Najděte něco dobrého i v tom špatném

Medove perly_uvodni
Melanie Pignitterová trpěla příšernými migrénami, s nimiž jí pomohl teprve mentální trénink. Vytvořila si tzv. medové perly, které jí umožňují proměnit negativní prožitky a zkušenosti v pozitivní energii.

Právě se chystám setřít pár kapek medu, které mi ukáply na stůl, a všimnu si, jak se ty jantarově zlaté kapky nádherně třpytí v ranním slunci úplně jako perly. Takhle je to s každou nepříjemností či problémem: I v nich – podobně jako v medových perlách – najdeme dárek, který čeká, až ho rozbalíme.

Všechna neštěstí, krize, dramata a rány osudu se pro nás mohou stát velkými dary – pouze pokud se odvážíme pozorně dívat, naslouchat svému nitru, rozpoznat znamení a pak podle nich jednat.

 

Medové perly

Proč je náš život sladší, než si myslíme
Autorka: Melanie Pignitterová
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 133×188 mm
ISBN: 978-80-7670-108-3
Doporučená cena: 295 Kč

Knihu Medové perly vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Deníkový záznam / 25. 2. 2016

Každý den mi teď připadá, jako bych se ocitla na nejhlubším dně svého života. Vzpomínky na člověka, kterým jsem byla před necelým rokem a který se rád bavil, postupně blednou. Někdy se mi zdá, jako by těch třicet let před mnou nemocí ani neexistovalo. Nedokážu vyjádřit slovy, co bych dala za to, abych mohla znovu prožít pár hodin z tehdejší doby. Ještě jednou si bezbolestně vypít prosecco se sestrou, obejmout partnera, hrát si se synovci, jít do práce, dívat se na moře nebo prostě usnout. Za to bych dala cokoli! Cokoli.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Autorka této knihy, Melanie Pignitterová, více než rok trpěla nesnesitelnými migrénami, na které vůbec nic nezabíralo. Podařilo se jí nad nimi zvítězit až díky mentálnímu tréninku. Na své cestě hledání pomoci objevila medové perly, dary života, které na první pohled vypadají jako větší či menší pohroma. V této knize dala dohromady tipy a přístupy, které se jí osvědčily, i praktická cvičení a návody, jak si i z toho zlého, co nás v životě potká, vzít to dobré. Zkrátka jak kolem sebe nacházet medové perly, aby byl náš život sladší.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMedové perly
Proč je náš život sladší, než si myslíme

Pignitterová, Melanie

Kazda, 2023

Napsat komentář