Nenechte si ujít v týdnu od 3. do 9. června

nenechte_si_ujit
I v červnu se můžete těšit na různé literární akce. Nenechte si ujít třeba mezinárodní básnický festival Stranou – evropští básníci naživo či besedu s Veronikou Opatřilovou o jejích knihách s LGBTQ+ tematikou.

V pondělí 3. června se v Městské knihovně v Praze koná konference zaměřená na pražského německy píšícího židovského spisovatele Franze Kafku. Jde o jednoho z literárně nejvlivnějších spisovatelů 20. století, známé jsou jeho romány Amerika, Proces a Zámek. Mluvit se bude především o tom, jak jeho dílo působilo v průběhu času v různých kulturních kontextech. Začátek je v malém sálu ústřední knihovny v 9.30.

Patříte k publikujícím autorům? Nebo píšete tzv. „do šuplíku“, ale rádi byste se se svými texty podělili s dalšími milovníky literatury? Pak dorazte v pondělí 3. června do Karviné, kde můžete ostatním přečíst ukázky ze své tvorby. Buďte v zasedací místnosti Regionální knihovny Karviná v 16.00.

V úterý 4. června můžete s dětmi vyrazit do Knihovny Jiřího Mahena v Brně na další čtení pro nejmenší – tentokrát z knihy Čuprděda, kterou napsal Paul McCartney. Vydejte se i vy na cestu kolem světa s dědečkem, jeho vnoučaty a nevšedním kompasem. Veřejné čtení začíná na pobočce Bohunice v 16.30.

Zajímavou akci připravila také Knihovna Jiřího Mahena v Brně: máte-li doma knihy pro děti, o které už vaše ratolesti nestojí, přineste je od pondělí 3. června do středy 5. června na pobočku Žebětín. Na oplátku si můžete odnést jiné – třeba mezi nimi objevíte takovou, kterou jste v dětství milovali vy!

Vrátíme se do Prahy, kde ve středu 5. června můžete zúčastnit mezinárodního básnického festivalu Stranou – evropští básnící naživo. Vystoupí např. Gyrðir Elíasson (Island), Marta Bartošková (ČR), Markéta Hejná (ČR), Vid Karlovšek (SLO), Aleš Kozár (ČR), Klára Krásenská (ČR), Maciej Melecki (PL), Joanna Oparek (Polsko) a další. Přijďte do Knihovny Václava Havla v 19.00.

Městská knihovna v Praze naplánovala na čtvrtek 6. června autorské čtení Alexandry Brockové a Felixe Geislera. Zároveň bude představeno letošní téma festivalu Den poezie a také jeho program. Sraz je v atriu Domu čtení na ulici Ruská, následovat bude přesun do nedaleké komunitní zahrady ve vnitrobloku Pod Rapidem, program začíná v 18.00.

V pátek 7. června si v Městské knihovně v Praze nenechte ujít besedu s Veronikou Opatřilovou. Napsala dvě knihy s LGBTQ+ tematikou: Počkej na moře a Píseň L., obě se u čtenářů těší velké oblibě. Beseda začíná na pobočce Lužiny v 17.30. Chcete-li si zkrátit čekání na besedu s autorkou, přečtěte si v rubrice Čtení ke kávě řadu autorčiných povídek.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář