vydalo nakladatelství Talent Pro ART.

Novela Matouše Dvořáka, která získala druhé místo v prestižní literární soutěži Velká cena Talent Pro ART 2021. Jak zdivočelé stádo vehnali se do ulic našeho krásného města a shlukli se na náměstí. Byl to nadšený, jásající dav, mávající transparenty nad hlavami a skandující skvělá hesla o lepších zítřcích – pryč s chudobou, konec nevzdělanosti, zatočme s korupcí, učiňme přítrž morálnímu úpadku, postarejme se o naše staré, protože co je staré, to je drahé, zaveďme mezilidskou rovnost a buďme dobří a solidární a spokojení a spravedliví a správní a žijme si na výši! Strhující a výborně napsaná novela mapující cestu úspěšného a oblíbeného muže, politika, člověka. Autor ve svém textu velmi dobře vystihl davové šílenství, vývoj hlavní postavy s určitými ideály a vliv postupně narůstající moci na jeho nezadržitelný pád.

 

Ukázka z knihy

„Pane Gé, co uděláte pro naše děti?“ ozvalo se z davu.
„Dám peníze do školství a podpořím jejich vzdělání. Dám peníze do sportu a podpořím jejich zdravého ducha!“
„Pane Gé, pane Gé! A co naši staří?“ ozvalo se odjinud.
„Zvýším důchody a postarám se, aby se jim dostalo té nejlepší péče! Ale co je nejdůležitější, potrestám každého, kdo by parazitoval na jejich důstojnosti!“
„A co Bůh, pane Gé, co bude s Bohem?“ zvolal vysoký muž v taláru, vyčuhující z davu.
„Bůh ať je mi svědkem, že zítra bude lépe než včera!“
„Pane Gé! Pane Gé! A vy věříte v Boha?“ zvolal zase někdo jiný.
„V jediného Boha, tvůrce a spasitele! Nechám se jím vést a jeho království vybuduji zde na zemi!“

Prohlédněte si i ukázky ilustrací.

 

O autorovi

Spisovatel, hudební skladatel a překladatel Matouš Dvořák pochází z Třebíče. Absolvoval studium Novořeckého jazyka a literatury na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Již od útlého dětství se toužil stát spisovatelem. Bodem obratu se pro něj proto stala pouť do Santiaga de Compostela, kam se vydal během parného léta roku 2019. Začínal v Paříži a za dva měsíce ušel překrásných 1600 kilometrů, díky čemuž si uvědomil, co je pro něj v životě důležité. O této cestě pojednává jeho první publikovaná kniha, cestopis Pěšky z Paříže do Santiaga, který vyšel v roce 2021. Protože ale vždy směřoval k psaní beletrie, u cestopisu to neskončilo. V témže roce se mu podařilo umístit na 2. místě v celostátní spisovatelské soutěži na volné téma od nakladatelství Talent Pro Art. A tak vyšlo i jeho první beletristické dílo Nejlepší člověk na světě.

Zdroj informací: matousdvorak.cz

 

O nakladatelství

Talent Pro ART je novým nakladatelstvím, které vydává knihy začínajícím autorům i již zkušeným spisovatelům. Rádi dávají prostor všem umělecky zaměřeným lidem, nejenom spisovatelům a jsou otevřeni všem směrům.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás příběhy výrazných mužských postav? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZakutálené vejce

Nedoma, Jan

Plot, 2024

zobrazit info o knizeNejlepší člověk na světě

Dvořák, Matouš

Talent Pro ART, 2024

Napsat komentář